Știri
10 Mai 2021, 11:58 AM

WhatsApp Web va funcționa fără telefon

Dacă ai folosit măcar o dată WhatsApp Web, probabil știi deja cât este de comod să citești sau să răspunzi la mesaje în timp ce rămâi conectat și la platformele pe care le folosești la muncă. 

Cu alte cuvinte, parcă nimic nu se compară cu dexteritatea pe care ți-o oferă aplicația web WhatsApp. Totuși, necesitatea de a avea smartphone-ul aproape pe tot parcursul utilizării platformei online poate deveni, uneori, frustrantă. Asta mai ales dacă vrei să-ți lași telefonul la încărcat departe de birou sau în altă cameră. 

Vestea bună este că, în curând, această nevoie ar putea fi doar o amintire, pentru că o versiune WhatsApp Web Beta testează funcționalitatea platformei independent de telefonul mobil, specificație de care Telegram se bucură deja

Dacă WhatsApp este aplicația pe care o folosești pentru a rămâne conectat cu prietenii sau colegii de serviciu, s-ar putea să te mai intereseze și:

Acest update aflat, deocamdată, doar în varianta de testare, ar avea un impact uriaș asupra utilizatorilor aplicației web. Imaginează-ți că, dacă ți-ai pierdut telefonul, dacă ți-a fost furat sau dacă pur și simplu l-ai uitat acasă, vei putea continua să folosești aplicația WhatsApp Web, independent de smartphone-ul tău, pe laptopul de acasă sau pe cel de la birou. 

Practic, WhatsApp vrea să renunțe la scanarea acelui cod QR pentru conectarea la aplicația web. Să fie asta o măsură luată pentru a mai îmbuna utilizatorii aplicației, deja iritați de noile reguli de confidențialitate a WhatsApp?

Îți reamintim că mai ai timp până pe 15 mai să îți exprimi acordul asupra noilor condiții impuse sau să renunți la contul de WhatsApp și să migrezi către alte platforme de socializare. 

Vezi care sunt diferențele între WhatsApp, Signal și Telegram și care dintre aceste aplicații ar fi cea mai sigură pentru tine.

Fadia Hirtan
Flip.ro