8 lucruri pe care le poți face pe Telegram, dar nu și pe WhatsApp

8 lucruri pe care le poți face pe Telegram, dar nu și pe WhatsApp

Publicat de Fadia Hirtan
pe 23.04.2021

Sau, dacă vrei, de ce Telegram e mult mai mișto decât WhatsApp-ul. 

Da, WhatsApp continuă să fie cel mai important jucător în rândul aplicațiilor de mesagerie, cu peste două miliarde de utilizatori în toată lumea. Totuși, update-ul de confidențialitate, despre care ți-am povestit mai multe aici, dar și anumite îngrădiri ale WhatsApp-ului au dat multora de gândit, care au ales să migreze către Telegram

Iată doar câteva dintre funcțiile acestei aplicații, care te-ar putea convinge să uiți de WhatsApp:

Poți șterge un mesaj primit, fără ca destinatarul acestuia să știe

Dacă te-ai răzgândit în privința unui mesaj pe care l-ai trimis pe Telegram, poți oricând șterge ce ai scris. Sigur, poți face asta și pe WhatsApp, însă acolo vor rămâne „urme”. Vorbim, desigur, de acel mesaj This message was deleted, care, uneori, face mai mult rău decât bine, ba chiar e posibil să nască o discuție în contradictoriu sau o formă ușoară de paranoia. Totul va începe cu „Ce ai șters?” și suntem siguri că știi ce urmează.

Poți edita mesaje deja trimise

WhatsApp poate, cel mult, visa la o astfel de funcție de care cei care folosesc Telegram se bucură deja. În cazul în care ai observat o greșeală în ceea ce ai scris sau pur și simplu vrei să modifici în vreun fel mesajul trimis, poți face asta foarte simplu, ținând apăsat lung pe textul căruia i-ai dat anterior Send. În meniul de sus al chatului îți va apărea simbolul stiloului pe care poți apăsa și rescrie mesajul pe care vrei să-l trimiți, de data asta corect.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Poți folosi aplicația și pe desktop, fără telefon

Așa cum probabil știi deja, WhatsApp Web funcționează doar dacă ai și telefonul în preajmă. Această condiție nu este valabilă și pe Telegram, unde aplicația web merge impecabil fără prezența smartphone-ului. Așadar, poți continua discuția începută pe telefon cu ajutorul laptopului, cât timp telefonul stă la încărcat în altă cameră. Condiția este doar ca prima logare în Telegram Web să o faci cu ajutorul telefonului, de pe care va trebui să scanezi un cod QR.

Poți trimite mesaje pe silent

Știi că prietenul căruia vrei să îi trimiți un mesaj e într-o ședință importantă sau a trecut de miezul nopții și vrei să fii sigur că nu-l vei trezi? Telegram are și funcția de a trimite mesaje fără notificări. Astfel, destinatarul poate vedea ce i-ai trimis imediat după ce s-a trezit sau când va termina treaba. Pentru a folosi această funcție, ține apăsat lung pe butonul de Send și alege Send without sound.

Poți programa mesajele

La fel de cool e și funcția Schedule message, care, te-ai prins, permite alegerea unei anumite date și a unei anumite ore pentru a trimite mesajul dorit. În acest fel, nu mai e nevoie să-ți pui remindere sau să te strofoci să-ți amintești ceva anume, când poți trimite informațiile programat. Asemenea mesajelor silențioase, poți trimite un mesaj programat ținând lung apăsat pe Send

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Poți trimite mesaje care vor intra când destinatarul va fi online

Dacă ai de transmis ceva, dar nu e urgent ca mesajul tău să ajungă la destinatar, poți opta pentru varianta Send when online, funcție pe care o găsești tot ținând lung apăsat pe butonul de Send. Poate vrei să trimiți un mesaj de Bună dimineața ori poate pur și simplu nu vrei să deranjezi. Oricare ar fi motivația ta, trebuie să recunoști că funcția asta e utilă.

Poți fi văzut online doar de contactele preferate

Pe WhatsApp ai la dispoziție doar trei variante de afișare a prezenței tale online. Poți alege ca oricine să știe când ai fost ultima dată online, doar contactele tale sau nimeni. Pe Telegram vei putea crea o listă de contacte care să nu-ți vadă statusul de Last seen

Poți crea un chat secret

Dacă vrei să împărtășești păreri care să rămână confidențiale, poți crea un Secret chat cu un contact din lista ta, de unde poți fi sigur că nu va va pleca nicio idee pe care o împărtășești cu interlocutorul tău. Mesajele din acest chat privat nu vor putea fi forwardate, iar realizarea de printscreen-uri nu va fi posibilă. 

Acestea sunt cele opt lucruri pe care le poți face pe Telegram, dar nu și pe WhatsApp. Tu mai știi și altele?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Irinel Matei

Irinel Matei

Mesajele primite sautrimise pe telegram se plătesc?

Ilona  Istrate

Ilona Istrate

Interesant acest articol, și foarte convenabil pentru noi

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!