WhatsApp: cum poți proteja istoricul chaturilor cu backup-uri criptate end-to-end?

WhatsApp: cum poți proteja istoricul chaturilor cu backup-uri criptate end-to-end?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 15.10.2021

WhatsApp, cea mai populară aplicație de chat, cu peste două miliarde de utilizatori în toată lumea, permite, în sfârșit, criptarea backup-urilor. Platforma aflată sub umbrela Facebook are activă încă din 2016 funcția de criptare a mesajelor din interiorul chaturilor, însă nu avea până acum și o protecție pentru arhiva conversațiilor salvate în cloud. 

Altfel spus, în timp ce discuțiile erau complet criptate pe măsură ce acestea aveau loc, copiile de rezervă erau stocate fără nicio securitate suplimentară în iCloud, dacă folosești un iPhone, sau în Google Drive, dacă ai un Samsung, un Huawei sau orice alt telefon cu Android

Acest lucru e pe cale să se schimbe, pentru că la următorul update de WhatsApp vei găsi disponibilă funcția de a-ți securiza și conversațiile cărora le-ai făcut backup.

Copia de rezervă a discuțiilor stocate în cloud va putea fi protejată cu o parolă anume sau 64 de cifre a căror ordine ar trebui să o știi doar tu. Pentru a activa această opțiune, tot ce va trebui să faci va fi să intri în WhatsApp și să alegi cele trei puncte din dreapta, sus, care îți vor deschide un meniu.

Dă click pe Chats și apasă pe Chat backup. Dacă observi mesajul „Messages and media backed are not protected by WhatsApp end-to-end encryption”, înseamnă că update-ul nu este încă disponibil pentru modelul tău de telefon, dar va fi foarte curând. Verifică după câteva zile dacă a apărut.

De ce ar trebui să faci constant backup la mesajele din WhatsApp, manual sau programat la un anumit interval? Pentru că, în cazul în care ai pierdut telefonul sau ți-a fost furat, probabil nu vrei să pierzi întregul istoric al convorbirilor de pe această platformă. Odată făcut backup-ul în WhatsApp, indiferent de pe ce telefon sau desktop te vei loga ulterior, vei putea relua discuțiile de acolo de unde au rămas și vei avea acces la toate pozele și clipurile share-uite în aplicație (dacă ai ales ca backup-ul să le includă). 


Te-ar mai putea interesa și:

Cum trimiți pe WhatsApp mesaje care dispar?

WhatsApp: cum asculți o notă vocală înainte de a o trimite?

Ai fost blocat pe WhatsApp? Cum afli dacă cineva ți-a dat Block?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!