Cum trimiți pe WhatsApp mesaje care dispar?

Cum trimiți pe WhatsApp mesaje care dispar?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 29.09.2021

Suficient de controversat încât să piardă un număr considerabil de utilizatori în ultimul an, WhatsApp încearcă să aducă în mod constant funcții noi, chiar dacă unele dintre acestea nu sunt, neapărat, originale.

Vorbim despre funcția care permite ștergerea automată a mesajelor după șapte zile de la trimiterea acestora, pe care SnapChat, Signal sau Telegram o foloseau deja de ceva timp. De fapt, această funcție nu este una nouă nici pentru aplicația aflată sub umbrela Facebook, ea fiind disponibilă chiar de la finalul anului trecut. Cu toate acestea, nu mulți știu despre ea și foarte puțini dintre cei care folosesc WhatsApp o utilizează.

Dacă nici tu nu știai că ai posibilitatea de a trimite mesaje pe WhatsApp care vor dispărea după șapte zile suntem aici să-ți explicăm cum activezi setarea din aplicația de chat.

Cum se activează mesajele care dispar pe WhatsApp?

Funcția care permite ștergerea mesajelor de pe WhatsApp la șapte zile după trimiterea lor nu poate fi activată simultan pentru întreaga listă de contacte. Va fi necesar să faci asta individual, pentru fiecare contact sau grup în care ești. De asemenea, e bine să știi că doar mesajele trimise după setarea funcției vor fi șterse la finalul celor șapte zile, nu și mesajele trimise anterior. 

Deschide WhatsApp-ul și alege contactul pentru care vrei să activezi mesajele care dispar. Deschide conversația cu acesta și apasă pe numele lui, sus, în stânga. Va apărea un meniu din care trebuie să alegi Disappering messages (Mesaje care dispar). Vei observa că setarea este by default (prestabilită) pe OFF

În cazul în care e prima dată când accesezi acest meniu, WhatsApp îți va oferi un scurt ghid de prezentare, înainte de a continua.

Din pagina care se va deschide, adică cea pe care o poți vedea mai jos, alege ON și întoarce-te în conversație.

Vei vedea un mesaj prin care vei fi asigurat că mesajele trimise din acel moment înainte vor fi șterse automat după șapte zile. Mesajul va fi vizibil și pentru interlocutorul tău sau pentru membri grupului în care ai ales să faci setarea. 

E suficient să apeși pe una dintre notificările primite în conversație pentru a reveni la setările obișnuite sau pentru a alege din nou mesajele care dispar, așa cum poți observa mai sus (Tap to change).

Din păcate, deocamdată, funcția este una limitată la șapte zile, în sensul că nu permite modificarea temporizatorului, așa cum este posibil pe Signal, unde ai libertate totală în acest sens, sau pe Telegram, unde ai trei opțiuni de ștergere automată a mesajelor, și anume la 24 de ore, la o săptămână sau la o lună de la trimiterea acestora.

Ce trebuie să știi înainte de activarea mesajelor care dispar pe WhatsApp?

E foarte important să nu uiți că trimiterea unui mesaj într-un chat cu funcția de ștergere a conversației după șapte zile trebuie făcută cu precauție și responsabilitate.

Dacă ai trimis un mesaj pe un chat unde această funcție este activă, dar cineva i-a dat share într-o conversație privată, mesajul va fi șters DOAR din chatul respectiv, nu și din conversația în care a ajuns ulterior.

Mai mult decât atât, oricine poate face un print screen (o captură de ecran), așa că nu te baza pe faptul că poți trimite orice, oricui, fără posibile repercusiuni. Funcția Secret Chat de la Telegram te anunță când cineva realizează o captură de ecran, dar aceasta nu este (încă) disponibilă și pe WhatsApp, așa că nu vei ști dacă mesajul tău a fost sau nu înregistrat.

În plus, e bine să știi că WhatsApp va șterge mesajele numai din chatul care are făcută această setare, ceea ce înseamnă că orice suport media descărcat pe telefonul destinatarului va fi în continuare accesibil și după trecerea celor șapte zile. 

Dacă ți-a plăcut acest material și crezi că informațiile oferite mai sus te-au ajutat, lasă-ne aprecierea ta, printr-o inimioară, mai jos. 💚


S-ar putea să te mai intereseze și:

WhatsApp vs Signal vs Telegram - diferențe între cele trei aplicații și care dintre acestea e cea mai sigură

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!