Ai fost blocat pe WhatsApp? Cum afli dacă cineva ți-a dat Block?

Ai fost blocat pe WhatsApp? Cum afli dacă cineva ți-a dat Block?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 07.07.2021

Există multe situații în urma cărora prietenii vechi pot lua sfârșit după o conversație mai aprinsă. Printre toate funcțiile pe care WhatsApp le pune la dispoziția utilizatorilor săi, există și varianta blocării unui contact

Sperăm să nu treci prin această experiență, însă dacă circumstanțele duc într-acolo, e bine să știi cum afli dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp

Deși nu există o modalitate 100% sigură de a afla dacă ai block pe WhatsApp, alta decât cea de a lua legătura în alt mod cu respectiva persoană și a afla chiar de la sursă dacă suspiciunile tale se confirmă, îți prezentăm mai jos patru moduri în care poți fi cu un pas mai aproape de adevăr, în încercarea de a afla dacă ai fost blocat pe WhatsApp.

Vezi când a fost ultima dată online

Acesta ar putea fi primul semn că ai primit Block pe WhatsApp de la un anumit contact din lista ta. Dacă nu poți vedea când a fost ultima dată online, există posibilitatea ca persoana respectivă să te fi blocat în aplicație. 

Totuși, e foarte probabil ca prietenul pe care îl suspectezi că ți-ar fi putut da Block să-și fi dezactivat funcția Last seen, care permite afișarea orei la care acesta a fost ultima dată online. Cu alte cuvinte, nu poți vedea când a fost online, dar asta nu înseamnă, neapărat, că te-a blocat. Poți continua verificările, parcurgând pașii de mai jos.

Caută-i poza de profil

În lista de conversații WhatsApp, observă dacă poza persoanei despre care crezi că te-a blocat în aplicație mai e vizibilă sau nu, ori dacă a schimbat-o în ultima perioadă. Funcția de Block nu permite afișarea pozei de profil sau a update-urilor făcute în acest sens către contactele blocate. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Trimite-i un mesaj pe WhatsApp

Așa cum ai observat, în momentul în care trimiți un mesaj pe WhatsApp, în dreptul acestuia apar două bife gri, semn că acesta a fost expediat. Atunci când interlocutorul tău vede mesajul, bifele devin albastre, ceea ce înseamnă că l-a citit. 

Dacă nu vezi decât o bifă gri în dreptul mesajului, cel mai probabil ai fost blocat pe WhatsApp. Există, însă, și posibilitatea ca persoana respectivă să-și fi schimbat numărul pe care îl folosește pentru a se conecta în aplicație, ceea ce înseamnă că nu ți-a dat block, ci pur și simplu folosește un alt cont pe care a uitat să ți-l comunice.

Apelează pe WhatsApp

Apelează audio sau video persoana pe care o suspectezi că ți-a dat block pe WhatsApp. Dacă ești scos automat din apel, e foarte posibil să fi fost blocat în aplicație. 

Ce poți face dacă ai fost blocat pe WhatsApp

Dacă ai urmat toți pașii de mai sus și la fiecare dintre aceștia temerile tale s-au confirmat, mai ai o posibilitate pentru a lua legătura cu cel sau cea care ți-a dat Block în WhatsApp.

Creează un grup de WhatsApp în care să dai invite și contactului respectiv. WhatsApp permite blocarea individuală a contactelor, însă această funcție nu acoperă și grupurile din aplicație. 

Dacă nici așa nu reușești să iei legătura cu prietenul despre care crezi că ți-a dat Block, poți oricând să-l apelezi pentru a lămuri situația. Blocarea unui contact pe WhatsApp nu presupune blocarea totală a contactului respectiv, adică poți continua să îl suni sau să îi trimiți mesaje pe alte aplicații sau sub formă de SMS. 

Și dacă tot am lămurit acest subiect, poate ai vrea să afli și cum poți bloca un contact pe WhatsApp. Iată ce simplu e să faci asta:

Dacă acest material ți-a fost de ajutor, dă-i un share pe Facebook, să afle și prietenii tăi cât de simplu e să poți afla dacă ai fost blocat pe WhatsApp.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Didi  D

Didi D

E tare!😀

D D

D D

👍

D D

D D

Mi-a plăcut!🙂

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!