Do It Yourself
4 Iunie 2021, 12:29 PM

Cum șterg un cont de Facebook?

Dacă ai hotărât să nu mai folosești contul de Facebook sau pur și simplu vrei să iei o pauză de la social media, ai ajuns unde trebuie, pentru că ești pe cale să afli cum ștergi un cont de Facebook, dar și care sunt repercusiunile acestei decizii. 

Înainte de a-ți explica, pas cu pas, ce ai de făcut pentru a șterge un cont de Facebook, e necesar să știi că, pentru a renunța la contul de pe această platformă, ai la dispoziție două variante. 

Fie optezi pentru:

  • dezactivarea contului de Facebook;

fie mergi pe

  • ștergerea definitivă a contului de Facebook.

Iată ce presupun cele două alternative dintre care poți alege.

Dezactivarea contului de Facebook - ce înseamnă și cum se face?

Dacă vrei doar să dispari din peisaj pentru câteva zile, săptămâni sau luni, opțiunea de dezactivare a contului de Facebook este cea mai potrivită pentru tine. De ce spunem asta? Pentru că datele, pozele, postările, lista de prieteni și tot ce mai există înregistrat pe platforma de socializare vor rămâne într-o stare latentă, până când decizi să te reîntorci online. 

Cu alte cuvinte, decizia de a-ți dezactiva contul de Facebook, în loc de a-l șterge definitiv, este cea mai echilibrată dintre cele două, iar asta pentru că nu o vei regreta mai târziu. 

Iată și alte avantaje pe care le vei avea dacă vei alege să dezactivezi contul de Facebook, în loc să îl ștergi complet:

  • vei putea folosi în continuare Facebook Messenger, deci vei putea păstra legătura cu toți apropiații tăi;
  • deși contul tău nu va fi vizibil pentru alte persoane, tu îl vei putea vizualiza în continuare;
  • numele tău sau nickname-ul pe care l-ai folosit pentru a-ți crea contul de Facebook va rămâne în lista prietenilor tăi;
  • pozele tale vor rămâne intacte;
  • postările și comentariile pe care le-ai lăsat anterior pe grupurile de pe Facebook din care faci parte vor fi în continuare vizibile pentru admini;
  • îți vei putea păstra rolul de admin, editor sau oricare altul pe grupurile pe care le-ai creat sau pe care le administrezi.

Dacă te întrebai cum se dezactivează un cont de Facebook, iată care sunt pașii pe care îi ai de făcut de pe telefon:

  • deschide aplicația Facebook;
  • apasă pe cele trei linii din dreapta, sus;
  • dă scroll în meniul care se va deschide, până ajungi la Settings, apoi dă click;
  • alege Profile Access and Control;
  • se va deschide un nou meniu, din care poți alege Deactivation and Deletion;

în acest punct, decizia îți aparține, pentru că ești fie la un pas de a-ți dezactiva contul de Facebook, fie de a-l șterge pentru totdeauna, alegere ireversibilă. Tocmai de aceea, ai face bine să citești mai jos care sunt efectele pe care le va genera ștergerea unui cont de Facebook

Cum ștergi un cont de Facebook - pasul 1 și 2
Cum ștergi un cont de Facebook - pasul 3 și 4

Ștergerea contului de Facebook - ce înseamnă și cum se face?

E bine să știi că, odată ce vei alege să-ți ștergi contul de Facebook, urmele tale de pe această platformă vor dispărea pentru totdeauna. La fel și informațiile pe care e posibil să le fi înregistrat pe alte site-uri, cu legătură directă din Facebook. De exemplu, dacă ai creat un cont de Spotify direct din Facebook, datele tale înregistrate pe acea platformă, precum și playlisturile tale, vor fi șterse.

Mai mult decât atât:

  • nu-ți vei putea reactiva contul;
  • toate pozele, postările și alte informații pe care le-ai postat vreodată vor fi șterse, asta dacă nu ți-ai făcut un backup la contul de Facebook;
  • vei pierde rolul de admin, editor sau alte funcții pe care este posibil să le fi avut pe anumite pagini;
  • vei pierde toate datele din aplicațiile pe care ți-ai făcut un cont prin intermediul Facebook (de exemplu, Pinterest sau Spotify);
  • nu vei mai putea folosi Facebook Messenger, iar conversațiile cu prietenii tăi vor fi șterse din telefon.

Cum ștergi definitiv un cont de Facebook? Urmează pașii explicați anterior, pentru dezactivarea contului, și alege, la ultimul dintre aceștia, funcția Delete my account.

Cum ștergi un cont de Facebook

Poți anula ștergerea contului de Facebook?

Dacă a doua zi după ce ai ales să-ți ștergi contul te răzgândești, Facebook e gata să-ți mai ofere o șansă. Platforma permite revenirea asupra acestei decizii drastice timp de 30 de zile, după care ștergerea contului, deci a tuturor informațiilor care au avut vreodată legătură cu contul tău vor dispărea. 

Procesul de ștergere a tuturor datelor tale din platforma de socializare poate dura până la 90 de zile, dar tu nu vei avea acces la ele după ce primele 30 de zile din momentul în care ai dat Delete Account s-au scurs. 

Facebook declară în mod oficial că „în spațiul de stocare de rezervă pe care îl folosim pentru recuperare în cazul unui dezastru, al unei erori de software sau al altui eveniment de pierdere de date, pot fi păstrate timp de 90 de zile copii ale informațiilor tale. De asemenea, îți putem păstra informațiile pentru chestiuni precum probleme juridice, încălcări ale condițiilor de utilizare sau măsuri de prevenire a daunelor. Află mai multe despre Politica noastră de utilizare a datelor”. 

Cum anulezi ștergerea contului de Facebook?

Pentru a anula ștergerea contului, conectează-te la acesta cu userul și parola pe care le foloseai și înainte, dar numai dacă nu au trecut încă 30 de zile din momentul în care ai dat Delete Account. Pe ecran va apărea opțiunea de anulare a ștergerii contului (Cancel the deletion), pe care trebuie să o selectezi, dacă vrei să revii pe platforma de social media.

Trebuie să recunoaștem, Facebook nu mai e, din păcate, un loc în care utilizatorii se simt în siguranță, mai ales după pierderile de informații înregistrate în ultimii ani de platformă. Ultima dintre ele și, probabil, cea mai mare, a avut loc chiar în aprilie, anul acesta, când datele personale a peste 533 de milioane de useri Facebook au ajuns pe mâna hackerilor

Totuși, dacă vei alege varianta mai domoală, aceea de a dezactiva în loc de a șterge contul de Facebook, nu uita, atunci când te reîntorci pe platformă, să îți activezi autentificarea în doi pași. Ți-am explicat cum faci asta în acest articol.

Dacă acest material ți-a fost de ajutor, dă-ne un like și lasă-ne un comentariu, suntem curioși dacă ai reușit să aplici informațiile pe care ți le-am oferit.

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii 1

tH
takoswalmeme HD
16 zile în urmă
Sterge cont de facebook

Ultimele aparute pe Flip