Datele tale personale, expuse în urma leak-ului Facebook de acum câteva zile?

Datele tale personale, expuse în urma leak-ului Facebook de acum câteva zile?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 08.04.2021

Duminica trecută, Facebook a mai trecut printr-un episod care a pus mai bine de jumătate de miliard de oameni într-o situație delicată. Datele personale a nu mai puțin de 533 de milioane de useri au fost expuse online de un hacker, printre conturile afectate numărându-se însuși profilul lui Mark Zuckerberg. 

Așa cum îți explicam și în postarea pe care am făcut-o pe blog, leak-ul de informații a cuprins date precum numere de telefon, ID-ul de Facebook, numele complet, locația, data nașterii, adresa de e-mail, data creării contului, starea relației și biografiile personale a utilizatori de pe tot globul.

În cazul în care vrei să afli dacă datele tale personale au fost expuse, e bine să știi că ai la îndemână un instrument gratuit pentru a face asta. Siteul Have I been Pwned îți va spune dacă adresa ta de mail a fost sau nu victima vreunui atac cibernetic. Tot acolo poți verifica dacă numărul tău de telefon, în cazul în care acesta apărea pe Facebook, a ajuns pe mâna hackerilor.

Dacă mesajul afișat este cel pe care îl poți vedea mai sus (Oh no - pwned!), înseamnă că atât mailul tău, cât și contul de Facebook la care te conectezi cu acesta pot fi vulnerabile. 

Totuși, nu ai de ce să-ți faci griji dacă ai activată funcția de autentificare în doi pași (2 factor authentication). Această setare te va asigura că, indiferent de câte informații personale de-ale tale ajung la hackeri, care pot cuprinde chiar parola contului tău, nimeni nu-ți va putea accesa profilul de Facebook. 

Prin autentificarea în doi pași vei obține un cod format din șase cifre trimis pe telefon, sub formă de SMS, fără de care nu te vei putea loga pe un dispozitiv nou. Asta înseamnă că nimeni, în afară de tine, nu va putea intra pe Facebook și nu va avea acces la pozele tale, lista de prieteni sau datele tale bancare, în cazul în care folosești un cont business. 

Cum activezi autentificarea în doi pași?

Intră în contul tău de Facebook, de pe un browser web sau de pe telefon, și urmează pașii de mai jos:

Settings & Privacy > Settings > Security and Login > Use Two-Factor Authentication 

După ce vei completa numărul de telefon pe care preferi să primești SMS-urile cu codurile de autentificare, salvează preferințele tale și gata, contul tău de Facebook este mai securizat ca niciodată. 

Dă un share acestei știri, să-ți știi și prietenii în siguranță în fața hackerilor!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Andrei Mares

Andrei Mares

Tare site-ul de verificare!

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!