Ți-ai securizat contul de Facebook? 533 de milioane de useri afectați în urma unei scurgeri de informații

Ți-ai securizat contul de Facebook? 533 de milioane de useri afectați în urma unei scurgeri de informații

Publicat de Fadia Hirtan
pe 05.04.2021

Dacă ai un cont de Facebook, știrea asta s-ar putea să fie foarte importantă pentru tine! O scurgere de date a platformei reprezentată de Mark Zuckerberg a expus datele personale a nu mai puțin de 533 de milioane de utilizatori.

Leak-ul de informații a cuprins date precum numere de telefon, ID-ul de Facebook, numele complet, locația, data nașterii, adresa de e-mail, data creării contului, starea relației și biografiile personale a utilizatori din întreaga lume.

Facebook nu e nici pe departe la prima situație de acest gen, ultimele probleme fiind înregistrate chiar în ianuarie 2021, când datele personale a mai multor utilizatori ai platformei au fost disponibile pentru achiziționare online, ceea ce înseamnă că problemele de securitate nu s-au rezolvat în niciun fel în cadrul companiei americane. 

Ce poți face pentru a nu fi victima unui atac cibernetic?

Prima și cea mai importantă măsură pe care o poți lua pentru a te asigura că nu vei pica în plasa vreunul hacker, chiar dacă contul tău s-a numărat printre cele 533 de milioane afectate, este cea a activării funcției de dublă autentificare. Facebook, dar și alte platforme pe care ai putea avea conturi, îți asigură logarea în doi pași, prima dată cu parola pe care ai ales-o, iar a doua oară cu un mesaj trimis pe telefon. Activând autentificarea în doi pași (two steps authentication), este aproape imposibil să-ți pierzi profilul de Facebook în urma unui posibil atac cibernetic.

A doua măsură pe care o poți lua împotriva hackerilor este schimbarea periodică a parolei. Chiar dacă ți se pare că parola pe care o folosești este una suficient de puternică pentru a putea fi spartă, în urma scurgerilor de informații, ca cea pe care Facebook tocmai a înregistrat-o, datele tale personale pot fi în pericol. 

Nu în ultimul rând, folosirea unui antivirus pe telefon te poate scăpa de grija că ai putea fi victima unui atac cibernetic. Tot pe blogul Flip.ro găsești lista cu Top 10 cei mai buni antiviruși pentru telefoane Android și iOS

Totuși, dacă observi o activitate nefirească pe contul tău de Facebook în următoarele zile sau dacă profilul ori pagina ta ajung pe mâna hackerilor, anunță de urgență autoritățile. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!