Ștergere cont Instagram - ghid pas cu pas

Ștergere cont Instagram - ghid pas cu pas

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 27.03.2024

Singura scuză pe care o poți avea pentru a nu fi auzit de Instagram este traiul sub o piatră. Instagram este una dintre cele mai des folosite platforme de socializare din lume, cu un număr uluitor de utilizatori, de peste un miliard. Cu toate că nimic nu e mai relaxant decât o sesiune de scroll printre imagini și clipuri, pentru a ne petrece timpul liber în care nu avem alte planuri în afara locuinței, aplicația poate avea, pentru mulți dintre noi, două tăișuri.

Instagram este locul în care te conectezi cu prietenii, dar și cu persoanele publice pe care le admiri, locul în care găsești inspirație pentru vestimentație, artă, călătorii, activități creative ș.a.m.d. În același timp, aplicația poate fi un motiv destul de solid pentru care productivitatea ta poate fi scăzută. La fel ca în toate aspectele vieții, moderația e cheia.

Totuși, dacă simți nevoia să iei o pauză sau chiar să renunți de tot la contul tău de Instagram, ești în locul potrivit pentru mai multe sfaturi. În materialul de mai jos îți explicăm pas cu pas cum să-ți ștergi contul de Instagram definitiv, fără prea multe bătăi de cap. Iată, pe scurt, ce informații ți-am pregătit:

 

 

De ce să-ți ștergi contul de Instagram?

Ei bine, sunt multiple motive pentru ștergere cont Instagram. Cauzele din spatele dorinței de a dispărea de pe radarul rețelelor sociale sunt numeroase. Printre ele ar putea fi:

  • Presiunea socială și tendința constantă de a te compara cu ceilalți

Pe Instagram suntem cu toții frumoși, deștepți și bogați. Aici prezentăm cea mai frumoasă parte a vieților noastre, fapt care creează o presiune socială intensă, asta pentru că utilizatorii se compară constant cu ceilalți. Ștergerea contului de Instagram te poate elibera de această povară socială și îți poate construi o perspectivă mai realistă asupra vieții de zi cu zi.

  • Pierdere exagerată de timp

Ceea ce începe ca o activitate virtuală de relaxare se poate sfârși prin a deveni un obicei extrem de dăunător și un mare consumator de timp. Prin dezactivare cont Instagram îți poți petrece timpul într-un mod productiv, cu împliniri pe termen lung și satisfacții reale, care pot veni doar datorită capacității de concentrare sporite.

  • Stimă de sine redusă

Sistemul de engagement al platformelor sociale este focusat pe like-uri, share-uri și comentarii. Din păcate, nu toate comentariile sunt pozitive sau apreciative. Pentru că internetul este un loc de joacă al trolilor, te poți confrunta cu replici negative care îți pot schimba în rău starea de spirit. Nici lipsa acestora nu este neapărat de bun augur, pentru că mulți utilizatori simt nevoia de validare prin reacțiile celor care îi urmăresc, iar când aceasta nu este satisfăcută, încrederea în sine scade. Prin ștergerea contului de Instagram îți poți recăpăta liniștea și regla stima de sine.

  • Siguranța datelor tale

Similar cu toate celelalte rețele sociale, și Instagram colectează o cantitate uriașă de date personale. Pe lângă informațiile de bază, necesare în momentul creării contului, se adaugă sute de preferințe cu potențial comercial sau informații delicate precum locația ta în anumite perioade de timp, care te pot expune la diverse riscuri. Prin ștergere cont Instagram de pe telefon contribui la protejarea confidențialității și securității personale, minimizând în același timp riscurile asociate cu expunerea datelor.

  • Redescoperirea conexiunilor offline

În paralel cu ștergerea contului de Instagram, poți restabili conexiuni autentice cu oamenii dragi, asta pentru că nu mai neglijezi relațiile de familie sau prietenie în favoarea numeroaselor ore petrecute online. Mai mult timp investit în relațiile cu cei din jur aduce cu sine o satisfacție crescută.

Desigur, tu poți avea o altă motivație pentru a șterge profilul de Instagram, dar înainte de a lua decizia finală, îți sugerăm să citești cu atenție paragraful următor.

 

 

Ce trebuie să știi înainte de a șterge un cont de Instagram?

Chiar dacă ești hotărât să-ți ștergi contul de Instagram definitiv sau vrei doar să iei o pauză de la platforma de socializare, îți recomandăm să nu pleci de pe profil până nu faci un backup la toate postările pe care le-ai făcut până acum.

Altfel, e posibil ca mai târziu să regreți decizia, odată ce îți vei da seama că toate pozele sau clipurile postate pe contul de Instagram au fost șterse definitiv, fără șansa de a le mai recupera vreodată. Este nevoie să urmezi câțiva pași importanți pentru a te asigura că te poți răzgândi în voie.

Așadar, iată cum faci backup la toate datele personale de pe contul tău de Instagram, de pe telefon, indiferent dacă folosești un iPhone sau un Android:

  1. Atinge fotografia ta de profil din dreapta, jos, pentru a accesa profilul.
  2. Selectează cele trei linii din dreapta, sus, apoi alege Settings (Setări).
  3. Click pe Security (Securitate), apoi alege Download data (Descarcă datele).
  4. Introdu adresa de e-mail la care vrei să primești un link către datele tale și selectează Request Download (Solicită descărcarea).
  5. Introdu parola contului tău de Instagram și alege Continue (Continuare).
  6. În scurt timp, vei primi un mail cu titlul Your Instagram Data (Datele tale de pe Instagram), care conține linkul către datele tale. Alege Download data (Descarcă datele) și urmează instrucțiunile pentru a finaliza descărcarea informațiilor.

 

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum dezactivezi temporar un cont de Instagram?

Dacă alegi să-ți dezactivezi temporar contul de Instagram, nu va trebui să downloadezi, neapărat, o copie a tuturor datelor tale de pe profil. Acestea vor rămâne intacte, dar ascunse pentru cei care te urmăresc pe Instagram, până la momentul în care decizi să revii pe platformă.

Îți poți dezactiva contul de Instagram doar folosind un computer sau un browser de mobil. Dezactivarea contului din aplicație nu este posibilă.

Cum dezactivezi temporar un cont de Instagram de pe computer:

  1. Accesează această pagină.

 

 

  1. Conectează-te cu cu datele contului tău
  2. Accesează profilul prin click pe foto icon
  3. Selectează Editare profil ;
  4. Dă click pe Dezactivati temporar contul meu;
  5. Alege motivul pentru care dorești să dezactivezi temporar contul
  6. Reintrodu parola contului tău
  7. Dă click pe dezactivare temporară

Cum dezactivezi un cont de Instagram de pe telefon, din browser:

  1. Conectează-te la instagram.com de pe orice browser de pe telefon.
  2. Dacă nu-ți amintești username-ul sau parola, e posibil să te ajute informațiile de aici, referitoare la recuperarea acestora.
  3. Urmează pașii explicați mai sus.

Cum ștergi definitiv un cont de Instagram?

Când alegi să ștergi definitiv un cont de Instagram, atât profilul tău, cât și fotografiile, clipurile, comentariile, aprecierile și lista ta de followeri se vor șterge. Practic, întreaga ta activitate de pe această platformă va dispărea și nu vei mai putea recupera nimic din ce ai postat vreodată acolo, dacă nu ai făcut un backup înainte de a da delete la contul de Instagram.

După ce vei fi șters contul, poți reveni pe platformă ulterior, folosind același nume de utilizator, cu condiția ca nimeni altcineva să nu-l revendice între timp. În schimb, dacă ți-a fost șters contul pentru că a încălcat regulile comunității impuse de Instagram, e bine să știi că vei avea dreptul de a-ți deschide un cont nou, însă nu vei putea folosi același nume.

Pentru a solicita ștergerea definitivă a contului:

  1. Accesează Instagram dintr-un browser de pe telefon sau de pe un computer. La fel ca în cazul dezactivării unui cont de Instagram, nici ștergerea definitivă a acestuia nu este posibilă direct din aplicație.
  2. Pentru a ajunge direct în interfața de ștergere definitivă, accesează această pagină.

 

 

  1. Alege unul dintre motivele pentru care ai decis să ștergi definitiv contul de Instagram și reintrodu parola contului
  2. Apasă pe Stergere și apoi OK pentru a-ți șterge contul de Instagram definitiv.

Totuși, e bine să nu ștergi definitiv contul de Instagram în urma unui simplu impuls. Ba chiar te invităm să testezi un „trial version”, dezinstalând mai întâi aplicația din telefonul tău.

E posibil ca, stând departe de platformă, tentația de a posta sau de a verifica în mod constant activitățile altora să dispară complet, iar ție să nu ți se mai pară atât de nocivă această rețea de socializare. Îți recomandăm cu căldură să faci această probă înainte de a lua o decizie definitivă, asta pentru că și atunci când vine vorba de virtual versus real, păstrarea echilibrului este rețeta succesului.

Cum să ștergi definitiv contul de Instagram când ai conturi multiple?

Se întâmplă deseori să simți nevoia unui profil adițional, pornit dintr-o pasiune sau poate că ai creat o pagină de business conectată la contul tău personal. Trebuie să știi că în doar câțiva pași poți să alegi ce profil să păstrezi și la care să renunți.

Spre deosebire de dezactivare temporară cont instagram sau ștergere cont instagram definitiv, poți renunța la unul dintre conturi direct din aplicație. Trebuie doar să faci click pe Setări, apoi pe Informații de contact și în final pe Eliminare.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum să recuperezi contul de Instagram dezactivat temporar?

Dacă în situația ștergerii definitive nu mai ai cum să-ți recuperezi conținutul urcat anterior pe Instagram, în cazul dezactivării temporare poți reveni la contul tău inițial și la toate informațiile de pe acesta extrem de simplu. Trebuie doar să te autentifici în cont. Dacă întâmpini probleme, poți oricând să trimiți o solicitare echipei de support a platformei Instagram.

În speranța că ți-am fost de ajutor în demersul către o viață în care offline-ul va cântări mai mult decât online-ul, ne poți lăsa o inimioară de apreciere la acest articol.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Simona Dobzau

Simona Dobzau

Aș vrea sa sterg contul de Instagram

Simona Dobzau

Simona Dobzau

👍

Dumitrescu  Sofia

Dumitrescu Sofia

As vrea sa șterg contul

vezi toate comentariile

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!