Do It Yourself
21 Iunie 2021, 4:43 PM

Ștergere cont Instagram - ghid pas cu pas

Cu peste un miliard de utilizatori în întreaga lume, Instagramul este, așa cum știi, una dintre cel mai des folosite platforme de socializare. Cu toate acestea, aplicația are, pentru mulți dintre noi, două „tăișuri”. 

Instagramul poate fi locul în care îți găsești inspirația, unde poți afla cele mai proaspete informații despre vedete din întreaga lume sau despre prieteni activi pe platformă. Totodată, în antiteză, Instagramul poate fi aplicația unde toată productivitatea ta își găsește sfârșitul.

Dacă ai decis să renunți la contul de Instagram, fie că vorbim de o pauză sau de o ștergere definitivă a profilului, ai ajuns unde trebuie. În acest material, vei afla, pas cu pas, cum se șterge un cont de Instagram

Iată ce informații ți-am pregătit în rândurile următoare:

 • De ce să ștergi contul de Instagram?
 • Ce trebuie să știi înainte de a șterge un cont de Instagram?
 • Cum dezactivezi temporar un cont de Instagram?
 • Cum ștergi definitiv un cont de Instagram?

Înainte să afli toate aceste detalii, s-ar putea să te mai intereseze și cum ștergi un cont de Facebook

De ce să ștergi contul de Instagram?

Există mai multe motive pentru care ai putea opta pentru ștergerea contului de Instagram. Cele mai comune cauze întâlnite pentru dispariția de pe rețeaua de socializare ar putea fi:

 • hărțuirea - ești o victimă a trolilor, care nu mai încetează cu comentariile răutăcioase;
 • oboseala - dependența de telefon se datorează, în mare parte, rețelelor de social media, de la care e posibil să vrei să iei o pauză, la un moment dat;
 • închiderea afacerii - dacă foloseai contul de Instagram pentru un business la care ai renunțat, e inutil să mai ții profilul activ. 

Desigur, tu poți avea o altă motivație pentru a șterge profilul de Instagram, dar înainte de a lua decizia finală, îți sugerăm să citești cu atenție paragraful următor. 

Ce trebuie să știi înainte de a șterge un cont de Instagram?

Chiar dacă ești hotărât să-ți ștergi contul de Instagram definitiv sau vrei doar să iei o pauză de la platforma de socializare, îți recomandăm să nu pleci de pe profil până nu faci un backup la toate postările pe care le-ai făcut până acum. 

Altfel, e posibil ca mai târziu să regreți decizia, odată ce îți vei da seama că toate pozele sau clipurile postate pe contul de Instagram au fost șterse, fără șansa de a le mai recupera vreodată. 

Așadar, iată cum faci backup la toate datele personale de pe contul tău de Instagram, de pe telefon, indiferent dacă folosești un iPhone sau un Android:

 1. Atinge fotografia ta de profil din dreapta, jos, pentru a accesa profilul.
 2. Selectează cele trei linii din dreapta, sus, apoi alege Settings (Setări).
 3. Click pe Security (Securitate), apoi alege Download data (Descarcă datele).
 4. Introdu adresa de e-mail la care vrei să primești un link către datele tale și selectează Request Download (Solicită descărcarea).
 5. Introdu parola contului tău de Instagram și alege Continue (Continuare).
 6. În scurt timp, vei primi un mail cu titlul Your Instagram Data (Datele tale de pe Instagram), care conține linkul către datele tale. Alege Download data (Descarcă datele) și urmează instrucțiunile pentru a finaliza descărcarea informațiilor.

Cum dezactivezi temporar un cont de Instagram?

Dacă alegi să-ți dezactivezi temporar contul de Instagram, nu va trebui să downloadezi, neapărat, o copie a tuturor datelor tale de pe profil. Acestea vor rămâne intacte, dar ascunse pentru cei care te urmăresc pe Instagram, până la momentul în care decizi să revii pe platformă. 

Îți poți dezactiva contul de Instagram doar folosind un computer sau un browser de mobil. Dezactivarea contului din aplicație nu este posibilă. 

Cum dezactivezi un cont de Instagram de pe computer:

 1. Conectează-te la instagram.com de pe un computer. 
 2. Apasă pe fotografia ta de profil în dreapta, sus, apoi apasă pe Profile (Profil), apoi pe Edit profile (Editează profilul).
 3. Dă scroll până ajungi la Temporarly disable my account (Dezactivează temporar contul meu), care e în dreapta, jos.
 4. Va trebui să precizezi un motiv pentru care alegi să dezactivezi temporar profilul de Instagram, așa că selectează o opțiune din meniul vertical care va apărea. 
 5. Introdu din nou parola contului de Instagram.
 6. Click din nou pe Temporarly disable my account (Dezactivează temporar contul meu).

Cum dezactivezi un cont de Instagram de pe telefon, din browser:

 1. Conectează-te la instagram.com de pe orice browser de pe telefon. 
 2. Dacă nu-ți amintești username-ul sau parola, e posibil să te ajute informațiile de aici, referitoare la recuperarea acestora. 
 3. Urmează pașii explicați în paragraful de mai sus.

Cum ștergi definitiv un cont de Instagram?

Când alegi să ștergi definitiv un cont de Instagram, atât profilul tău, cât și fotografiile, clipurile, comentariile, aprecierile și lista ta de followeri se vor șterge. Practic, întreaga ta activitate de pe această platformă va dispărea și nu vei mai putea recupera nimic din ce ai postat vreodată acolo, dacă nu ai făcut un backup înainte de a da delete la contul de Instagram

După ce vei fi șters contul, poți reveni pe platformă ulterior, folosind același nume de utilizator, cu condiția ca nimeni altcineva să nu-l revendice între timp. În schimb, dacă ți-a fost șters contul pentru că a încălcat regulile comunității impuse de Instagram, e bine să știi că vei avea dreptul de a-ți deschide un cont nou, însă nu vei putea folosi același nume.

 Pentru a solicita ștergerea definitivă a contului:

 1. Accesează Instagram dintr-un browser de pe telefon sau de pe un computer. La fel ca în cazul dezactivării unui cont de Instagram, nici ștergerea definitivă a acestuia nu este posibilă direct din aplicație.
 2. Conectează-te la cont, folosind username-ul și parola. 
 3. Intră aici și alege un motiv pentru care vrei să renunți definitiv la contul de Instagram. Procesul nu poate continua decât dacă selectezi o opțiune dintre cele oferite de platformă. 
 4. Ți se va cere încă o dată să introduci parola contului. 

Totuși, e bine să nu ștergi definitiv contul de Instagram în urma unui simplu impuls. Ba chiar te invităm să testezi un „trial version”, dezinstalând mai întâi aplicația din telefonul tău. 

E posibil ca, stând departe de platformă, tentația de a posta sau de a verifica în mod constant activitățile altora să dispară complet, iar ție să nu ți se mai pară atât de nocivă această rețea de socializare. 

Dacă informațiile regăsite în acest material ți-au fost de folos, te invităm să ne arăți aprecierea ta printr-un like, puțin mai jos.

Fadia Hirtan
Flip.ro