Ți-a fost dezactivat contul de Facebook sau Instagram? Iată cum îl poți recupera!

Ți-a fost dezactivat contul de Facebook sau Instagram? Iată cum îl poți recupera!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 06.08.2021

Într-o lume în care dacă „nu ești pe social media, nu exiști”, pierderea contului de Facebook sau a celui de Instagram s-ar putea transforma într-un coșmar pentru oricine. Mai ales dacă foloseai pagina la care acum nu te mai poți conecta pentru a-ți promova afacerea. 

Dacă nu mai ai acces la una dintre cele două platforme, înainte de a intra în panică, verifică dacă nu cumva a picat netul și dacă ai update-urile la zi pentru cele două aplicații, în cazul în care încerci să te conectezi de pe telefon

Mai apoi, dacă vorbim de un cont administrat de mai multe persoane, ia legătura cu ceilalți admini și află dacă aceștia au schimbat parola

Dacă niciunul dintre aceste scenarii nu ți se aplică și ai încercat să te loghezi pe Facebook și/sau Instagram fără succes, cel mai probabil vorbim de un cont de social media dezactivat

În rândurile de mai jos îți vom explica cele mai simple metode de a recupera un cont de Facebook și Instagram. Iată care sunt acestea:

Cum recuperezi un cont de Facebook?

Dacă ai sesizat activități nefirești în ultima perioadă pe profilul tău, primul lucru pe care îl poți face este să accesezi acest link, care te va duce într-o pagină în care poți raporta faptul că ți-a fost spart contul de Facebook.

Urmează pașii firești recomandați la linkul respectiv și schimbă parola contului de Facebook. Dacă cel care a reușit să-ți intre pe cont ți-a schimbat deja parola și ai pierdut accesul pe cont, ia legătura cu suportul de la Facebook. Trimite un mail la adresa security@facebookmail.com și explică toată situația cât mai detaliat posibil. 

Dacă nu mai ai acces la pagina sau paginile de Facebook pe care le administrai, folosește acest link pentru a ajunge în zona de suport business a platformei. Apasă pe buton Get support și urmează instrucțiunile pentru a intra într-un chat cu cei de la Facebook. Din nou, va trebui să le oferi acestora toate detaliile pe care ți le vor cere. 

Revino cu un update și în ziua următoare, și tot așa, până primești din nou acces la pagina ta. Ce-i drept, cei de la suport nu-și dau întotdeauna interesul, așa că va trebui să te înarmezi cu răbdare

Cum te poți asigura că nu vei pierde accesul la contul de Facebook?

Așa cum spune și proverbul, „paza bună trece primejdia rea”. Când vine vorba de contul tău de Facebook, e bine să te aștepți la ce e mai rău, adică să fii pregătit pentru o eventuală situație în care ai ajunge să uiți parola sau să cazi victimă a unui atac cibernetic.

Completează profilul sau pagina cu toate datele cerute, inclusiv cu numele tău real, data nașterii corectă și un număr de telefon valid. În cazul nefericit în care contul de Facebook îți va fi spart, reprezentanții platformei îți vor cere dovada faptului că tu ești proprietarul de drept al acestuia. 

Acela este momentul în care va trebui să le trimiți o poză cu un act de identitate cu poză, pentru verificare. Dacă profilul sau pagina nu au înregistrate datele tale, șansele să le mai poți recupera în urma unui atac cibernetic sunt minime spre nule.

Nu uita să completezi și numele unor prieteni de încredere la care să poți apela în cazul în care contul de Facebook îți este spart. 

Alege întotdeauna parole puternice, pe care să nu le împărtășești cu nimeni, și nu uita să îți activezi autentificarea în doi pași. Poți face asta de pe telefon dacă:

  • intri pe Facebook și apeși pe cele trei linii din dreapta sus;
  • alegi Settings & Privacy și încă o dată Settings;
  • dai click pe Security and Login;
  • mergi la Two-Factor Authentification și introduci un număr de telefon la care să fii notificat de fiecare dată când cineva încearcă să se conecteze la contul tău de Facebook.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum recuperezi un cont de Instagram?

Dacă bănuiești că ți-a fost spart contul de Instagram sau că acesta este folosit, în paralel, și de către o altă persoană, e cazul să-ți securizezi contul. 

Mai întâi, verifică pe mail dacă nu cumva Instagramul ți-a trimis un mesaj prin care te înștiința că adresa ta, parola sau alte date de pe cont au fost schimbate. Expeditorul acestui mesaj ar trebui să fie security@mail.instagram.com

Întoarce-te pe Instagram și dă click pe Primește ajutor pentru conectare sau Ai uitat parola. Selectează fie adresa de e-mail, fie numărul de telefon, apoi atinge Trimite linkul de conectare. Urmează instrucțiunile de pe ecran. 

Dacă ai trimis o cerere de asistență pentru un cont care nu conține poze cu tine, ar trebui să primești pe mail un răspuns automat de la Echipa de asistență Facebook. Ți se va cere să menționezi date personale sau dispozitivul de pe care ți-ai creat prima dată contul.

Dacă soliciți asistență pentru un cont care conține fotografii cu tine, vei fi rugat să înregistrezi un selfie video cu tine întorcând capul în direcții diferite pentru a-i ajuta pe cei de la suport să verifice faptul că ești o persoană reală și să-ți fie verificată identitatea. Clipul nu va fi niciodată vizibil pe Instagram și că va fi șters în termen de 30 de zile.

Cum te poți asigura că nu vei pierde accesul la contul de Instagram?

La fel ca în cazul unui cont de Facebook, și cel de Instagram ar trebui să conțină informații reale despre tine. Altfel, riști ca în situații delicate, cum este cea în care contul îți este spart, să nu îl mai poți recupera, din cauză că nu poți dovedi că tu ești proprietarul de drept al contului. 

Alege o parolă puternică, eventual una diferită de oricare alta pe care o folosești pe alte conturi. Activează și pe Instagram autentificarea în doi pași, pentru o securitate sporită. Poți face asta foarte simplu:

  • intră în aplicație și dă click pe poza ta;
  • alege din dreapta, sus, cele trei linii și apasă pe Settings;
  • dă click pe Security și, mai apoi, pe Two-Factor Authentication;
  • urmează instrucțiunile.

Având-o activă, funcția te va avertiza de fiecare dată când cineva va încerca să se conecteze la contul tău, printr-un SMS

Iar dacă vorbim de un cont de Instagram pe care îl administrai alături de alte persoane cu care acum nu mai colaborezi, șterge-le definitiv accesul.


Din păcate, numărul infracțiunilor cibernetice a crescut foarte mult în ultimele luni. Cea mai recentă escrocherie descoperită de oamenii legii viza mai multe conturi de Instagram dezactivate la comandă. Cum anume se întâmpla asta?

Hackerii primeau bani pentru a raporta, în număr cât mai mare, încălcarea politicilor Instagram de către anumite conturi. Cu alte cuvinte, oricine dorea să se răzbune pe un prieten sau pe o afacere, plătea unor hackeri 60 de dolari, iar aceștia se ocupau de eliminarea conturilor vizate.

Mai apoi, hackerii contactau administratorii conturilor șterse, pentru a le oferi, în schimbul unor sume care se încadrau între 3.500 și 4.500 de dolari, recuperarea imaginii lor online. Totul se întâmpla în backend, însă practica a fost recent descoperită și remediată

Ție ți-a fost vreodată spart contul de Facebook sau Instagram? Cum ai remediat problema?

S-ar putea să te mai intereseze și:

Cum schimbi sau resetezi parola la Facebook, Instagram sau mail?

Mi-am uitat parola - cum recuperezi și cum alegi o parolă puternică

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Alexandra E

Alexandra E

Buna , am contul spart și dezactivat deșii Facebook mi a trimis email sa securizez contul ! L am securizat și degeaba ,nu m am putut Loga la el, știe cineva dacă se mai poate recupera un cont dezactivat de către cei de la fb?

Vlad Gabi

Vlad Gabi

Vrea sami recuperez contu de facebook si istagram

Anca

Anca

Mea șters contul de Facebook iubitul meu și nu mai știu parola și nici numărul de telefon și nici imelu mă poți ajuta te rog frumos

Strugaru Gabriel

Strugaru Gabriel

Vreau sami găsesc contu

vezi toate comentariile

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!