Good to Know
12 Octombrie 2021, 2:05 PM

Ștergere cont WhatsApp - ghid în 10 pași

Ai pus în balanță diferențele dintre WhatsApp, Telegram și Signal și ai decis că e momentul să migrezi de pe platforma aflată sub umbrela Facebook? Te-a convins lipsa de stabilitate a aplicației nu demult, când, pentru mai bine de șase ore, Facebook, Instagram, Messenger și WhatsApp au fost picate? Îți faci griji cu privire la modul de partajare a datelor și conversațiilor din WhatsApp cu Facebook? Ori pur și simplu ți-ai schimbat numărul de telefon și vrei să renunți la vechiul cont?

Oricare ar fi motivația ta, dacă vrei să afli cum se șterge un cont de WhatsApp te afli în locul potrivit. 

Și înainte de a-ți explica, pas cu pas, cum faci asta, e foarte important să parcurgi următorul paragraf:

Ce trebuie să știi înainte să ștergi un cont de WhatsApp

Chiar dacă decizia ta de a șterge un cont de WhatsApp este una definitivă, e bine să știi că acest lucru va duce implicit la ștergerea completă a datelor tale din aplicație. Și nu vorbim doar de informațiile oferite de tine la crearea contului, ci și de conversațiile din aplicație și documentele sau fișierele media primite sau trimise pe platformă, dacă nu au fost salvate și în altă parte. 

Chiar dacă vei vrea să-ți reactivezi contul de WhatsApp pe viitor, toate aceste informații și documente vor fi șterse complet și nu le vei putea recupera. 

Așadar, după ce ai aflat aceste informații, dacă încă ești hotărât să renunți la contul de WhatsApp, iată cum îl poți șterge.

  1. Deschide aplicația WhatsApp pe telefonul tău.
  2. Apasă pe cele trei puncte din dreapta, sus.
  3. Alege Settings (Setări).
  4. Apasă pe Account (Cont).

5. Alege Delete my account.

6. Introdu numărul tău de telefon. Dacă vrei doar să schimbi numărul de telefon, în loc să ștergi complet contul de WhatsApp, tot de la acest pas poți face asta.

7. Mai alege o dată Delete my account

8. Descrie pe scurt motivul pentru care vrei să ștergi contul de WhatsApp.

9. Apasă încă o dată pe Delete my account.

10. Pentru ultima dată, dă click pe Delete my account.

Poate părea ciudat să optezi de atâtea ori pentru aceeași comandă, dar WhatsApp vrea să se asigure de faptul că ești hotărât să renunți la contul tău și nu ai intrat în acel meniu din greșeală. Așa că nu-ți pierde răbdarea!

După ce vei apăsa pentru ultima dată pe butonul de Delete my account, contul și toate celelalte date sau documente care aveau legătură cu acesta vor fi șterse. 

În cazul în care vei decide să te întorci la WhatsApp pe vechiul cont, e bine să știi că va trebui s-o iei de la zero. 

Te sfătuim ca înainte de a lua decizia de a-ți șterge contul de WhatsApp să folosești pentru câteva zile aplicația Whatomatic, cu ajutorul căreia vei putea trimite mesaje prestabilite contactelor tale din WhatsApp. Astfel, îți poți anunța cunoscuții că ai migrat către alte platforme sau că ți-ai schimbat numărul de telefon, lăsându-le și noul contact unde aceștia ar putea relua legătura cu tine. 

Dacă folosești un telefon cu Android, poți descărca aplicația de aici. Din păcate, această aplicație nu este disponibilă, deocamdată, și pentru telefoanele Apple.


Dacă ideile prezentate în acest material ți-au fost de folos, lasă-ne mai jos aprecierea ta, sub forma unei inimioare, sau un comentariu, dacă mai cauți și alte informații care ar avea legătură cu ștergerea unui cont de WhatsApp. 🤗

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii 1

RC
Raul Cristian
9 luni în urmă
De exemplu dacă îmi Șterg contul de Whatsaap mesajele destinatarul-ui dispare adică se șterge automat și dacă nu ce pot face ca destinatarul să nu mai ai e mesajele de la mine?