Cum citești un mesaj pe WhatsApp fără ca cel care l-a trimis să știe că l-ai văzut

Cum citești un mesaj pe WhatsApp fără ca cel care l-a trimis să știe că l-ai văzut

Publicat de Fadia Hirtan
pe 03.08.2021

Ți-ai luat o zi liberă sau ești în concediu, iar cei de la muncă insistă să-ți trimită mesaje pe WhatsApp? N-ai chef să răspunzi cuiva, dar vrei să vezi ce ți-a scris, fără ca acesta să știe? Ai ajuns unde trebuie, pentru că în acest material îți vom arăta cum poți vedea mesajele primite pe WhatsApp fără ca expeditorul lor să afle că le-ai citit.

Deși telefoanele sunt aici să ne servească propriile interese, nicidecum pe ale celorlalți, citirea unui mesaj rămas fără răspuns ar putea fi interpretată ca o formă de ignorare. Probabil, mai rău decât să dai seen unui mesaj pe WhatsApp e doar blocarea unui cont pe Facebook, în zilele noastre. Așa că, pentru a evita discuțiile neplăcute, află din rândurile de mai jos care sunt cele mai bune metode de a sta incognito pe WhatsApp

Modifică setările din aplicație

Aplicația de chat îți permite să faci o setare prin care contactele tale să nu afle că le-ai văzut mesajele. 

Poți face asta dacă intri în WhatsApp și apeși pe cele trei puncte din dreapta, sus. Se va deschide un meniu, din care trebuie să selectezi Settings. Dă click pe Account și mergi la Privacy. Prima opțiune va fi Last seen, de la care poți alege să fii văzut online de toată lumea, doar de contactele tale sau de către nimeni. Tot de aici poți deselecta funcția Read receipts, pe care o găsești puțin mai jos.

Totuși, această metodă are două tăișuri. La fel cum ceilalți nu vor putea vedea dacă le-ai citit mesajul sau când ai fost ultima dată online în aplicație, nici tu nu vei putea afla aceste detalii despre contactele tale. În plus, atunci când ești online, aplicația va afișa statusul tău, deci e posibil ca cel care ți-a scris să vadă că stai pe WhatsApp

Nu în ultimul rând, chiar dacă ai aceste funcții active, dacă dai play unui mesaj vocal, expeditorul acestuia va primi confirmarea că a fost ascultat, prin schimbarea culorii microfonului și a barei de derulare a înregistrării în albastru. 

Așa că, dacă ești o fire curioasă, poate că următoarele metode de a citi mesajele de pe WhatsApp fără ca expeditorii acestora să afle ar fi mai potrivite pentru tine. 

Pune telefonul pe modul avion

Da, ai citit bine. Modul avion este cel care te va salva de la discuții atunci când nu ai chef să răspunzi la mesajele primite pe WhatsApp. Tot ce vei avea de făcut, așadar, va fi să pui telefonul pe airplane mode înainte de a citi mesajul. 

Din păcate, această metodă presupune să nu ieși de pe modul avion, pentru că expeditorul mesajelor la care nu vrei să răspunzi va vedea, atunci când vei reveni în rețea, că ai intrat pe WhatsApp să vezi ce ți-a scris. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Citește mesajele din bara de notificări

Atunci când cineva îți scrie pe WhatsApp, vei primi o notificare sau chiar mai multe, asta dacă nu cumva ai setat telefonul să-ți ascundă conținutul acestora. Poți trage din bara de notificări a telefonului și poți citi mesajul sau mesajele primite fără ca expeditorul să vadă asta. 

E bine să știi că vei vedea afișate doar primele șapte rânduri de text, așa că, în cazul în care vei primi un mesaj mai lung sau mai multe replici, pe mai multe rânduri, nu le vei putea vedea pe toate fără ca cel care ți le-a trimis să afle că ai intrat pe aplicație. 

Totodată, dacă vei primi o poză sau un document, e posibil să nu le poți vedea fără să intri, propriu-zis, în conversație.

Citește mesajele de pe brățară sau smartwatch

Poți vedea toate mesajele primite pe WhatsApp din notificările care ajung pe brățară sau smartwatch, fără a apărea că ești online sau că le-ai citit. Probabil asta e cea mai sigură metodă dintre toate descrise mai sus, așa că îți sugerăm să o aplici cu încredere.

Tu mai cunoști și alte metode de a citi mesajele primite pe WhatsApp fără ca cel care ți le-a trimis să afle?

S-ar putea să te mai intereseze și:

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!