Good to Know
13 Mai 2022, 3:34 PM

Cum ștergi/dezactivezi un cont de Telegram?

Telegram a apărut în 2013. Disponibilă pentru telefoanele Apple și celelalte dispozitive cu iOS în luna august, ca mai apoi, în octombrie, să fie pregătită pentru download și pentru device-urile cu Android, platforma a devenit la scurt timp concurența principală a celorlalte aplicații de socializare. 

În primul rând, pentru că Telegram oferea, cel puțin la momentul respectiv, mult mai multe funcții decât cele puse la dispoziție de către alternativele pe care le aveai. Ulterior, mulți utilizatori din toată lumea au migrat de pe WhatsApp pe Telegram, speriați de noile condiții de utilizare a aplicației aflată sub umbrela Meta, intrate în vigoare la data de 15 mai 2021

Dacă și tu ai ales să treci pe Telegram, iar acum, din diverse motive, vrei să renunți la contul respectiv, ai ajuns unde trebuie. În acest material ți-am pregătit un ghid pas cu pas care te va învăța cum ștergi sau dezactivezi un cont de Telegram

Iată ce informații te așteaptă în rândurile de mai jos:

Cum ștergi un cont de Telegram de pe un telefon cu Android?

Cum ștergi un cont de Telegram de pe un iPhone?

Cum ștergi un cont de Telegram de pe un desktop (PC, calculator, browser)?

BONUS - Cum ștergi un mesaj trimis pe Telegram?

Cum ștergi un cont de Telegram de pe un telefon cu Android?

Dacă vrei să ștergi un cont de Telegram de pe un telefon, e bine să știi că aplicația nu îți oferă această posibilitate. În schimb, poți opta pentru dezactivarea contului de pe această platformă.

În cazul în care folosești un telefon cu Android, fie că vorbim de un Samsung, un Huawei sau un Xiaomi ori un alt model de smartphone, pașii prin care va trebui să treci pentru a dezactiva contul sunt aceiași:

  • intră în aplicație și dă click pe cele trei puncte din stânga, sus, apoi intră la Settings;
  • alege Privacy and Security;
  • în josul paginii vei vedea funcția Delete my account, setată în mod implicit la 6 luni;
  • alege intervalul de timp inactiv după care contul tău de Telegram va fi dezactivat pentru totdeauna. Poți opta pentru una dintre variantele de o lună, trei luni, șase luni sau un an. 

După ce ai selectat intervalul dorit, nu mai intra pe Telegram, iar contul tău va fi șters în mod automat după ce perioada aleasă a trecut. 

Cum ștergi un cont de Telegram de pe un iPhone?

La fel ca în cazul telefoanelor cu Android, dacă vrei să ștergi un cont de Telegram nu o poți face pur și simplu. Va trebui să parcurgi din nou o serie de pași pe iPhone pentru ca, în final, contul de Telegram să fie dezactivat. Așadar:

  • deschide aplicația și intră la Settings;
  • dă click pe Privacy and Security;
  • în partea de jos a paginii, vei găsi funcția Delete my account, unde, tot așa, va trebui să alegi un interval dorit, la finalul căruia contul tău de Telegram să fie dezactivat. Ai la dispoziție aceleași patru opțiuni, adică o lună, trei luni, șase luni sau un an. 

Odată făcută setarea, contul tău va fi dezactivat, iar toate mesajele, documentele și lista de contacte aferente acestuia vor fi șterse din telefon

Cum ștergi un cont de Telegram de pe un desktop (PC, calculator, din browser)?

Dacă varianta pe care o poți testa de pe telefon, direct din aplicație, aceea de a dezactiva după o anumită perioadă de timp contul de Telegram, nu te avantajează, ai la dispoziție o altă opțiune, mult mai rapidă. Pentru asta, va trebui să deschizi browserul tău preferat, ca mai apoi să: 

  • intri pe pagina de dezactivare a contului Telegram, pusă la dispoziție de platformă;
  • completezi numărul tău de telefon cu care ai creat contul de Telegram, cu prefixul în față;
  • vei primi în aplicație un cod format din litere și cifre, pe care va trebui să îl introduci mai jos, în browser, în dreptul Confirmation Code;
  • la pasul următor vei avea posibilitatea de a-ți motiva decizia de a șterge contul de Telegram, însă nu e obligatoriu s-o faci;
  • dă click pe Delete My Account dacă ești hotărât să părăsești platforma.

Oricând dorești să te întorci pe aplicație, o poți face fără probleme, folosind același număr de telefon sau un altul.

BONUS - Cum ștergi un mesaj trimis pe Telegram?

Dacă vrei să ștergi un mesaj trimis pe Telegram, și nu contul, cu totul, poți face asta foarte simplu. Fie că te-ai răzgândit, ai sesizat o greșeală de scriere sau pur și simplu mesajul tău nu mai este unul de actualitate și vrei să-l ștergi, e suficient să ții apăsat lung pe el. Imediat se vor deschide câteva opțiuni pe care le ai la dispoziție.

În dreapta, sus, vei vedea iconița unui coș de gunoi. Dacă apeși pe ea, mesajul trimis va fi șters atât pentru tine, cât și pentru interlocutorul tău sau pentru întreg grupul pe care l-ai trimis. În plus, vestea bună este că pe Telegram nu apare informația This message was deleted, așa cum se întâmplă pe WhatsApp sau Messengerul de la Facebook

Practic, dacă nimeni nu a apucat să-l vadă, mesajul este ca inexistent. 


Dacă informațiile pe care le-ai primit din acest material au fost simplu de înțeles, iar acum știi cum ștergi sau dezactivezi un cont de Telegram, ne-am bucura să ne lași mai jos un comentariu sau o inimioară, să știm că ai trecut pe aici. 

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii

Inca nu au fost adaugate comentarii pentru acest articol. Fii tu primul!