Cum afli dacă ai fost blocat pe Facebook?

Cum afli dacă ai fost blocat pe Facebook?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 30.07.2021

În ziua de azi, nimic nu spune mai bine „nu mai avem ce discuta” decât un block pe Facebook. Dacă suspectezi că cineva te-a blocat pe Facebook, ai ajuns unde trebuie. În acest material îți vom arăta cum poți verifica dacă ai primit block pe Facebook, dar și ce poți face pentru a lua legătura cu prietenul pe care, aparent, l-ai supărat. 

S-ar putea să te intereseze și:

Ai fost blocat pe WhatsApp? Cum afli dacă cineva ți-a dat Block?

Dar înainte de a-ți explica pașii prin care poți ajunge (sau nu) la crudul adevăr, e important să nu sari la concluzii pripite. Dacă în news feed-ul de Facebook nu ai mai primit update-uri ale unui prieten de pe platformă, cu statusuri sau poze, nu înseamnă neapărat că ai fost blocat de acesta. 

Algoritmul Facebook, care se modifică periodic, „învață” constant care este comportamentul tău online. Tocmai de aceea, cu cât comentezi sau reacționezi la un anumit tip de postări, cu atât platforma de socializare va scoate la înaintare, pe profilul tău, acel model de content. 

Altfel spus, dacă nu ai mai interacționat de ceva timp cu unul dintre prietenii tăi de pe Facebook, e posibil ca rețeaua să nu-ți mai arate ce postează acesta, fără ca el să-ți fi dat block. La fel de bine, e posibil ca persoana în cauză să fi ales să ia o pauză de la interacțiunea cu tine, prin funcția Take a break, pe care o găsești în același meniu din care poți da Unfriend, Unfollow sau Favorites.

Asta nu înseamnă că nu mai vrea să fiți prieteni pe platformă, ci pur și simplu vrea să stea departe, pentru o perioadă, de tot ce postezi pe Facebook.

Totuși, pentru a fi sigur, iată cum poți afla dacă de vină pentru că nu mai vezi postările unui anumit prieten este algoritmul platformei sau chiar el, care ți-a dat block.

Metoda 1 - caută-l în lista de prieteni

Prima și cea mai la îndemână metodă pentru a afla dacă încă mai ești prieten pe Facebook cu o persoană este să o cauți în lista de prieteni sau în bara de search a platformei.

Deschide aplicația Facebook pe telefon și apasă pe cele trei linii paralele, din dreapta, sus. Apoi, dă click pe profilul tău. Apasă pe See All Friends și scrie, în bara de search a paginii care se va deschide, numele celui pe care îl suspectezi că ți-a dat block

În cazul în care nu apare în lista ta de prieteni, folosește următoarea metodă pentru a-l căuta.

Din pagina de start a aplicației Facebook, caută în bara de sus (apasă pe simbolul de lupă, pe care îl găsești în dreapta, sus) numele prietenului. 

Dacă apare profilul acestuia, dar mai jos vezi mențiunea X mutual friends, înseamnă că persoana ți-a dat doar unfriend pe Facebook, nu block.

Dacă nu îți apare profilul celui pe care îl cauți, îți sugerăm să ieși din aplicație cu Sign out și să te loghezi încă o dată pe Facebook, ca mai apoi să reiei căutarea, exact așa cum ți-am explicat mai sus. Dacă nici acum nu apare, cel mai probabil prietenul ți-a dat block

Metoda 2 - caută-i comentariile

Dacă bănuiești că ți-ai supărat unul dintre prieteni și că relația voastră s-a încheiat printr-un block pe Facebook, caută un comentariu pe care acesta ți l-a lăsat pe platformă la una dintre postările tale.

Imediat ce l-ai identificat, în dreptul comentariului lăsat de acesta, apasă pe poza lui. În mod normal, această comandă te-ar duce către profilul acestuia. Dacă, în schimb, pe ecranul telefonul se afișează mesajul Content unavailable sau ceva asemănător ori dacă respectivul comentariu apare blurat și nu poți da click pe el, înseamnă că ai primit block pe Facebook.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Metoda 3 - scrie-i pe Messenger

Ce e important de reținut pentru această metodă este că Facebook permite, deopotrivă, blocarea cuiva în aplicație și/sau pe Messenger. Cu alte cuvinte, e posibil ca prietenul care te-a blocat pe Facebook să fi păstrat o cale deschisă de comunicare cu tine, alegând să nu-ți dea block și pe Messenger. Asta înseamnă că încă îi mai poți scrie acolo, pentru a aplana conflictul.

Totuși, dacă atunci când vrei să îi trimiți un mesaj, în conversație apare mesajul You can’t reply to this conversation sau User is unavailable, cel mai probabil acesta ți-a dat block.

Înainte de a-ți oferi câteva alternative în cazul în care cineva ți-a dat block pe Facebook, vrem să-ți reamintim de un alt posibil scenariu. Nu e neapărat ca prietenul de care nu mai poți da să îți fi blocat profilul. La fel de bine, se poate ca acesta să-și fi șters contul de Facebook, situație în care nu îl vei mai putea vedea pe platformă.

Așadar, înainte de a lua decizii posibil drastice, încearcă să afli, concret, ce s-a întâmplat.

Ce faci dacă ai primit block pe Facebook?

În situația în care ai vrea să lămurești unele lucruri sau să-ți ceri iertare pentru un eventual comentariu mai dur, care l-a determinat pe prietenul tău de pe Facebook să-ți dea block, poți încerca să iei legătura cu el prin alte mijloace.

Încearcă să îi scrii pe WhatsApp, pe Telegram, pe Signal sau să îi trimiți un SMS, dacă ai numărul lui. La fel de bine, poți încerca să-l suni cu număr ascuns, pentru a vedea ce anume l-a deranjat și dacă relația voastră merită (sau nu) o resuscitare.


Dacă informațiile din acest material ți-au fost de ajutor, ne-am bucura să ne lași mai jos o inimioară. Numărul like-urilor pe care le primim ne fac să înțelegem mai bine ce tip de conținut vrei să citești pe blogul Flip.ro

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Ionica  Morariu

Ionica Morariu

De ce mati blocat excrocilor nu am dreptul la libertate tineti cu politicieni mincavar cancerul pe tine care mai blocat gunoiule ce esti.

camelia C.

camelia C.

Bună, dacă trimit un mesaj pe mes unui amic, și îmi apare mesajul unul sau mai mulți destinatari sunt invalizi.Adica m-a blocat?

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!