Top 6 motive – de ce să cumperi un telefon recondiționat?

Top 6 motive – de ce să cumperi un telefon recondiționat?

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 15.05.2024

Ai decis că este momentul să îți schimbi telefonul. Să optezi pentru unul nou, dar scump, sau pentru unul second-hand, recondiționat, la un preț foarte bun? Iată 6 motive pentru care e mai avantajos să alegi un telefon recondiționat:

 

 

  1. Este mai accesibil ca preț

Prețul este, de cele mai multe ori, factorul decisiv atunci când vine vorba despre alegerea telefonului. Însă, dacă nu ai un buget foarte mare, asta nu înseamnă că trebuie să-ți cumperi un telefon mai puțin bun decât ți-ai dori.

Flip.ro te ajută să cumperi un telefon recondiționat, verificat de experți și fără probleme ascunse. În funcție de buget și preferințe, tu alegi modelul și starea în care vrei să cumperi telefonul.

Poți opta pentru Samsung, Apple, Xiaomi sau Huawei, care pot fi în stare Ca nou, Excelent, Foarte Bun sau Bun.

Condiția Ca Nou, de exemplu, reprezintă telefoanele care sunt în stare perfectă, fără nicio urma de uzură sau cu o singură urmă insesizabilă la prima vedere, în timp ce condiția Excelent este alegerea potrivită pentru cei ce pot accepta și unele mici și superficiale imperfecțiuni pe ecran, ramă sau carcasa telefonului.

Deși ai la îndemână ceva variante de telefoane ieftine și bune second hand, este important să știi că pe Flip poți găsi telefoane bune recondiționate într-o stare perfectă de funcționare, cu garanție și drept de retur, cu prețuri cu până la 60% mai mici decât în cazul telefoanelor noi.

2. Poate avea o durată de viață mai mare decât un telefon nou

 

Cele mai bune telefoane second hand sunt cele care trec printr-un proces de recondiționare. Astfel, dacă un telefon second-hand a fost recondiționat în condiții optime este foarte posibil ca durata sa de viața să fie mai mare decât cea a unui telefon nou.

La Flip, toate telefoanele trec printr-o verificare tehnică temeinică, făcută de către specialiști, care sunt atenți la peste 30 de aspecte software și hardware. Telefoanele sunt curățate, sunt reparate (dacă este nevoie) și apoi sunt atent ambalate.

În cazul telefoanelor care sunt reparate, piesele folosite sunt de înaltă calitate și oferă o durată de viață mai lungă device-ului. În acest mod tu nu mai riști să cumperi telefoane cu defecte ascunse, de care să afli prea târziu, după ce ai făcut deja plata și ai intrat în posesia lor.

 

 

3. Are o garanție extinsă de 2 ani

 

Suntem atât de siguri că telefoanele noastre sunt calitative încât oferim și garanție timp îndelungat pentru acestea. Flip oferă o garanție de 2 ani pentru fiecare telefon recondiționat cumpărat, după ce fiecare dispozitiv în parte este verificat atent din punct de vedere tehnic pentru a ne asigura că este 100% funcțional.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

4. Este o alegere sustenabilă

 

Fabricarea oricărui telefon nou presupune utilizarea a numeroase materii prime, care emit cantități semnificative de dioxid de carbon și astfel contribuie la încălzirea globală.

Dacă-ți pasă de mediul înconjurător, află că, odată cu alegerea unui telefon recondiționat, faci un bine planetei și contribui la o economie sustenabilă prin folosirea resurselor existente într-un mod pozitiv.

 

5. Siguranța achiziției și drept de retur 30 zile

 

Cumpărarea unui telefon recondiționat prin intermediul unui marketplace precum Flip are loc în cele mai sigure condiții. Intri pe platformă, alegi telefonul dorit și modalitatea de plată (poate fi ramburs la livrare, online cu cardul sau în rate cu cardul de credit) și aștepți să îți fie livrat (gratuit) la adresa dorită. Dacă nu îți place telefonul, ai dreptul de a-l returna, timp de 30 de zile calendaristice din momentul în care îl primești.

Spre deosebire de platformele de anunțuri, nu te vei întâlni cu persoane dubioase pentru a negocia prețul și nu vei avea nicio surpriză neplăcută cu privire la produsul cumpărat. Mai mult de atât, ai posibilitatea să contactezi oricând echipa de suport care îți va răspunde amabil și rapid de fiecare dată.

 

6. Experiența plăcută

 

Achiziționarea unui telefon recondiționat îți va aduce o experiență plăcută, pozitivă și de calitate, asemănătoare cu experiența dintr-un magazin obișnuit.

Procesele sunt bine puse la punct, de la început până la final: de la alegerea telefonului dorit și până la intrarea propriu-zisă in posesia lui. Prin Flip poți cumpăra un telefon second-hand recondiționat, aproape nou, la prețuri accesibile.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Telefon recondiționat sau telefon second-hand? Care sunt diferențele?

 

Spre deosebire de smartphone-urile recondiționate, telefoanele second-hand sunt dispozitive care au fost deținute anterior de un alt proprietar, apoi vândute din nou, fără să aibă parte de verificare sau reparații. Aceste dispozitive nu trec deloc prin teste de calitate, astfel că în momentul în care alegi să cumperi acest tip de telefon, sunt anumite riscuri pe care ar trebui să lei iei în considerare.

Gama de smartphone-uri second-hand este una variată și din punct de vedere condiții, de la dispozitive aproape noi, până la altele cu semne mai mult decât vizibile de uzură și deteriorare. Problemele nu sunt limitate neapărat la hardware, ci pot fi mult mai greu de depistat atunci când ne referim la software. Telefoane bune second hand nu sunt atât de ușor de găsit pe cât ți-ai fi imaginat.

Un dezavantaj mare al telefoanelor second-hand ar fi lipsa garanției. Spre deosebire de dispozitivele recondiționate, acestea nu au inclusă garanția, lucru care te poate face extrem de vulnerabil la potențiale probleme de funcționare. Dacă totuși alegi să cumperi un telefon recondiționat, acesta vine, de cele mai multe ori, însoțit de o asigurare puternică, la fel de bună ca în cazul unui telefon nou. În acest mod te ferești de eventuale probleme de funcționare și stai fără griji, pentru că ești acoperit în cazul defecțiunilor.

În schimb, dacă facem referire la zona de preț, acesta este considerabil mai mic în cazul dispozitivelor second-hand. Smartphone-urile second-hand sunt mai ieftine, dar vin cu un grad de uzură mai ridicat și un potențial de risc mai mare. Din cauza lipsei de testare suplimentară, telefoanele second-hand pot să-ți aducă o mai mare bătaie de cap, în ciuda prețului redus. Asta în timp ce telefoanele recondiționate sunt testate riguros, în repetate rânduri, și reparate atunci când este cazul.

Sperăm că ți-am fost de ajutor în a lua o decizie informată cu privire la achiziționarea unui dispozitiv folosit, fie el second-hand sau recondiționat.

Îți recomandăm să cântărești cu mare atenție avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni și să alegi înțelept. Mai adăugăm că prețul mic nu ar trebui să fie singurul criteriu de selecție, ci este important să analizezi cu atenție și alți factori precum garanția sau potențialele riscuri legate de funcționalitate.

Dacă decizi să cumperi un telefon recondiționat, Flip este alegerea perfectă pentru tine. Beneficiezi de garanție extinsă, 30 de zile de retur și avantajul celor 67 de teste de verificare a calității. În plus, ai la îndemână și opțiunea de a-ți asigura smartphone-ul. Mai rămâne doar să-ți alegi modelul preferat.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!