Tot ce trebuie să știi despre telefoanele recondiționate

Tot ce trebuie să știi despre telefoanele recondiționate

Publicat de Fadia Hirtan
pe 30.03.2021

Vrei să-ți schimbi telefonul, dar nu ai de gând să investești într-unul nou? Înseamnă că ai ajuns unde trebuie, pentru că în acest material îți vom explica tot ce trebuie să știi despre telefoanele recondiționate, care au primit o „a doua viață” și care s-ar putea să fie alegerea perfectă pentru tine. 

Iată ce vei afla din rândurile următoare:

Ce înseamnă un telefon recondiționat?

Dacă te întrebi ce este un telefon recondiționat (refurbished), e bine să știi că vorbim de un telefon second-hand care a fost verificat cu atenție de către specialiști din toate punctele de vedere, adică atât software, cât și hardware. Dacă a fost nevoie, acel telefon la mâna a doua a fost reparat de tehnicieni, adică piesele defecte i-au fost înlocuite, pentru ca smartphone-ul să fie încadrat din nou la o stare excelentă de funcționare. 

Cu alte cuvinte, un telefon recondiționat ajunge, după tot acest proces, să funcționeze aproape la fel ca unul nou. Singura diferență dintre un telefon recondiționat și unul nou, din magazin, este că primul dintre ele are mici urme de uzură, dar niciun defect care nu i-ar permite să funcționeze perfect. 

Un telefon recondiționat are o performanță crescută, se mișcă rapid, are suficient spațiu de stocare și o baterie foarte bună, care te ține departe de încărcător ore în șir. Sistemul de operare al unui telefon recondiționat nu este cu nimic diferit de cel al unui telefon proaspăt scos din cutie. 

Dar hai, mai bine, să-ți arătăm cum recondiționăm noi telefoanele, la Flip.ro, în clipul următor:

Telefoanele recondiționate pe care le poți comanda de la Flip.ro se pot încadra în patru categorii, în funcție de aspectul estetic al acestora. Astfel, pe siteul nostru vei întâlni următoarele categorii de telefoane:

  • Ca Nou - fără urme de folosire, identic cu unul nou-nouț, din magazin;
  • Excelent - cu mici urme de folosire, insesizabile;
  • Foarte Bun - cu urme superficiale de uzură;
  • Bun - cu câteva urme vizibile de zgârieturi pe ecran sau carcasă.

Indiferent de categoria la care se încadrează telefoanele recondiționate de pe Flip.ro, e bine să reții faptul că toate smartphone-urile au aceleași performanțe tehnice, adică unele excelente, astfel încât tu să nu vezi nicio diferență la funcționare între un telefon pe care îl iei de la noi și unul pe care îl cumperi nou, din magazin.

Ce avantaje are un telefon recondiționat?

Cumpără un telefon recondiționat de pe Flip.ro și vei beneficia de următoarele avantaje:

  • Vei economisi bani - prețurile pentru telefoanele second-hand recondiționate sunt mai mult decât accesibile, comparativ cu cele pe care le pot avea telefoanele noi. Reducerile de care poți beneficia, dacă vei cumpăra un telefon de la noi, ajung chiar și la 60% față de costurile unui telefon din magazin. Tu rămâi cu mai mulți bani în cont, fără a renunța la specificațiile de care ai nevoie pe un smartphone.
  • Vei cumpăra inteligent și sustenabil - când alegi să cumperi un telefon second-hand recondiționat alegi, de fapt, să nu mai poluezi. Producerea unui telefon nou presupune folosirea unor resurse prime la care se poate ajunge prin procese care poluează mediul. Reintroducerea telefoanelor în circuit face ca poluarea să fie diminuată, fără să fie vorba de vreun rabat la calitate.
  • Ești în siguranță, primești garanție și drept de retur gratuit - spre deosebire de cumpărarea unui telefon second-hand de pe siteurile de anunțuri, achiziția unui telefon recondiționat de la Flip.ro îți va aduce o garanție de 12 luni și dreptul de retur gratuit timp de 14 zile de la data achiziției, în cazul în care nu ești mulțumit de produs sau pur și simplu te-ai răzgândit. 
  • Cumperi din confortul propriei locuințe - odată ce ai plasat comanda de cumpărare sau de vânzare a unui telefon pe Flip.ro, așteaptă-te ca, în cel mai scurt timp, un curier să vină la ușa ta cu telefonul cumpărat sau pentru a ridica smartphone-ul pe care vrei să-l valorifici. În cazul în care ai cumpărat de la noi, vei avea, gratuit, posibilitatea de a verifica pachetul. 

E momentul să devenim mai conștienți de impactul pe care îl avem asupra mediului și să facem mici corecturi, care nu costă nimic, în ceea ce privește comportamentul nostru. Putem începe chiar de la acest capitol, prin cumpărarea unui telefon second-hand recondiționat în detrimentul unuia nou.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cât de sigur este un telefon recondiționat?

Dacă alegi să cumperi un telefon recondiționat dintr-o sursă verificată, așa cum este și Flip.ro, procesul este unul foarte sigur. 

Există câteva moduri prin care îți poți da seama dacă seller-ul este unul de încredere. În primul rând, este bine ca recondiționarea telefonului să fie făcută de către un tehnician specializat, care cunoaște și cele mai mici detalii despre cum arată un telefon perfect funcțional și știe să folosească piesele de cea mai înaltă calitate.

În al doilea rând, cumpărarea unui telefon de la un furnizor autorizat în vânzarea telefoanelor recondiționate este mult mai sigur, spre deosebire de cumpărarea de la o persoană fizică, privată, care te poate minți în legătură cu proveniența și performanța telefonului și te poate păcăli în ceea ce privește prețul dispozitivului. 

Flip.ro este primul marketplace dedicat telefoanelor second-hand recondiționate din România, care și-a propus să schimbe modul în care oamenii cumpără și vând telefoane la mâna a doua, făcând procesul mai ușor, mai sigur și mai transparent.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un telefon recondiționat?

Primul aspect pe care ar trebui să-l ai în minte atunci când cumperi un telefon recondiționat este garanția oferită de către vânzător, care este bine să fie pe o perioada cât mai lungă de timp și, astfel, să ofere cât mai multă siguranță.

Apoi, următorul aspect de care ar fi bine să ții cont este dreptul de returnare a telefonului – dacă ești nemulțumit, să îți fie oferită posibilitatea de a returna produsul. Ușurința acestui proces este un alt factor important care arată nivelul de profesionalism al vânzătorului.

De asemenea, ia în calcul și durata de livrare a telefonului pe care îl vei cumpără. Este normal să îți dorești să intri în posesia lui cât mai repede. 

Pe Flip.ro, ai livrarea gratuită în 1-3 zile de la comandă, garanție 12 luni, dar și dreptul de a returna telefonul în 14 zile de la achiziție (indiferent de motivul returului).

Cum știi că vei cumpăra un telefon recondiționat dintr-o sursă de încredere?

Indiferent dacă vei alege Flip.ro sau o altă sursă de la care să cumperi un telefon recondiționat, îți recomandăm să cauți testimonialele lăsate de clienții care au ajuns pe site înaintea ta. 

Review-urile lăsate de ceilalți cumpărători sau vânzători te pot asigura că firma de la care te pregătești să comanzi un telefon recondiționat (sau căreia te pregătești să îi vinzi smartphone-ul tău vechi) are o un sediu fizic, o adresa clară și o echipă de suport dedicată, către care să poți scrie și care să-ți răspundă rapid, în cazul în care ai nelămurire. 

Inclusiv prezența pe social media (Facebook sau Instagram), precum și numărul de like-uri, respectiv de followeri, te va ajuta să îți faci o idee mai bună despre compania de la care urmează să cumperi telefonul.

Un alt indicator al încrederii pe care îl poți avea într-o firmă care cumpără și vinde telefoane second-hand recondiționate îl reprezintă claritatea metodelor de plată pe care aceasta le pune la dispoziție, modul în care răspunde la recenziile negative, prezența în presa scrisă sau transparența de care dă dovadă, atunci când intri în contact cu angajații ei. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Întrebări pe care le-ai putea avea despre telefoanele recondiționate

Un telefon reconditionat va putea fi folosit doar într-o singură rețea mobilă?

De regulă, un furnizor de telefoane second-hand recondiționate de încredere va vinde telefoane deblocate - deci care vor putea fi folosite în orice rețea mobilă existența pe piață locală.

Pe Flip.ro poți întâlni două tipuri de telefoane: libere de rețea (deblocate) sau blocate într-o rețea anume. În cazul telefoanelor recondiționate deblocate poți folosi orice cartelă, pe când în cazul celor blocate într-o rețea poți folosi doar cartela valabilă pentru rețeaua respectivă de telefonie (Vodafone, Orange, Telekom sau Digi). 

Avantajul pe care îl ai dacă rețeaua la care ești abonat sau la care ai o cartelă prepaid este aceeași cu cea în care este un telefon recondiționat este acela că vei obține un preț și mai tentant, cu aproximativ 5% mai mic decât cel al unui telefon liber de rețea de pe siteul nostru.

Telefoanele recondiționate vin cu un software actualizat?

Tehnicienii Flip.ro se asigura că telefonul recondiționat are o versiune actualizată a softului și a sistemului de operare, pentru că tu să te bucuri de cea mai bună experiență. De asemenea, e bine să știi că telefoanele recondiționate nu vin cu date stocate de la posesorii anteriori și vin cu setările din fabrică.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Pot returna telefonul recondiționat?

Spre deosebire de un vânzător oarecare (o persoană privată, de exemplu, care pur și simplu își vinde telefonul deja folosit), un marketplace specializat în vânzarea telefoanelor recondiționate, așa cum este și Flip.ro, le va pune întotdeauna clienților săi la dispoziție dreptul de returnare și va specifica în mod clar acest lucru încă de la început.

Primesc garanție dacă am cumpărat un telefon recondiționat?

La fel ca telefoanele noi, care vin cu o garanție, și un marketplace de telefoane second-hand recondiționate trebuie să le ofere clienților săi garanția produselor vândute. 

Flip.ro oferă 12 luni de garanție la orice telefon cumpărat, cu posibilitatea de extindere a acesteia.


Acum, că ai aflat tot ce trebuia să știi despre telefoanele second-hand recondiționate, e momentul să îți cauți telefonul mult dorit pe Flip.ro! 💚

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!