Telefon recondiționat vs. telefon second hand - diferențe și pe care merită să-l cumperi

Telefon recondiționat vs. telefon second hand - diferențe și pe care merită să-l cumperi

Publicat de Fadia Hirtan
pe 01.03.2023

Tu știai că există diferențe între un telefon recondiționat și unul second hand? Și nu sunt unele de ignorat! 

În rândurile de mai jos ești pe cale să afli cu ce e diferit un telefon recondiționat față de unul la mâna a doua obișnuit, cumpărat de pe un site oarecare. Tot din acest material vei ști dacă merită să cumperi un telefon recondiționat și care sunt riscurile la care te expui atunci când achiționezi un smartphone second hand. 

Iată ce informații te așteaptă în articol:

Telefon recondiționat vs telefon second hand - Condiția

La prima vedere, mai ales dacă nu ești specialist în tehnologie, e foarte posibil ca orice telefon pe care apuci să-l testezi pentru câteva minute să ți se pară că funcționează perfect.

Primele aspecte la care probabil te vei uita țin de estetica dispozitivului. Altfel spus, cel mai mult te va tenta să privești atent carcasa și display-ul telefonului, în căutarea defectelor. Dacă acestea lipsesc ori sunt prea mici să conteze, ai putea crede că smartphone-ul pe care îl ții în mână este unul fără cusur. 

Iar această părere e una cât se poate de naturală. Fiind în majoritate vizuali, tindem să judecăm prima dată un produs după ambalaj. În acest caz, după exterior. 

Însă device-ul poate ascunde probleme de soft, o baterie cu prea multe cicluri de încărcare la activ sau defecțiuni ale difuzorului, ale microfonului sau ale camerelor. Toate aceste detalii nu pot fi observate „cu ochiul liber”. Ele pot fi identificate doar de către tehnicieni, cu ajutorul unor teste de specialitate.

Exact ca cele pe care le facem la Flip fiecărui dispozitiv în parte. Telefoanele ajung să primească „titlul” de recondiționate după ce trec prin peste 67 de puncte de verificare, pentru ca tu să fii sigur că modelul pe care îl comanzi funcționează perfect, asemenea unuia nou.

Telefon recondiționat vs telefon second hand - Garanția

Când cumperi un telefon second hand, nu știi prea multe despre ce se poate afla în spatele aparențelor. Așa că riscul poate fi unul serios, dacă descoperi, după ce ai plătit pentru el, că smartphone-ul are probleme de funcționare. 

Dar cui să-i mai ceri socoteală, dacă persoana de la care l-ai cumpărat a șters deja anunțul postat pe site-ul generalist și ți-a dat block

La Flip, telefoanele recondiționate primesc o garanție de 12 luni. Atât de multă încredere avem în testele pe care le facem atent fiecărui dispozitiv în parte! 

Așa că ai la dispoziție cel puțin un an să te convingi că dispozitivul cumpărat de pe flip.ro funcționează impecabil! Tot 12 luni îți stăm la dispoziție și pentru reparații gratuite ale eventualelor defecte din fabrică, dacă, prin absurd, ne scapă vreunul.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Telefon recondiționat vs telefon second hand - Politica de retur

Să continuăm scenariul în care, după ce ai găsit un preț foarte bun pentru modelul telefonului pe care ți-l doreai, ai ales să-l cumperi de la un necunoscut. Și să presupunem că, după ce ai ajuns să folosești smartphone-ul pentru câteva zile, ți-ai dat seama că nu te poți obișnui cu el. Sau, pur și simplu, nu-ți mai place.

Mai mult ca sigur, returul dispozitivului la proprietarul inițial al acestuia se va dovedi a fi o misiune imposibilă. Iar asta dacă ești norocos și persoana de la care ai cumpărat telefonul îți mai răspunde la apeluri sau mesaje începând cu a doua zi.

La Flip, lucrurile stau altfel. Nu doar că avem încredere totală în telefoanele pe care le vindem. Dar suntem, la rândul nostru, clienții altor afaceri. Și știm cât de mult contează să poți returna un produs, în mod necondiționat. 

Așa că ești „acoperit” pentru 30 de zile, cât timp se întinde perioada de retur gratuit pentru smartphone-urile noastre. Și îți punem la dispoziție și echipa noastră de Customer Service, dispusă să te ajute și să-ți răspundă la orice întrebare ai putea avea despre telefoanele Flip.

Telefon recondiționat vs telefon second hand - Pe care merită să-l cumperi?

Luând în considerare informațiile pe care ți le-am explicat mai sus, tu ce ai alege? Un telefon la mâna a doua despre care nu știi aproape nimic sau un smartphone recondiționat, trecut prin mâna unor specialiști, care îți pot garanta investiția în noul dispozitiv?

Ești dispus să riști pentru o diferență de preț aproape insesizabilă, care ar putea exista între un telefon second hand și unul recondiționat? Sau preferi să știi că te poți bucura pe deplin de noul tău telefon verificat de tehnicieni cu experiență? 

___

Ai ajuns la finalul articolului Telefon recondiționat vs. telefon second hand - diferențe și pe care merită să-l cumperi. Dacă vrei să afli mai multe despre telefoanele recondiționate, o poți face aici

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!