Am trecut deja de jumătatea anului, așa că a venit momentul să aflăm care sunt cele mai bune telefoane în 2022. Deci indiferent dacă erai în căutarea celui mai bun telefon pentru cameră, baterie sau performanțe, clasamentul pe care l-am realizat pentru tine mai jos îți va oferi variante perfect echilibrate, din orice unghi le-ai privi.
Altfel spus, lista de mai jos îți va prezenta cele mai bune telefoane pe care ți le poți cumpăra anul ăsta, pe cele mai multe și de pe Flip.ro, care excelează la toate aceste capitole care te-ar putea interesa, fără a fi nevoit să renunți la vreuna dintre specificațiile menționate.
Așadar, fără alte introduceri, iată ce vei putea afla din acest material în care am strâns informații despre cele mai bune telefoane în 2022.
Până se lansează iPhone 14, în toate cele patru variante anunțate deja, despre care am scris pe larg aici, cel mai bun iPhone în 2022 rămâne, până la momentul scrierii acestui articol, iPhone 13 Pro.
Cu un ecran cu o rată de reîmprospătare excelentă, o baterie mai rezistentă față de modelul iPhone 12 Pro, care l-a precedat, și camere cu funcții îmbunătățite, iPhone 13 Pro rămâne pe podiumul celor mai bune telefoane și în 2022.
Ce ar trebui să știi despre acest smartphone de la Apple este că are un afișaj Super Retina XDR de 6,1 inch, cu o rată de refresh de 120Hz. Asta înseamnă că vei putea urmări conținutul tău preferat bucurându-te de o fluiditate excelentă a ecranului.
Însă nu neapărat acest detaliu te va face să cumperi un iPhone 13 Pro, ci suita de camere este cea care te va impresiona, mai degrabă. Modelul lansat în 2021 adaugă celor trei obiective performanțe și funcții mult îmbunătățite față de variantele aceluiași producător, apărute pe piață anterior. Cu ajutorul acestui model de top de la Apple care folosește senzori mai mari și diafragme mai rapide, vei putea surprinde și imagini macro.
Lumina scăzută sau cadrele în mișcare vor fi pentru camerele unui iPhone 13 Pro „floare la ureche”, pentru că telefonul se va adapta perfect pentru ca tu să-ți poți păstra amintirile în imagini bine conturate.
Modul Cinematografic este, fără îndoială, surpriza făcută de Apple fanilor săi. Cu ajutorul acestei funcții, pe care, fie vorba între noi, o regăseai deja de ceva timp și pe alte telefoane, vei reuși să schimbi focusul de pe un personaj pe altul cât timp ești încă pe modul de înregistrare video.
Puternicul cip A15 Bionic al telefonului și bateria mai mare de pe acest model Pro vor conlucra pentru ca tu să te poți bucura de capacitățile acestui dispozitiv pentru cât mai mult timp. Apple spune că acumulatorul unui iPhone 13 Pro (cu 3095 mAh) poate ține ore în șir, așa că, cel mai probabil, vei uita de încărcător.
Nu în ultimul rând, aș vrea să-ți povestesc și despre capacitatea de stocare impresionantă cu care poate veni viitorul tău telefon. iPhone 13 Pro are patru variante de memorie internă, mai exact 128GB cu 6GB RAM, 256GB cu 6GB RAM, 512GB cu 6GB RAM sau mult mai generoasa opțiune cu 1TB și 6GB RAM.
Dacă „ți-am făcut poftă” de un iPhone 13 Pro, îl poți comanda chiar de pe Flip, la un preț cu până la 40% mai mic decât cel al unui telefon nou. Mai mult decât atât, iPhone 13 Pro poate fi al tău fără efort, dacă alegi să-l cumperi în până la 12 rate fixe, fără dobândă.
Dacă te întrebai care e cel mai bun telefon de la Samsung sau cel mai bun telefon Android, răspunsul este același. În 2022, „coronița” revine modelului Galaxy S22 Ultra, topul seriei S22. Cu un design elegant, un display mai mult decât generos și o baterie suficient de mare, cât să-ți permită să-ți lași încărcătorul acasă, S22 Ultra este un dispozitiv impresionant.
Și, înainte de a-ți povesti despre specificațiile cu care vine la pachet, țin musai să-ți reamintesc cel mai important accesoriu al acestui smartphone, de care ceilalți fani ai telefoanelor de tip Note de la Samsung nu vor să se mai despartă. Desigur, e vorba despre stylus-ul S-Pen integrat, care va extinde funcționalitatea device-ului și te va ajuta să-ți dublezi productivitatea.
Și pentru că tocmai ce-am menționat, asemănarea dintre un telefon Note și acest model de top de la Samsung este una foarte mare. Concret, modelul S22 Ultra are un ecran de 6,8 inch, mai mult decât suficient pentru orice consumator de conținut pe telefon. „Îmbrăcat” în sticlă, cu un cadru din aluminiu blindat, care va oferi o rezistență suplimentară la eventuale căderi sau zgârieturi, S22 Ultra mai are un atu greu de ignorat. Vorbim de un telefon rezistent la apă, certificat IP68.
Chiar dacă seamănă destul de mult cu predecesorul său, S22 Ultra aduce îmbunătățiri pe partea de display, viteză de reîncărcare, dar și în ceea ce privește chipsetul.
Cu un shooter principal de 108MP, susținut de un ultrawide și două teleobiective cu diferite opțiuni de zoom, cu performanța zoomului îmbunătățită față de modelele anterioare, S22 Ultra este un telefon excelent și atunci când vine vorba de poze impecabile.
Ecranul Dynamic AMOLED 2X oferă atât o rezoluție WQHD+, cât și o rată de reîmprospătare adaptivă de până la 120Hz.
Capacitățile de stocare impresionante de pe acest model vin să susțină locul întâi pe care telefonul îl ocupă în topul celor mai bune telefoane cu Android în 2022. Vorbim de nu mai puțin de patru opțiuni de memorie internă, susținute de o capacitate RAM incredibil de bună. Concret, vei putea alege dintre un Samsung Galaxy S22 Ultra cu 128GB și 8GB RAM, cu 256GB și 12GB RAM, cu 512GB și 12GB RAM sau modelul cu 1TB și 12GB RAM.
Nu în ultimul rând, acumulatorul de 5000 mAh, cu funcția fast charging la 45W și wireless charging la 15W, oferă și posibilitatea de reîncărca un alt telefon, prin reverse wireless charging la 4.5W.
Așa-i că specificațiile lui Samsung Galaxy S22 Ultra sunt tentante? Dacă îți dorești acest telefon, îl poți comanda de pe Flip! Beneficiezi de până la 40% reducere față de prețul din magazin, ai 12 luni garanție, retur gratuit și posibilitatea de a-l cumpăra în până la 12 rate fixe, fără dobândă!
Telefoanele Xiaomi sunt căutate nu doar pentru prețurile lor mai mult decât avantajoase, în raport cu specificațiile oferite, ci și pentru capacitățile camerelor. Nu demult, tot pe blogul Flip, îți spuneam că producătorul chinez lansează și telefoane cu camere Leica, cele mai apreciate din industrie.
Și chiar dacă 12 Pro a apărut pe piață chiar la finalul anului trecut, modelul își păstrează funcțiile în topul celor mai bune telefoane din 2022.
Cu un design foarte plăcut și discret, Xiaomi 12 Pro are un display de 6,73 inch, ceea ce îl încadrează și în topul telefoanelor cu ecran mare. Vorbim de un LTPO AMOLED, cu un miliard de culori și o rată de reîmprospătare de 120Hz.
Cele trei obiective ale sale, care tronează pe spatele telefonului, acoperă unghiuri wide și ultrawide, având fiecare câte 50MP. Cipul Snapdragon 8 Gen 1 oferă performanțe impresionante, ceea ce înseamnă că dispozitivul va executa impecabil toate comenzile pe care i le dai.
Cele trei variante de stocare internă, susținute de o capacitate RAM ridicată, îți vor asigura păstrarea celor mai importante amintiri sau informații personale în siguranță. Concret, vei putea alege dintre un Xiaomi 12 Pro cu 128GB și 8GB RAM, unul cu 256GB și 8GB RAM sau mai generosul Xiaomi 12 Pro cu 256GB și 12GB RAM.
Probabil producătorul chinez lucrează acum la o actualizare care să permită îmbunătățirea acumulatorului, pentru că, cel puțin deocamdată, bateria unui Xiaomi 12 Pro ține mai puțin decât ți-ai putea dori. Aceasta, deși are 4600 mAh, posibilitatea de reîncărcare rapidă la 120W, wireless charging la 50W, dar și reverse wireless charging la 10W, pare că și-a dezamăgit fanii, pentru că, spun ei, se descarcă prea repede.
Deși mai toți producătorii de telefoane anunțau nu demult că piața acestor dispozitive urmează să fie grav afectată de criza de cipuri și de alte materii prime, la nivel internațional, se pare că rezervele acestora nu stau deloc prost. Altfel nu-mi explic de ce lansările de noi modele, de care suntem cu toții entuziasmați, nu au întârziat deloc nici anul acesta, deși erau anunțate.
Până acum, ne-am bucurat să aflăm că au apărut pe piață:
Samsung Galaxy Z Fold 4
Ecranul principal al telefonului rămâne la 7,6 inch, cu o rată de reîmprospătare variabilă, de 120Hz. Modelul proaspăt apărut pe piață este cu 45% mai puternic decât varianta care l-a precedat, datorită modificărilor în structura afișajului și a sticlei ultra-subțiri mai rezistente. Evaluarea generală a durabilității modelului pliabil nu s-a schimbat. Fold 4 are o rezistență robustă la apă și la praf, primind certificarea IPX8.
Șinele din aluminiu lucios, colțurile și marginile mai drepte, dar și balamaua mai plată, lasă o primă impresie bună, de telefon premium.
Bateria de 4.400 mAh folosită pentru modelul pliabil lansat anul trecut se păstrează la aceeași valoare și pentru Fold 4. Vitezele de încărcare prin cablu rămân la 25W, pe cablu, respectiv 10W, în cazul reîncărcării wireless.
O îmbunătățire remarcabilă poate fi sesizată la suita de camere, care primește un obiectiv wide de 50MP, unul de 10MP (telephoto), și unul de 12MP (ultrawide).
sursa foto: sammobile.com
Samsung Galaxy S21 FE
Succesul modelului Galaxy S20 FE i-a determinat pe cei de la Samsung să mențină producția ediției Fan și în 2022. Așa că anul a început cu dreptul pentru producătorul sud-coreean, care chiar pe 4 ianuarie anunța varianta Galaxy S21 FE, cu un cip Snapdragon 888 5G (5 nm), camere triple (12MP, 12MP și 8MP) și o baterie durabilă, de 4500 mAh.
Seria Samsung Galaxy S22
Luna februarie a fost și ea așteptată de fanii Samsung, care au primit cu entuziasm lansarea seriei Galaxy S22. Smartphone-urile emblematice s-au făcut cunoscute în trei modele, S22, S22 Plus și S22 Ultra.
Telefoanele ultra-performante au ca specificații pentru modelul de bază al seriei un display Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+ de 6,1 inch, un cip Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm) foarte fâșneț, camere triple (50MP, 12MP, respectiv 10MP) și o baterie de 3700 mAh.
RealMe GT 2 Pro
Telefonul de buget RealMe GT 2 Pro ar putea face concurență oricărui smartphone din gama de lux a marilor producători. Cu puternicul cip Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm, camere duble pe spate, a câte 50MP fiecare, un display de 6,7 inch LTPO2 AMOLED și rată de refresh de 120Hz, dar și o baterie potentă, de 5000 mAh, RealMe GT 2 Pro este, probabil, revelația anului în materie de telefoane ieftine.
Seria Oppo Find X5
Tot în februarie făceam cunoștință și cu Find X5 și Find X5 Pro. Cu un spate din ceramică elegant și un ecran AMOLED de 6,7 inch, flagship-ul Pro este alimentat de cel mai recent procesor, Snapdragon 8 Gen 1. Telefonul vine echipat cu trei camere principale, a câte 50MP, 50MP, respectiv 13MP, dar și o baterie generoasă, de 5000 mAh.
iPhone SE (2022)
Ne întoarcem la producătorul american, care în martie rescria istoria celui mai mic și mai ieftin telefon Apple. Modelul SE, aflat deja la a treia generație, păstrează carcasa „retro”, pe care o folosea și primul model din această serie, dar adaugă și câteva upgrade-uri cheie, inclusiv conectivitate 5G, o durată de viață îmbunătățită a bateriei și procesorul Apple A15 Bionic pentru performanțe rapide.
Seria Xiaomi 12
Tot la începutul primăverii se lansau și telefoanele din seria Xiaomi 12. Varianta de bază a seriei se lăsa descoperită, alături de modelele Xiaomi 12X și Xiaomi 12 Pro, cu un design mai elegant, o calitate premium a construcției și un afișaj absolut superb, completat impecabil de suita de camere menite să surprindă, mulțumită celor trei senzori îmbunătățiți, cele mai clare imagini. Cu această ocazie, telefoanele Xiaomi au renunțat la brandingul Mi cu care ne obișnuise până acum.
OnePlus 10 Pro
Telefoanele OnePlus au toate șansele să-și recâștige locul în topul celor mai bune telefoane din 2022 cu acest flagship, lansat încă din prima lună a anului. Cu un Snapdragon 8 Gen 1 alimentat de o baterie de 5000 mAh, care suportă reîncărcarea extrem de rapidă pe fir la 80W, un trio de senzori foto care se descurcă impecabil, chiar și în condiții nu tocmai favorabile de fotografie, mulțumită lentilelor Hasselblad, și un display de 6,7 inch, OnePlus 10 Pro este un candidat sigur la podiumul celor mai interesante smartphone-uri pe care nu le putem ignora.
Sony Xperia 1 IV
Modelul de la Sony lansat în luna mai este deja la a patra generație. Producătorul redă și de această dată experiența unui zoom optic pentru poze făcute cu telefonul care ies absolut impecabil. Secretul este acela că, în loc de distanțe focale fixe ale teleobiectivului, camera principală a acestui telefon, de 12MP, poate mări continuu între 85 și 125 mm.
sursa foto: gsmarena.com
Huawei Mate Xs 2
Chiar dacă Samsung preia, fără îndoială, cele mai bune poziții în topul celor mai bune telefoane pliabile, telefoanele Huawei vin cu viteză din urmă. Producătorul chinez nu s-a lăsat eclipsat de variantele lansate de concurență și s-a preocupat de remodelarea variantei Mate Xs, lansat anul trecut.
Așadar, Mate Xs 2 este o adevărată revelație în industrie, mulțumită upgrade-urilor la care Huawei a lucrat până în aprilie. Vorbim de un ecran îmbunătățit, de un design mai elegant și un suport pentru stylus, pe care toți îl adoră. În plus, acest telefon este unul dintre puținele de pe piață care adoptă un design pliabil spre exterior, cu o balama îmbunătățită, care oferă o durabilitate mai mare și fără cute vizibile.
sursa foto: gsmarena.com
Google Pixel 6a
Modelul Pixel 6a de la Google, care a apărut la începutul acestei veri, are un ecran OLED de 6,1 inch, folosește un cip Google Tensor (5 nm), două camere principale, a câte 12MP fiecare, și o baterie de 4410 mAh, fiind o alegere perfectă când vine vorba de unul dintre cele mai bune telefoane de buget la care poți apela în 2022.
sursa foto: gsmarena.com
Asus ROG Phone 6 și 6 Pro
Să nu uităm nici de telefoanele de gaming, care anul ăsta au primit cu brațele deschise lansarea noilor modele, ROG Phone 6 și 6 Pro. Smartphone-urile testate deja de cei mai împătimiți fani ai jocurilor pe telefon au performanțe remarcabile, un afișaj superb de 6,78 inch, dar și o baterie de 6000 mAh, care te-ar ține departe de încărcător ore în șir, cât timp te joci.
Nothing Phone 1
Cel care a ajutat la lansarea OnePlus, Carl Pei, s-a concentrat în ultima perioadă pe un nou proiect, care a dat roade. Nothing Phone 1, lansat în iulie, este un telefon mid-range care se distinge de toate celelalte variante de pe piață printr-un design transparent, un display OLED de 6,55 inch, două obiective principale, a câte 50MP fiecare, și o baterie de 4500 mAh.
sursa foto: gsmarena.com
Chiar dacă lansările de noi telefoane nu se opresc niciodată, cele mai interesante dispozitive vor debuta la finalul verii sau în această toamnă. Iată care sunt telefoanele pe care suntem entuziasmați cu toții să le testăm în 2022:
Seria iPhone 14
Seria iPhone 14 va avea parte atât de actualizări standard la care ne așteptăm de la o generație de telefoane Apple la alta, cât și de câteva surprize. Așa cum probabil ai aflat deja, producătorul american a renunțat la ideea de a continua seria iPhone mini. În schimb, acesta se concentrează să definitiveze un model nou, iPhone 14 Max, care va „lua fața” multor telefoane de pe piață.
sursa foto: macrumors.com
Ne așteptăm ca iPhone 14 Pro să beneficieze de un procesor nou de la Apple (A16), dar și de câteva îmbunătățiri pe partea de design. Și chiar dacă momentan nu ne putem baza decât pe zvonuri, se pare că modelele iPhone 14 Pro și Pro Max vor veni echipate cu o cameră principală de 48MP.
sursa foto: macrumors.com
Dar nu doar numărul megapixelilor contează, atunci când vrei să faci poze impecabile cu telefonul. La fel de importante sunt și dimensiunea senzorului și deschiderea camerei, pentru o captare mai bună a luminii. Iar vestea bună este că iPhone-urile din generația 14 urmează să aducă îmbunătățiri pe toate aceste planuri.
Până la lansarea oficială a noii serii de iPhone, așteptată să aibă loc în toamnă, te invit să citești mai multe despre telefoanele de top de la Apple aici, unde informațiile sunt updatate de fiecare dată când apar zvonuri interesante despre seria iPhone 14.
sursa foto: 9to5mac.com
Google Pixel 7
Telefonul Pixel de la Google primește un upgrade important în această toamnă. Compania a dezvăluit că viitorul smartphone va avea un procesor Tensor de a doua generație, un design din sticlă cu o bară de cameră din aluminiu și trei lentile pricipale pe modelul Pro.
Pixel 6 a fost primul telefon care a venit cu propriul cip Tensor de la Google, semnalând un punct de cotitură pentru seria Pixel. Cipul a adus îmbunătățiri sarcinilor care se bazează pe învățarea automată, cum ar fi traducerea, procesarea imaginilor și recunoașterea vocală. Deși nu mă aștept ca Pixel 7 să fie o revelație tehnologică la fel de mare precum a fost Pixel 6, sunt curioasă să văd ce are să ofere următoarea generație de cip Tensor de la Google.
sursa foto: forbes.com
Acestea sunt cele mai bune telefoane în 2022, care au fost sau urmează să fie lansate.
Iar dacă nu ești pregătit să investești într-un model nou apărut pe piață, nu uita că pe Flip.ro găsești tot timpul anului prețuri prietenoase cu bugetul tău, cu până la 40% mai mici decât cele ale telefoanelor noi, la zeci de modele performante!