Cele mai bune telefoane din punct de vedere al camerei | FOTO

Cele mai bune telefoane din punct de vedere al camerei | FOTO

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 10.06.2021

Cele mai bune camere de pe telefoanele zilelor noastre pot rivaliza, fără îndoială, cu aparatele profesionale ale fotografilor. Tehnologia nu mai cunoaște limite în această direcție, pentru că cele mai bune telefoane din 2023 vin la pachet cu suite de camere care, uneori, te pot lăsa cu gura căscată.

Smartphone-urile nu mai sunt de multă vreme doar simple dispozitive pe care le folosim atunci când apelăm sau trimitem mesaje prietenilor. Mulți dintre noi ne dorim un telefon cu cea mai bună cameră pentru a imortaliza amintiri pe care să le păstrăm alături. Pe măsură ce tehnologia evoluează, producătorii telefoanelor mobile se întrec în a pune la dispoziție clienților telefoane cu cameră foto bună și specificații avansate care să ofere rezultate incredibile. În căutarea noastră pentru cel mai bun telefon pentru poze trecem prin modelele de ultimă generație ale producătorilor Samsung, Apple, Google, Huawei și nu numai, pentru a-ți prezenta cât mai detaliat opțiunile pe care le ai la îndemână.

 

 

Cum să alegi un telefon cu cea mai bună cameră?

Odată cu extinderea varietății modelelor, să alegi un telefon cu cea mai bună cameră devine un proces dificil. Înainte de a-ți povesti în detaliu despre cele mai bune alegeri pe care le poți face în materie de smartphone-uri cu camere performante, trecem împreună prin lista criteriilor esențiale în alegerea unui telefon cu o cameră de înaltă calitate.

  1. Rezoluție

Atunci când citim specificațiile smartphone-ului pe care îl avem în lista de achiziții, când vine vorba despre cea mai bună cameră de telefon, primul lucru la care ne uităm sunt megapixelii, mai bine zis modul în care este măsurată rezoluția camerei. Megapixelii (MP) ne indică destul de bine cât de clară va fi imaginea pe care o captăm. Este bine de știut că, deși este un criteriu important, rezoluția nu este singurul aspect la care trebuie să fim atenți atunci când vrem să ne cumpărăm un telefon cu o cameră performantă. Tehnologia senzorului sau dimensiunea în sine a pixelului pot fi criterii cel puțin la fel de importante. Pixelii și senzorii mai mari permit luminii să intre în obiectiv chiar și în condiții de seară sau noapte, astfel că focusul pe calitatea senzorului și a pixelilor versus numărul acestora este un detaliu important.

  1. Diafragma

Diafragma este determinantă pentru captarea luminii și, în concluzie, pentru o fotografie de calitate superioară. Astfel, cu cât numărul f este mai mic, cu atât diafragma este mai mare, astfel că permite intrarea luminii. Astfel, cea mai bună cameră foto telefon ar trebui să aibă capacitate mai mare de captare a luminii, pentru a realiza imagini de o claritate uluitoare, chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

  1. Stabilizare imagine

Pentru fotografiile captate în mișcare, stabilizarea imaginii este crucială pentru un rezultat cel puțin decent. Dacă ești pasionat de aventuri în natură sau sporturi și vrei să păstrezi alături amintirea activităților tale preferate, ai nevoie de o cameră cu stabilizare optică a imaginii sau stabilizare digitală, care va aduce claritate și va reduce tremurul.

  1. Tehnologia HDR

O fotografie bună sau foarte bună nu se reduce doar la captarea cadrului în sine, ci și la software-ul care procesează imaginile. Tehnologia HDR (High Dynamic Range) este esențială pentru a obține imagini care surprind orice detaliu din cadru și pun în valoare subiecții păstrând echilibrul atât din punct de vedere luminozitate, cât și claritate. Atunci când alegi un smartphone, asigură-te că acesta dispune de tehnologie HDR pentru a avea cele mai bune rezultate, indiferent de momentul zilei și lumina aferentă.

  1. Camera frontală

Cu toate că, de cele mai multe ori, camerele principale sunt criteriul determinant pentru cumpărarea unui telefon cu cea mai bună cameră, nu trebuie să uiți că importanța camerei frontale este de neignorat, în special dacă îți place să faci câte un selfie din când în când sau dacă participi la multe ședințe online. La fel ca pentru camera sau camerele principale, și în cazul camerei frontale este esențial să te asiguri că are specificații foarte bune atunci când vine vorba despre rezoluție și capacitate de captare a luminii naturale sau artificiale.

Dacă îți dorești cel mai bun telefon pentru poze, criteriile în funcție de care alegi un smartphone atunci când camera foto este interesul tău principal, sunt destul de simple, iar dacă acorzi atenție acestora, vei avea cu siguranță cele mai bune rezultate și cele mai frumoase amintiri, imortalizate pentru multă vreme.

Top 10 telefoane cu cea mai bună cameră

Cu două, trei sau mai multe obiective, camerele de smartphone sunt astăzi pregătite să surprindă cadre foarte bine conturate, încadrate impecabil în spațiu și intens colorate, chiar și într-o lumină slabă sau pe întuneric.

Noi le-am ales pe cele care au primit cele mai multe aprecieri, atât de la specialiștii în domeniul tehnologiei, cât și de la utilizatorii obișnuiți. Află care sunt cele mai bune telefoane din punct de vedere al camerei pe care ți le poți cumpăra.

  1. Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra este un dispozitiv cu design rafinat și specificații performante, în special din punct de vedere al camerei foto. Senzorul principal de 200MP, obiectivul ultra-wide de 12 MP și teleobiectivul de 10 MP sunt capabile să surprindă impecabil cele mai frumoase imagini pe care ai putea să le păstrezi în telefon.

 

 

În plus, smartphone-ul încorporează ISOCELL HP2, cel mai mare senzor Galaxy, care absoarbe lumina și tehnologia de stabilizare video în camera de calitate ProPoti. HP2 măsoară 1/1.3 inci și are pixeli de 0.6 microni, cu filtru de culoare Tetra2pixel RGB Bayer Pattern.

Camera Pro adaugă adâncime imaginilor și poate estompa discret fundalul pentru ca subiectul fotografiilor tale să rămână în centrul atenției, iar cadrul să fie surprins până în cel mai mic detaliu.

Samsung Galaxy S23 Ultra include funcția Expert RAW pentru a sublinia cât mai bine detaliile din imaginile pe care le surprinzi, în timp ce funcția astrophoto ajută la expunere multiplă. Dacă alegi acest model, ai parte de un smartphone premium care îi va impresiona pe cei dragi prin aspect și performantă impecabilă, în special în privința camerei foto.

  1. iPhone 15 Pro Max

Descoperă cel mai performant telefon lansat până acum de Apple, în varianta sa de top. iPhone 15 Pro Max este tot ce ți-ai putea dori vreodată de la un smartphone. Dimensiunile sale sunt generoase, în timp ce display-ul Super Retina XDR OLED, 6.7 inchi, cu rezoluție de 2796 X 1290 pixels, garantează o experiență vizuală superioară.

 

 

Abilitățile sale pentru fotografiere și filmare, cu camera principală de 48 MP și camera selfie de 12 MP te vor impresiona cu siguranță.

Camera principală este de 48 MP, cu diafragmă ƒ/1,78, stabilizare optică a imaginii prin deplasarea senzorului, a 2-a generație, 100% Focus Pixels, cu suport pentru fotografii la rezoluție super înaltă (24 MP și 48 MP). Celelalte două camere de pe spate, de câte 12 MP fiecare, ajută de asemenea la surprinderea clipelor pe care dorești să le ai alături de-a lungul timpului. Cât despre selfie-uri, vei arăta minunat de fiecare dată, fără excepție, mulțumită camerei de 12 MP.

Și pentru că detaliile fac diferența între o fotografie obișnuită și una de excepție, iPhone 15 Pro Max este dotat cu zoom in optic 3X, zoom out optic 2X și zoom digital de până la 15X. Da, ai citit bine. Pozele tale vor arăta fantastic și în situația în care te afli la distanță mare. Exclusiv pentru acest model, ai parte de zoom digital de până la 25 X, astfel poți fi sigur că fiecare colțișor din cadru va fi surprins fără blur sau diverse defecte.

Dacă, pe de altă parte, conținutul video este preferatul tău, și aici ai parte de specificații super performante, pentru a realiza materiale de-a dreptul admirabile. iPhone 15 Pro Max înregistrează video 4K la 24, 25, 30 sau 60 fps, în timp ce pentru video HD, de la 1080p la 25, 30 sau 60 fps. Stabilizarea optică a imaginii se realizează prin deplasarea senzorului aflat la a 2-a generație.

  1. Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 Pro este o alegere mai puțin familiară românilor, însă performanța sa nu ar trebui să fie ignorată. Designul suplu, în linii simple, dă o notă de eleganță clasică acestui smartphone, iar materialele din care este realizat nu sunt cu nimic mai prejos în comparație cu telefoane mai renumite. Google Pixel 7 Pro este net superior predecesorului său și oferă zoom optic de 5X. În schimb, păstrează aceiași senzori principali de 50 MP și Ultrawide de 12 MP de la Pixel 6 Pro.

 

 

Imaginile realizate cu Google Pixel 7 Pro arată uimitor, au claritate excelentă și surprind detaliile într-un mod incredibil. Acest smartphone reprezintă, fără îndoială, o alegere excelentă dacă îți dorești specificații avansate la un preț absolut rezonabil.

  1. iPhone 14 Pro

Apple rămâne în top nu doar cu cel mai recent model al său, dar și cu iPhone14 Pro, care rămâne în continuare una dintre alegerile cu cea mai bună cameră de telefon. Senzorul quad-pixel al camerei principale, alături de cei 48 MP, are capacitatea de a reda cu luminozitate perfectă orice cadru. ProRAW te ajută să înregistrezi video la 48 MP, cu o rezoluție uimitoare. Prin sistemul Pro de camere ai teleobiectiv 2X cu zoom de calitate optică și flexibilitate de încadrare.

 

 

Prin modul Cinematic poți filma în format HDR 4K la 24 fps, în timp ce camera este capabilă să înregistreze 4K in Dolby Vision.

  1. OnePlus 11

Oneplus 11 se situează onorabil în rândul telefoanelor cu camere bune și foarte bune, acesta fiind o alegere destul de frecventă în rândul pasionaților de tehnologie. Cele trei camere de 50 MP Wide, 48 MP Ultrawide și 16 Mpx asigură captarea unor imagini de înaltă calitate și claritate, în culori vibrante. Ecranul Super Fluid AMOLED de 6,7 inchi, cu rezoluție 2K și rată de refresh de 120 Hz oferă o experiență încântătoare de navigare.

 

 

Un mic dezavantaj al OnePlus 11 este luminozitatea slabă atât pentru fotografiile din interior, cât și pentru cele surprinse în condiții de noapte. În schimb, pe timpul zilei, performanța sa este remarcabilă, fiind un concurent redutabil pentru modelele de mai sus.

  1. Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus se poate lăuda cu multiple camere de înaltă performanță, care vor face din fotografiile tale adevărate capodopere. Pe spate ai trei camere cu rezoluție multiplă, de 50 MP, 10 MP și 12 MP, în timp ce camera selfie este de 10 MP. Camera de pe spate beneficiază de Optical Zoom 3X și Digital Zoom de până la 30X, pentru a surprinde detaliile armonios.

 

 

Tehnologia avansată a camerei Pro-Grade captează extrem de bine cadrele pe timp de noapte, în timp ce senzorul cu pixeli mari atrage lumina. Poți să faci videoclipuri și fotografii la fel ca pe timp de zi cu ajutorul sticlei super transparente, care reduce reflexia internă a obiectivului.

Specific pentru video, beneficiezi de rezoluție de redare videoclip UHD 8K (7680 X 4320), 60 fps.

  1. Huawei P60 Pro

În ceea ce privește camerele foto, producătorul Huawei are deja o reputație impecabilă, iar Huawei P60 Pro vine să o reconfirme. Pe spatele smartphone-ului avem un set de trei camere, bazate pe tehnologia XMAGE, înlocuitor al LEICA, în timp ce camera de pe față, de 13 MP ultra-wide, impresionează prin claritate.

 

 

Producătorul mai afirmă că P60 Pro deține sistemul cel mai performant de camere, cu modul teleobiective cu grup de lentile multiple super-concentrat, zoom de până la 200 X, mod Night Vision, suport macro cu stabilizare pe trei axe.

  1. Xiaomi 13 Pro 5G

Smartphone-ul Xiaomi 13 Pro 5G nu se află fără motiv pe lista noastră. Sistemul de lentile optice profesionale Leica, cu senzori de 1 inch și elemente optice de înaltă calitate face din acest telefon o opțiune de nerefuzat pentru pasionații de fotografie cu telefonul mobil. Camera principală cu senzor SONY IMX989 are 50 MP și filtru de culoare Quad Bayer RGB. În plus, deschiderea F/1.8 și lentila cu 8 elemente fac din camerele Xiaomi 13 Pro alegerea perfectă pentru crearea de imagini memorabile.

 

 

Stilul fotografic consacrat al Leica, cu cameră foto cu telefobiectiv 75 mm, plus gama de culori P3 se adaugă la avantajele alegerii brandului Xiaomi.

  1. Oppo Reno 8 5G

Dacă ești în căutarea unui raport calitate-preț satisfăcător pentru un telefon cu cea mai bună cameră, nu este nevoie să privești mai departe de Oppo Reno8 5G.Smartphone-ul vine dotat cu o cameră principală Sony IMX766, de 50MP și cu senzor 1/1,56’’.

 

 

Mai mult decât atât, pentru un contrast superb și detalii surprinse realist, ai la îndemână un interval dinamic de 4 ori mai mare cu DOL-HDR. Funcția PDAF îți sare în ajutor pentru un focus excelent în orice condiții de iluminare. Camera frontală de 32 MP îți va fi un aliat pe care te poți baza atunci când vrei să realizezi cele mai impresionante selfie-uri de unul singur sau împreună cu apropiații.

  1. Google Pixel 7

Calitate foarte bună la un preț avantajos? Google Pixel 7 este o alegere inteligentă atunci când îți dorești o cameră foto performantă fără să îți dezechilibrezi bugetul personal. Practic, obții cam tot ce are de oferit Google Pixel 7 Pro și plătești considerabil mai puțin.

 

 

Procesorul Tensor G2 te asigură că funcțiile legate de fotografiere merg impecabil și aduc o claritate mare fotografiilor tale. Cu funcția Photo Unblur poți chiar să retușezi fotografiile indiferent dacă le-ai realizat sau nu pe propriul telefon.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cele mai bune camere de telefon pentru zoom

Există trei tipuri de tehnologii de zoom pe care le poți întâlni pe un telefon: digital, optic și hibrid. Hai să aflăm, pe scurt, ce presupune fiecare în parte.

Ce înseamnă zoom digital?

Zoomul digital decupează, practic, părțile laterale ale imaginii, concentrându-se asupra unei singure porțiuni a cadrului, cea pe care ai cerut tu să o mărești. Asta duce la o pierdere a calității pozei. Pentru a evita acest lucru, anumite telefoane folosesc o tehnologie care adaugă pixeli suplimentari, menținând astfel o rezoluție optimă.

Ce înseamnă zoom optic?

Zoomul optic este considerat a fi cel mai bun dintre toate cele trei, pentru că nu pierde din calitatea pozelor. Totuși, e bine să știi că zoomul optic de pe camerele unui smartphone nu funcționează la fel ca zoomul optic de pe camerele DSLR. Practic, telefoanele de astăzi folosesc o a doua cameră cu distanță focală diferită pentru a obține o imagine cu zoom echilibrată.

Asta înseamnă că, dacă ai un telefon cu zoom 5x, vei obține zoom optic sau fără pierderi doar la 5x. Toate celelalte zoom-uri, de 3x, 3,5x sau 4,5x, vor fi în continuare doar zoom digital.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Ce înseamnă zoom hibrid?

Așa cum îi spune și numele, zoomul hibrid este o combinație de zoom optic, zoom digital și un software bazat pe inteligența artificială. Judecând după performanțele zoomului hibrid și progresele înregistrate de tehnologie în această direcție a camerelor foto de pe telefoane, cel mai probabil în curând vom avea telefoane care pot capta cadre cu un zoom uriaș, fără să piardă nicio clipă din claritatea imaginilor.

Cele mai bune camere de telefon pentru video

Când spunem cele mai bune camere de telefon pentru video ne gândim la stabilitatea imaginii, chiar și când vine vorba de cadre trase din mers, cursivitatea imaginilor (adică numărul cadrelor pe secundă) și o încadrare impecabilă.

 

 

Fără îndoială, acestea sunt cele mai bune telefoane pentru video:

  • iPhone 15 Pro Max
  • Google Pixel 7 Pro
  • Samsung Galaxy S20 FE
  • Samsung Galaxy S23 Ultra
  • Sony Xperia 1 II
  • LG V60 ThinQ

Cele mai bune camere de telefon pentru poze făcute noaptea

Câteva dintre telefoanele de pe piață pot face din noapte zi, cu ajutorul camerelor ultra-performante și a inteligenței artificiale. Iată care sunt cele mai bune dintre acestea:

  • Samsung Galaxy M21
  • Samsung Galaxy Redmi Note 12 Pro
  • Redmi Note 8
  • Google Pixel 7
  • Huawei P60 Pro

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cele mai bune camere de telefon pentru unghi

Dacă îți place să fotografiezi cadre din natură sau vrei să poți prinde întreaga gașcă de prieteni într-un singur cadru, sigur ai nevoie de un telefon din lista următoare:

  • orice model din seria Samsung Galaxy S23
  • Vivo X60 Pro Plus
  • Oppo Reno 5G
  • orice model din seria OnePlus 9
  • Xiaomi Mi 11 Ultra
  • LG Wing
  • orice model din seria Samsung Galaxy Note 20
  • Samsung Galaxy A52
  • OnePlus Nord
  • Google Pixel 7

Cele mai bune camere de telefon pentru selfie

Atunci când vorbim de cele mai bune telefoane pentru camere, nu avem cum să ignorăm nici calitatea selfie-urilor pe care anumite smartphone-uri reușesc să o păstreze pe obiectivul frontal.

 

 

Cele mai bune selfie-uri le vei putea face cu:

  • Asus Zenfone 8 Flip
  • orice model din seria Samsung Galaxy S21
  • Google Pixel 7
  • orice model din seria Google Pixel 4a
  • Samsung Galaxy Note 23 Ultra
  • Xiaomi 13 Pro 5G
  • OnePlus 11 și OnePlus 11 Pro
  • orice model din seria Huawei P60 Pro
  • orice model din seria Apple iPhone 15

Multe dintre modelele de smartphone prezentate în acest material se regăsesc și în oferta Flip.ro, așa că aruncă-ți un ochi pe site și vezi dacă nu cumva unul dintre cele mai bune telefoane pentru cameră e la reducere!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!