Iată cum arată iPhone 14 (FOTO+VIDEO) - preț, culori, memorie, display și alte detalii

Iată cum arată iPhone 14 (FOTO+VIDEO) - preț, culori, memorie, display și alte detalii

Publicat de Fadia Hirtan
pe 20.07.2022

Lansată cu câteva zile mai devreme decât obișnuia Apple să-și prezinte noile telefoane, seria iPhone 14 a contrazis zvonurile conform cărora compania americană ar fi avut probleme de producție, din cauza crizei de cipuri și a restricțiilor pandemice. 

Așa că reprezentanții Apple s-au reîntâlnit în fața camerelor pentru, probabil, cea mai așteptată lansare de produse smart din tot anul, Far Out, evenimentul live pe care l-ai putut urmări și pe blogul Flip.ro.  

Înainte de a lua, pas cu pas, fiecare specificație a noilor telefoane Apple care te-ar putea interesa, cred că e important să afli că cele „proaspete” gadgeturi aduc și cele mai mari îmbunătățiri de care au beneficiat smartphone-urile producătorului american în ultimii ani. 

Așa că să luăm fiecare capitol în parte pentru review-ul modelelor din seria iPhone 14. Iată ce vei afla din acest material:

Când s-a lansat iPhone 14?

Așa cum îți spuneam și mai sus, noua serie de telefoane Apple a „furat” startul anul acesta. Deși eram obișnuiți să facem cunoștință cu cele mai fresh smartphone-uri ale producătorului american pe data de 13 septembrie, cum s-a întâmplat și în cazul seriei iPhone 13iPhone 14, cu cele patru modele ale sale, a ieșit din spatele cortinei pe 7 septembrie 2022

Și, dacă ar fi să ne orientăm tot după trendul anilor anteriori, ne putem aștepta ca precomenzile pentru telefoanele din gama iPhone 14 să fie disponibile începând cu data de 9 septembrie. Folosind același tipar, smartphone-urile ar putea ajunge la fanaticii brandului american pe 16 septembrie, cel mai devreme. 

Preț iPhone 14 - cât costă cel mai nou telefon Apple?

Dacă te interesează să afli cât costă un iPhone 14 și ai tot urmărit până acum părerea mai multor leakeri, care susțineau că telefoanele Apple de anul acesta vor fi mai scumpe decât modelele lansate anterior, avem o veste bună pentru tine.

Contrar zvonurilor care au tot circulat pe social media, prețul de lansare a noii serii de la Apple rămâne același ca în anii trecuți. Mai exact, iPhone 14 Pro își păstrează prețul de 999 de dolari. La fel și varianta de top a gamei, iPhone 14 Pro Max, care va costa tot 1.099 de dolari, ca și până acum. Vorbesc, desigur, de varianta de bază la ambele modele, adică cea cu 128GB și 6GB RAM în cazul lui iPhone 14 Pro, respectiv aceeași memorie internă și capacitate RAM pentru iPhone 14 Pro Max

Modelul de bază a seriei, iPhone 14, cu 128GB și 6GB RAM, va costa tot 799 de dolari, în vreme ce nou-venita variantă, iPhone 14 Plus are un preț de lansare de 899 de dolari, pentru aceiași 128GB și 6GB RAM.

Reține că la toate aceste costuri se vor adăuga și comisioanele practicate de magazinele cu specific tehnologic. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum arată iPhone 14? (design și impresii)

Îți mai amintești cum arăta iPhone 4? Îți poți imagina cum ar arăta încrucișarea acestuia cu iPhone 12, din punct de vedere al designului? Pentru că, aparent, ăsta e designul lui iPhone 14. Cu margini plate, pe care își găsesc locul un buton de dezactivare a sunetului, dar și butoanele rotunjite de volum.

Ce e nou la generația iPhone 14 este că telefoanele au scăpat, de această dată, de bretonul din ecran. Din păcate, însă, vorbim doar de modelele de top ale seriei, adică iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max

Spatele telefoanelor din seria iPhone 14 păstrează sticla cu un aspect satinat, ceea ce le încadrează, cel puțin din punct de vedere al design-ului, la capitolul premium. 

Așa cum s-a  zvonit despre modelele Pro și Pro Max din generația iPhone 14, telefoanele au făcut un upgrade important la suita de camere cu un obiectiv cu 48MP, ceea ce le face să arate ușor diferit față de variantele de bază ale seriei.

ariantele premium ale seriei iPhone 14 se vor distinge de cele standard și prin eliminarea notch-ului din ecran. Crestătura care trona pe display-ul modelelor Pro și Pro Max va deveni istorie, conform zvonurilor. Cele două telefoane au o combinație între un decupaj circular, pentru camera selfie, și o capsulă, unde stau senzorii Face ID

Culori iPhone 14

În ceea ce privește opțiunile de culoare, Apple a ales să păstreze pentru modelele iPhone 14 Pro și Pro Max trei variante clasice, adică Space Black (negru), Silver (argintiu) și Gold (auriu), adăugând în paleta de culori a carcaselor celor două telefoane premium și opțiunea de Deep Purple (mov închis). 

iPhone 14 și 14 Plus sunt ceva mai jucăușe din punct de vedere al culorilor. Vorbim de posibilitatea de a alege între Midnight (gri închis), Purple (lila), Starlight (alb), Blue (albastru) și deja celebrul Red (roșu).  

iPhone 14 - camere

Așa cum îți spuneam și la începutul acestui material, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max primesc un update important pe camere. Senzorul principal al celor două telefoane de top are acum 48MP, spre deosebire de cel al modelelor de bază ale seriei sau de cele ale variantelor pe care le oferă smartphone-urile din gama iPhone 13

Cu toate acestea, deși Apple se străduiește să ofere fanilor update-uri constante în ceea ce privește partea de cameră, compania americană nu reușește încă să egaleze capacitățile foto ale telefoanelor concurenței. iPhone rămâne cu mult în urma față de concurență, care folosea pe un model lansat în 2021 Samsung Galaxy S21, varianta Ultra, o cameră teleobiectivă cu zoom optic de 10x.

Din păcate, deși a început să lucreze la ea, camera cu zoom în stil periscop, pe care telefoanele Samsung o au deja, urmează să „aterizeze” și pe smartphone-urile Apple abia de la seria iPhone 15 încolo, tot conform spuselor lui Ming-Chi Kuo

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

iPhone 14 - display

iPhone 14 are un afișaj de 6,08 inch (rotunjit la 6,1 inch), iar iPhone 14 Max vine cu un panou de 6,68 inch (rotunjit la 6,7 ​​inch).

Deși speram ca noile telefoane Apple să vină pentru toate cele patru variante cu o rată de refresh a ecranelor de 120Hz, așa cum au și  iPhone 13 Pro și 13 Pro Maxvisurile noastre nu s-au adeverit. Modelele de bază are seriei iPhone 14 au un afișaj cu rată de reîmprospătare de doar 90Hz.

În schimb, noile telefoane de la Apple au primit, în sfârșit, o funcție după care mulți fani tânjeau. Panourile acestora vor putea afișa, mulțumită Always on display, vremea, calendarul, activitățile sau alte informații importante pentru utilizatori, fără a fi nevoie ca ecranul să fie deblocat. Însă, din nou, vorbim de o opțiune disponibilă doar pentru modelele Pro și Pro Max ale seriei iPhone 14.

iPhone 14 - procesor și memorie

Așa cum susțineau anumite zvonuri, iPhone 14 și iPhone 14 Plus rămân în continuare cu cipul A15 Bionic, în timp ce variantele Pro primesc cipul A16

Aceeași diferență o întâlnim și în ceea ce privește RAMii celor patru telefoane nou lansate. Toate modelele au acces la 6GB RAM.

Vom putea alege, așadar, dintre:

iPhone 14 cu: 128GB și 6GB RAM256GB și 6GB RAM512GB și 6GB RAM

iPhone 14 Plus cu: 128GB și 6GB RAM256GB și 6GB RAM512GB și 6GB RAM

iPhone 14 Pro cu: 128GB și 6GB RAM256GB și 6GB RAM512GB și 6GB RAM1TB și 6GB RAM

iPhone 14 Pro Max cu: 128GB și 6GB RAM256GB și 6GB RAM512GB și 6GB RAM1TB și 6GB RAM

Zvonul conforma căruia variantele de top ale seriei iPhone 14 ar putea veni cu capacitatea uriașă de stocare de 2TB nu s-au adeverit. 

Când va fi disponibil iPhone 14 pe Flip.ro?

Ne străduim constant să-ți punem la dispoziție cele mai bune telefoane pe Flip.ro și actualizăm stocul în fiecare zi. Cel mai probabil, iPhone 14 va ajunge la noi în 4-6 luni de la momentul lansării sale, așa că mai ai puțin de așteptat până să-ți poți cumpăra un iPhone 14 la preț redus sau chiar în rate de pe Flip.ro!


Până atunci, te poți bucura de reduceri semnificative la zeci de alte modele de telefoane, așa că apasă pe butonul Cumpără de mai sus și vezi ce oferte ți-am pregătit!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!