Cele mai bune telefoane din punct de vedere al bateriei

Cele mai bune telefoane din punct de vedere al bateriei

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 05.03.2024

Să recunoaștem, mesajul Battery low apărut pe ecranul telefonului când ai cea mai mare nevoie de el poate fi o sursă reală de frustrare și anxietate, mai ales atunci când ești departe de un încărcător sau de bateria externă.

Și n-o fi capacitatea bateriei cel mai important criteriu de alegere a unui telefon mobil, însă cu siguranță poate cântări greu în selectarea modelului pe care îl cumperi.

 

 

Tocmai de aceea, recomandările noastre în materie de telefoane cu cea mai bună baterie, pe care le vei găsi mai jos, nu vor avea ca atu doar un acumulator potent, ci multe alte specificații pe care s-ar putea să ți le dorești pe viitorul tău smartphone.

În primul rând, vom aborda cei mai mari jucători de pe piață. Ai ghicit, ne vom raporta cel mai mult la modelele de telefoane Apple și telefoane Samsung, pentru că, oricum am privi situația, acestea sunt cele mai populare dintre toate, dintre care vom selecta telefoane cu baterie mare.

Spre finalul materialului vei găsi și o listă cu cele mai bune telefoane cu autonomie mare de la alți producători de la care e posibil să-ți cumperi următorul gadget.

Și pentru că vrem ca acest articol să te ajute să îți găsești un telefon cu o baterie rezistentă, chiar dacă bugetul tău nu este unul foarte generos, vei găsi în rândurile de mai jos și o listă cu telefoane ieftine cu baterie bună.

 

Cel mai bun iPhone cu capacitate mare a bateriei

Dacă ești fanul telefoanelor Apple, e bine să știi că cea mai bună baterie telefon de care te poți bucura astăzi pe aceste gadgeturi are 4441 mAh și o vei găsi pe un iPhone 15 Pro Max.

Astfel, dacă îți cauți un telefon cu cea mai mare baterie, modelul iPhone 15 Pro Max este alegerea perfectă pentru tine. Un telefon dotat cu atât de multe funcții inovative face față cu brio din punct de vedere baterie.

 

 

iPhone 15 Pro Max oferă o autonomie a bateriei litiu-ion pentru întreaga zi. Ai parte de până la 29 ore de redare video și 25 de ore pentru video streaming, în timp ce redarea audio este de până la 95 de ore. Atunci când ai cel mai performant telefon al Apple, ai parte de cireașa de pe tort atunci când ne referim la telefoane cu cea mai bună autonomie a bateriei. Aproape nimic nu te poate întrerupe din a-ți savura conținutul preferat, indiferent de format sau de complexitate.

Este bine să mai știi că, opțional, poți adăuga un încărcător MagSafe pentru o încărcare wireless eficientă și extrem de rapidă.

Odată cu schimbarea portului Lightning la solicitarea Uniunii Europene, Portul USB-C aduce o viteză de încărcare cu mult accelerată. Capacitatea de încărcare a iPhone 15 Pro Max este super rapidă, de până la 50% în aproximativ 30 de minute, cu adaptor de 20 W sau mai mult, care este disponibil separat.

Cel mai bun telefon Samsung cu capacitate mare a bateriei

Smartphone-urile Samsung nu excelează doar la capitolul refresh rate și camere superperformante, chiar și în semiîntuneric, ci și atunci când vorbim de baterie potentă.

Pentru cei care caută telefoane cu bateria cea mai bună, prima opțiune ar trebui să fie, fără îndoială, Samsung Galaxy S23 Ultra, al cărui baterie are nu mai puțin de 5000 mAh și acoperă până la 26 de ore de redare video.

 

 

Ca să intrăm și mai mult în detalii, bateria ultra performantă a Samsung Galaxy S23 Ultra poate să facă față cu brio la o durată de utilizare neîntreruptă pe internet de până la 25 de ore și un timp alocat convorbirilor de până la 49 de ore.

Dacă ești mai degrabă interesat de capacitatea bateriei din perspectivă audio, noul Samsung Galaxy S23 Ultra poate să facă față provocărilor până la 99 de ore.

Pentru orice fan Android aflat în căutare de telefoane cu cea mai bună baterie, vârful de lance este, cu siguranță, noul Samsung Galaxy S23 Ultra.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cele mai bune telefoane cu baterie mare de la alți producători

Să cauți telefoane cu cea mai bună baterie nu înseamnă, musai, să te uiți doar după o capacitate mare a acumulatorului. La fel de importantă ar putea fi și viteza de reîncărcare a acestuia, iar la acest capitol avem, clar, doi câștigători absoluți.

Vorbim, în primul rând, de Asus ROG Phone 8 Pro, un telefon cu o baterie de 5500 mAh. Smartphone-ul vine cu o baterie extra puternică și un încărcător HyperCharge USB PD de 65 de wați.

În plus, încărcarea suplimentară de 15 wați îți oferă libertate de mișcare atunci când nu îl folosești dintr-un punct fix.

Bine, ținând cont că Asus ROG Phone 8 Pro este un telefon de gaming, nici nu ne așteptam la altceva. Desigur că performanța bateriei sale este impecabilă și pentru streaming sau pur și simplu pentru scrolling.

OnePlus 11, cu bateria sa de 5000 mAh și funcție de încărcare rapidă este o altă recomandare pentru cei care se află în căutarea unor telefoane cu cea mai bună baterie.

OnePlus 11 vine cu o viteză de încărcare rapidă de 100 wați și este capabil să ajungă la peste 90% în aproximativ 30 de minute. Dacă ai nevoie de energie pentru toate activitățile tale online, oricât de complexe, OnePlus 11 este opțiunea pe care ți-o recomandăm cu căldură.

Top 10 telefoane cu cea mai bună autonomie

Ne place să te ajutăm cu cât mai multe opțiuni, astfel că, pe lângă propunerile de mai sus, dorim să adăugăm pe listă, pe scurt, și alte opțiuni cu baterie de capacitate mare și reîncărcare rapidă, multe dintre ele foarte accesibile ca preț.

 

  1. iPhone 15 Pro Max
  2. Samsung Galaxy 23 Ultra
  3. Asus Rog Phone 8 Pro
  4. One Plus 11
  5. Allview P8 Energy Pro
  6. Xiaomi Mi Max 2
  7. Asus ZenFone 9
  8. Motorola Edge 40 Neo
  9. Huawei P40 Pro
  10. LG Velvet

Importanța unei baterii puternice pentru smartphone-ul tău

Nimic nu este mai frustrant pentru un utilizator de smartphone decât descărcarea rapidă a bateriei. O baterie de slabă calitate face dintr-un gadget destul de avansat, un simplu obiect.

 

 

O baterie puternică este capabilă să facă față sarcinilor multiple și numeroaselor aplicații, fără probleme. Un telefon cu baterie puternică permite o navigare impecabilă, rularea fără întreruperi a jocurilor video cu grafică avansată sau folosirea aplicațiilor complexe fără ca problemele de performanță să reprezinte un impediment.

Un smartphone cu o baterie bună este mai durabil în timp și își păstrează valoarea de revânzare pentru că oferă o experiență de utilizare excelentă pentru o perioadă îndelungată.

Efectele negative ale bateriilor uzate asupra mediului înconjurător sunt deja cunoscute. Cu cât bateria este mai bună, cu atât înlocuirea acesteia se va face mai rar, factor care diminuează considerabil poluarea prin aruncarea acestor tipuri de deșeuri. În plus, impactul asupra mediului este astfel redus și prin diminuarea numărului de telefoane noi produse.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum să ai grijă de bateria telefonului tău

Pentru a avea telefoane cu cea mai bună baterie, este nevoie să protejăm mai bine această componentă, de altfel una dintre cele mai vulnerabile. Pentru a fi sigur că smartphone-ul tău funcționează impecabil, iar bateria va avea o durată de viață cât mai mare, este important să o îngrijești corect.

 

 

În primul rând, trebuie să eviți supraîncălzirea, pentru că temperaturile extreme afectează performanța pe măsură ce trece timpul. Evită să expui telefonul direct la soare și păstrează-l, pe cât posibil, într-un mediu cu o temperatură moderată.

O altă recomandare este aceea de a evita descărcarea completă a bateriei, care îi poate afecta longevitatea. Un nivel de încărcare aflat între 20% și 80% este potrivit pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

Deși poate părea exagerat la prima vedere, folosirea încărcătoarelor originale este cea mai bună alegere. Folosirea unor accesorii care nu sunt omologate sau autorizate poate duce la afectarea bateriei sau chiar la incidente extrem de neplăcute, care pot influența însăși integritatea telefonului tău.

Un număr mare de aplicații descărcate în smartphone nu te ajută, ci dimpotrivă. Șterge orice aplicație sau funcție pe care nu o mai folosești și scapă de consumul inutil de energie care duce la descărcarea accelerată a bateriei.

Un alt consumator mare este luminozitatea ecranului. Simpla reducere a acesteia te ajută să ai o baterie mai puternică și să faci economie de energie. În cazul în care nu dorești să-ți bați capul cu reglarea luminozității, poți activa modul automat disponibil pe smartphone-ul tău.

Ca recomandare finală, nu uita să actualizezi regulat software-ul, întrucât aceste actualizări pot doar să te ajute să gestionezi mai bine energia consumată. Nu uita să te asiguri că ai instalat cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

La Flip testăm bateria fiecărui telefon, iar dacă sănătatea acesteia scade sub 85%, este înlocuită cu una nouă. Media de sănătate a bateriei pentru toate modelele vândute pe Flip este de 95%. Dacă decizi să cumperi un telefon recondiționat de pe Flip, fii sigur că vei putea alege dintre numeroase modele de telefoane cu cea mai bună baterie.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!