Good to Know
7 Mai 2021, 10:45 AM

Cele mai bune telefoane din punct de vedere al bateriei

Să recunoaștem, mesajul Battery low apărut pe ecranul telefonului când ai cea mai mare nevoie de el poate fi o sursă reală de frustrare și anxietate, mai ales atunci când ești departe de un încărcător sau de bateria externă

Și n-o fi capacitatea bateriei cel mai important criteriu de alegere a unui telefon mobil, însă cu siguranță poate cântări greu în selectarea modelului pe care îl cumperi. 

Tocmai de aceea, recomandările noastre în ceea ce privește cele mai bune telefoane din punct de vedere al bateriei, pe care le vei găsi mai jos, nu vor avea ca atu doar un acumulator potent, ci multe alte specificații pe care s-ar putea să ți le dorești pe viitorul tău smartphone.  

În primul rând, vom aborda cei mai mari jucători de pe piață. Ai ghicit, ne vom raporta cel mai mult la modelele de telefoane Apple și telefoane Samsung, pentru că, oricum am privi situația, acestea sunt cele mai populare dintre toate. 

Spre finalul materialului vei găsi și o listă cu cele mai bune telefoane din punct de vedere al bateriei de la alți producători de la care e posibil să-ți cumperi următorul gadget. 

Și pentru că vrem ca acest articol să te ajute să îți găsești un telefon cu o baterie rezistentă, chiar dacă bugetul tău nu este unul foarte generos, vei găsi în rândurile de mai jos și o listă cu telefoane ieftine cu baterie bună.

Cele mai bune telefoane iPhone cu capacitate mare a bateriei

Dacă ești fanul telefoanelor Apple, e bine să știi că cea mai mare baterie de care te poți bucura astăzi pe aceste gadgeturi are 3969 mAh și o vei găsi pe un iPhone 11 Pro Max. Telefonul permite încărcarea rapidă la 18W, ceea ce îți asigură o recuperare a 50% din baterie în aproximativ 30 de minute. Totodată, smartphone-ul se poate reîncărca prin wireless charging.

iPhone 12 Pro Max nu se lasă mai prejos și promite până la 20 de ore de funcționare a telefonului, grație bateriei de 3687 mAh. Încărcarea rapidă la 20W este prezentă și asigură o recăpătare a 50% din baterie în 30 de minute. Desigur, dacă preferi reîncărcarea wireless, o poți face la acest telefon prin MagSafe

iPhone 11 vine din urmă, cu o baterie de 3110 mAh, funcția de reîncărcare rapidă și cea wireless. 

Și dacă am aflat cine stă pe podiumul telefoanelor de la Apple în funcție de capacitatea bateriei, să vedem și cine succedă aceste modele.

Cele mai bune telefoane Samsung cu capacitate mare a bateriei

Smartphone-urile Samsung nu excelează doar la capitolul refresh rate și camere superperformante, chiar și în semiîntuneric, ci și atunci când vorbim de baterie potentă.

Locul întâi merge, fără urme de îndoială, către Samsung Galaxy S20 Ultra, al cărui baterie are nu mai puțin de 5000 mAh. Și dacă n-ar avea funcția de încărcare rapidă la 45W, probabil „s-ar bate” cu mai noul Samsung Galaxy S21 Ultra, care nu depășește 25W pentru aceiași 5000 mAh pe care îi poate reîncărca rapid. 

Și aceste două telefoane, dar și cel care ia „medalia de bronz” în acest clasament, Samsung Galaxy S20 Plus, cu 4500 mAh, permit reîncărcarea rapidă wireless, dar și reverse charging

Clasamentul celor mai bune telefoane de la Samsung în funcție de baterie continuă cu:

Cele mai bune telefoane cu baterie mare de la alți producători

Să cauți cele mai bune telefoane din punct de vedere al bateriei nu înseamnă, musai, să te uiți după o capacitate mare a acumulatorului. La fel de importantă ar putea fi și viteza de reîncărcare a acestuia, iar la acest capitol avem, clar, doi câștigători absoluți. 

Vorbim, în primul rând, de Asus ROG Phone 5, un telefon cu o baterie de 6000 mAh care reușește să se încarce până la 70% în doar 30 de minute. Secretul stă în puterea cu care se poate face reîncărcarea, mai exact de 65W. Bine, ținând cont că Asus ROG Phone 5 este un telefon de gaming, nici nu ne așteptam la altceva. 

Cu aceeași putere de 65W reușește să își reîncarce acumulatorul și OnePlus 9 Pro, un telefon cu o baterie 4500 mAh. În plus, acest model de smartphone are și funcția de reîncărcare rapidă wireless de 50W, ceea ce se poate traduce prin capacitatea de reîncărcare până la 100% fără fir în 43 de minute. Incredibil, nu-i așa?

Telefoane ieftine cu baterie bună

Așa cum îți promiteam la începutul acestui articol, avem pentru tine și lista celor mai accesibile telefoane cu o baterie bună pe care ți le poți cumpăra. Iată care sunt acestea:

  • Asus ZenFone 6 - 5000 mAh
  • Motorola Edge - 4500 mAh
  • OnePlus 9 - 4500 mAh
  • OnePlus 8T - 4500 mAh
  • LG Velvet - 4300 mAh

Ne-ar plăcea să ne spui într-un comentariu cât de importantă este capacitatea bateriei unui telefon, atunci când cauți să-ți cumperi unul nou pentru tine. 

Fadia Hirtan
Flip.ro