Top 10 cele mai bune telefoane din 2020

Top 10 cele mai bune telefoane din 2020

Publicat de Fadia Hirtan
pe 30.03.2021

Varietatea de noi smartphone-uri lansate anual ne face sa ne dorim modele din ce in ce mai performante. Totusi, daca in trecut era usor sa aflam raspunsul la intrebarea care e cel mai bun telefon, in ultimii ani, acesta s-a schimbat si variaza in functie de cea mai buna camera foto, cea mai buna autonomie, cel mai bun telefon ieftin sau telefonul cu cel mai atractiv design. Cert este ca cele mai bune telefoane lansate anul acesta promit noutati importante la toate aceste capitole. In acest articol vei afla mai multe despre:

  • Ce telefoane apar in 2020
  • Cele mai bune telefoane lansate deja in 2020
  • Cele mai bune telefoane ieftine in 2020
  • Cea mai buna camera de telefon in 2020

Ce telefoane apar in 2020

iPhone 12

Anual, fiecare toamna aduce si lansarea noilor modele de iPhone de la Apple. Anul acesta, insa, lansarea ar putea fi amanata pentru cateva luni din cauza pandemiei. Pana acum, stim sigur ca noul model se apropie si va concura la titlul de cel mai bun telefon din 2020, asa cum ne-au obisnuit in mod traditional noile lansari de la Apple.

Informatiile de pana acum sugereaza ca gama iPhone 12 va include patru modele, respectiv iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro si iPhone 12 Pro Max, avand dimensiuni ce variaza de la 5,4 inchi, si pana la 6,7 inchi. Mai mult, modelele Pro si Pro Max ar urma sa fie echipate cu una dintre cele mai bune camere foto din 2020, fiind echipate cu un sistem de camere triple si un senzor LiDAR.

In timp ce toate modelele din noua gama iPhone 12 ar putea fi echipate cu procesoare de tip A14 Bionic, se pare ca mai avem de asteptat pana la primul telefon Apple fara port USB pentru incarcare. iPhone 12 va veni cu noul iOS 14.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Preturi iPhone 12

Zvonurile spun ca preturile ar pleaca de la 700 de dolari pentru versiunea cea mai ieftina (echivalentul a peste 3.000 de lei) si pot ajunge la peste 1.100 de dolari (aproape 4.800 de lei) pentru varianta Pro Max. Este de asteptat ca iPhone 12 sa fie un telefon dotat cu capabilitati 5G, dotare care ii va spori valoarea. Spre comparatie, la momentul publicarii articolului, iPhone 11 reconditionat, in varianta de 64GB, are preturi incepand de la 2700 de lei in magazinul online Flip.ro.

Google Pixel 5

Urmatorul model Google Pixel trebuie sa se lupte cu modelele rivale pe o categorie unde este de asteptat sa performeze – cea mai buna camera de telefon in 2020. In timp ce Pixel 4 este considerat inca unul dintre telefoanele cu cele mai bune camere foto, anul 2020 aduce o competitie si mai stransa in aceasta privinta.

De la iPhone la Huawei sau Samsung, toti producatorii au trecut la nivelul urmator in cursa pentru cea mai buna camera. Google Pixel 5 ar urma sa aduca o camera de spate formata din trei lentile – camera principala plus lentila telephoto si lentila ultra wide, conform informatiilor stiute pana acum. Avantajul care ar putea transforma camera Pixel 5 in cea mai buna camera de telefon consta in tehnologia pe care o foloseste Google in ceea ce priveste fotografiile.

In linie cu ce telefoane mai apar in 2020, Google pregateste capabilitati 5G pentru modelul Pixel 5.

Preturi Google Pixel 5

Ar putea fi unul dintre telefoanele mai accesibile ca pret lansate in 2020, comparandu-l cu cele de varf, intrucat pretul ar putea pleca de la aproximativ 700 de dolari (peste 3.000 de lei). Nu stim exact cand anume in toamna se va lansa urmatorul model, dar stim ca Google mai pregateste un model Pixel 4a, a carui lansare a fost amanata.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Samsung Galaxy Note 20

Cand vorbim despre ce telefoane apar in 2020 nu putem sa-i ratam pe sud coreeni de la Samsung, mai ales in contextul in care modelul Galaxy Note 20 ar putea fi urmatoarea mare lansare pe care o vom vedea. Asteptat la finalul verii, Samsung Galaxy Note 20 nu se va incadra intre cele mai bune telefoane ieftine in 2020, pentru ca pretul de pornire este estimat in jur de 950 de dolari (peste 4300 de lei). Probabil Samsung va lansa si modelul Note 20 Plus, pretul acestuia putand fi mai mare cu aproximativ 100 de dolari.

La fel ca majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android care apar in 2020, Samsung Galaxy Note 20 va fi echipat cu chipset-ul Snapdragon 865 de la Qualcomm.

In ceea ce priveste camera frontala, ne asteptam ca Samsung sa aduca o inovatie la noul model Note 20. Ea ar putea fi inclusa sub ecran in loc sa fie incadrata separat, deasupra ecranului. Nu stim foarte multe despre camera foto de pe spate, dar zvonurile sugereaza ca nu va avea tehnologia de zoom digital 100x de la Samsung Galaxy S20 Ultra.

Cele mai bune telefoane lansate deja in 2020

Xiaomi Redmi 10X Pro 5G

Unul dintre cele mai bune telefoane din 2020 a fost lansat chiar la finalul lunii mai de catre Xiaomi. Echipat cu tehnologie 5G si cu sistem de operare Android 10, Xiaomi 10X Pro 5G este genul de telefon care i-a ajutat pe cei de la Xiaomi sa recupereze mult teren in spatele unor rivali precum Huawei ori Samsung.

Chinezii ofera si cea mai buna camera de telefon lansata de Xiaomi pana acum, cu patru camere pe spate, camera principala avand 48 MP. Celelalte trei camere de pe spate sunt telephoto de 8 MP, respectiv ultrawide de 8 MP si macro de 5 MP. In ceea ce priveste camera frontala, aceasta are 20 MP.

Cu o baterie Li-Po de 4520 mAh si tehnologie fast charging de mare putere care promite incarcare de pana la 58% in 30 de minute, Xiaomi 10X Pro 5G este unul dintre cele mai bune telefoane din 2020 si ar putea fi chiar cel mai ieftin telefon dintre flagshipurile de buget.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Preturi Xiaomi Redmi 10X Pro 5G

Modelul 10X Pro 5G este printre cele mai bune telefoane ieftine din 2020, in contextul in care versiunea standard cu 6G RAM si memorie interna de 64 GB costa sub 300 de dolari (adica sub 1.300 lei). Celelalte versiuni – cu 6GB RAM/128 GB memorie interna si 8GB RAM/128 GB memorie interna – costa sub 330 dolari, respectiv 370 dolari, ceea ce pozitioneaza cel mai bun telefon Xiaomi intr-o gama de preturi accesibile.

iPhone SE 2020

Lansat in aprilie, iPhone SE 2020 nu incearca sa fie cel mai bun telefon din piata, ci poate fi catalogat ca fiind cel mai bun telefon ieftin lansat de Apple in ultima perioada.

Cu o camera principala de 12 MP, chiar daca iPhone-ul SE nu concureaza la titlul de cea mai buna camera foto lansata in 2020, beneficiaza totusi de tehnologia Apple in materie de fotografie. In ceea ce priveste camera frontala sau camera selfie, asa cum este cunoscuta, iPhone SE 2020 vine cu o camera de 7 MP si cu functii precum recunoasterea faciala.

iPhone SE 2020 este echipat cu sistemul de operare iOS 13. Telefonul este dotat cu un chipset A13 Bionic, completat de un procesor hexa-core.

Una dintre functiile interesante ale telefonului poate fi observata in privinta bateriei, unde noul model de iPhone vine cu incarcare wireless, dar si cu tehnologie de fast charging ce permite o incarcare de pana la 50% a bateriei in doar 30 de minute.

Preturi iPhone SE

Cu preturi care incep de la 1700 de lei in varianta reconditionat, versiunea pentru pietele globale este echipata cu 3GB RAM si vine in trei variante cu memorie interna de 64GB, respectiv 128GB si 256GB.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

OPPO Reno3 Pro 5G si OPPO Find X2

La inceputul lunii iunie, producatorul chinez Oppo, un brand destul de cunoscut la nivel mondial, s-a lansat oficial si pe piata din Romania.

Oppo Reno3 Pro 5G

OPPO Reno3 Pro 5G prezinta un design elegant, intr-o carcasa subtire, de 7,7 mm, fiind echipat cu procesorul QualcommSnapdragon 765G.

Functia anti-lag iti va oferi o experienta de utilizare rapida, iar bateria de 4.025 iti va permite sa folosesti telefonul pentru un timp indelungat. De asemenea, Reno3 Pro 5G este dotat cu functia de incarcare rapidă VOOC 4.0, ceea ce inseamna ca telefonul poate ajunge de la 0% la 100% in 56 de minute.

Camera principală este dotata cu un senzor de 48 MP (OIS), un teleobiectiv de 13MP, o lentila wide-angle de 8MP si un obiectiv mono 2MP. Aceasta impresioneaza, prin cel mai nou mod de stabilizare video, Ultra Steady 2.0, care imbina Stabilizatorul Optic de Imagine (OIS) si Stabilizare Electrica a Imaginii (EIS), precum si un mod de stabilizare Wide-Angle pentru a obtine imagini cu o perspectiva mai larga.

Cu Reno3 Pro 5G poti obtine fotografii clare indiferent de luminozitate, poti aplica efectul bokeh, un zoom natural, mod AI Beauty si o editare inteligentă cu ajutorul aplicatiei integrate SoLoop.

OPPO Reno3 Pro 5G este disponibil in Romania in varianta de 12GB RAM, pana la 256GB ROM, integrand interfata proprietara OPPO ColorOS 7. Telefonul se gaseste pe plan local în variantele de culoare negru și albastru.

Preturi OPPO Reno3 Pro 5G

Conform eMAG, acestea se situeaza intre 2.900 lei-3.300 de lei.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

OPPO Find X2

Are performante imbunatatite si prezinta un ecran Ultra Vision QHD+, cu o rata de improspatare de 120 Hz si peste un miliard de culori.

Modelul este dotat cu procesorul Snapdragon 865 si o baterie de o capacitate puternica de 4.200 mAh.

La fel ca si Reno3 Pro 5G, este dotat cu modulul Ultra Steady Video si algoritmul OPPO de stabilizare al imaginii.

Sistemul de camere integreaza o lentila wide angle de 48 MP, cu un senzor Sony IMX 856, o lentila ultra-wide de 12 MP si una telefoto de 13 MP; camerele sunt dotate cu modulul Ultra Night.

Noul OPPO Find X2 se regaseste in variante care pot varia de la 12GB RAM, pana la 256GB ROM.

Preturi OPPO Find X2

Conform eMAG, pretul pentru acest model este situat in jurul a 4.900 de lei.

Cea mai buna camera de telefon in 2020

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Cand a produs Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung a avut o misiune clara – aceea de a lansa cel mai bun telefon care apare in 2020. Desi aceasta a fost una dificila, in luna martie Samsung anunta mai multe premiere pe piata telefoanelor odata cu acest model.

Galaxy S20 Ultra 5G este primul smartphone din lume echipat cu 16 GB RAM si o memorie interna de 512 GB, aceasta fiind si varianta de top pe acest segment. Celelalte variante vin cu 12 GB RAM si 128 GB, respectiv 256 GB memorie interna.

Pionieratul continua, intrucat Samsung nu a vrut sa se opreasca aici si vaneaza titlul de cea mai buna camera de telefon in 2020. Pasiunea celor de la Samsung pentru zoom se concretizeaza si in modelul Galaxy S20 Ultra printr-un zoom hibrid 10x si zoom hibrid + digital 100x.

Pe spate, camera telefonului este formata din patru lentile, dintre care camera principala avand 108 MP, camera telephoto – 48 MP, camera ultrawide avand 12 MP, iar camera de adancime avand 0,3 MP. Dincolo de toate acestea, camera principala filmeaza la rezolutie 8K, fiind primul telefon din lume care poate atinge aceasta performanta. Pe fata, asa-numita camera selfie de 40 MP are capacitati de imagine wide, in timp ce filmeaza la rezolutie 4K.

Preturi Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Cu un chipset Exynos 990 plus Snapdragon 865 (deci capabilitati 5G), cu o baterie de 5.000 mAh care permite incarcare wireless, dar si cu un pret care nu coboara sub 1.150 de dolari (adica putin peste 5.000 de lei), Samsung Galaxy S20 Ultra este un telefon care va ramane in memoria fanilor Android pentru mult timp.

El va ramane si unul dintre numele grele atunci cand vorbim despre cea mai buna camera de telefon lansata in 2020.

Huawei P40 Pro+

Anuntat inca din luna martie pentru inceputul verii lui 2020, Huawei P40 Pro+ face parte din noua noua gama Huawei P Series si iese in evidenta prin promisiunea unei camere foto principale de 50 MP.

Dincolo de acest nivel ridicat, modelul P40 Pro + este echipat cu 5 camere care formeaza camera principala, respectiv cea de 50 MP, o camera periscope telephoto de 8 MP, una telephoto normala de 8 MP, una ultrawide de 40 MP si o camera de adancime.

Huawei P40 Pro+ filmeaza la o calitate 4K atat pe camera principala, cat si pe camera selfie, care vine la randul ei cu o camera dubla – camera frontala principala de 32 MP si o camera de adancime, utilizata si pentru senzorii biometrici. Dupa ce Huawei a revolutionat notiunea de zoom in telefonia mobila, cele mai bune camere de telefon ale producatorului chinez vin acum cu zoom optic de pana la 5x, zoom hibrid de pana la 10x si zoom digital de pana la 50x.

Mai mult, P40 Pro+ are SuperZoom Array de pana la 100x, prevazut cu un design periscopic, care capteaza lumina de 5 ori mai bine.

Una dintre cele mai mari schimbari in cazul acestui model este absenta serviciilor Google Play, producatorul oferind la schimb un shop de aplicatii cunoscut drept App Gallery pe acest Android 10, EMUI 10.1. Din cauza acestui aspect, Huawei pierde cota de piata in 2020.

Dincolo de incercarea de a aduce cea mai buna camera de telefon, noul model promite si in privinta hardware-ului, venind cu un procesor octa-core si un chipset Kirin 990 5G.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Preturi Huawei P40 Pro+

Modelul P40 Pro + vine atat intr-o varianta 256GB/8GB RAM, cat si in 512GB/8GB RAM, iar pretul acestuia pleaca de la peste 1.500 de dolari (peste 6.500 de lei).

Nu trebuie sa uitam nici de predecesorul acestui model, Huawei P30 Pro, un telefon care a ramas la fel de bun si performant in continuare. Acesta poate fi optiunea ideala daca planuiesti sa iti schimbi telefonul si nu vrei sa iti investesti toate economiile intr-un telefon nou.

iPhone 11 Pro

Chiar daca nu se compara cu Galaxy S20 Ultra 5G, a carui camera poate face invidios si unele DSLR-uri, iPhone-ul 11 Pro lansat in a doua parte a anului 2019 nu este de trecut cu vederea. Deși nu aduce o camera de peste 100 MP sau una de 50 MP, precum Xiaomi, iPhone 11 Pro are cea mai buna camera de telefon gandita pana acum de Apple.

Camera principala a telefonului este tripla, formata din trei camere de 12 MP de tip wide, telephoto si ultrawide, care duc la un alt nivel calitatea foto cu care ne-a obisnuit gigantul Apple. Camera frontala este dubla, formata dintr-o camera de 12 MP de tip wide si o camera de adancime care opereaza si senzorii biometrici. Atat prin camera selfie, cat si prin camera principala, iPhone 11 Pro filmeaza la rezolutia 4K.

Tehnologia Apple isi face simtita prezenta si in acest model, intrucat iPhone-ul 11 Pro a fost dotat cu un procesor hexa-core si un chipset A13 Bionic.

Chiar si asa, cu o baterie de 3969 mAh pe modelul Max, tehnologie fast charging care permite incarcarea a 50% din baterie in 30 de minute si cu capacitati de incarcare wireless, iPhone 11 Pro intra in topul celor mai bune telefoane din 2020, chiar daca e lansat la finalul anului 2019.

Preturi iPhone 11 Pro

Nici iPhone 11 Pro nu intra in seria celor mai ieftine telefoane, cu preturi care pleaca de la peste 1.000 de dolari, fiind situate intre 4.400-6.400 de lei (pentru varianta cu 64 GB), 5.300-7.300 de lei (256 GB) si 5.200-8.200 de lei (512 GB).

Preturile pentru iPhone 11 Pro in varianta reconditionata incep de la 3.300 de lei pe site-ul Flip.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cele mai bune telefoane ieftine in 2020

Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Chiar daca in privinta celor mai bune telefoane ieftine in 2020 ar putea intra mai multe modele de la Huawei ori Samsung lansate in 2019, care s-au ieftinit, merita sa ne indreptam atentia si spre noul model de la Xiaomi, lansat la finalul lunii mai.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G este un telefon din gama accesibila a producatorului – asa cum arata si numele acestuia – avand capabilitati 5G.

Mai mult, in varianta de top, modelul vine cu 8GB RAM si 256GB memorie interna, dar poate fi gasit si in variante de 6GB RAM cu 64GB, respectiv 128GB memorie interna.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G vine cu una dintre cele mai bune camera de telefon pe care le poate avea un telefon accesibil din 2020, intrucat este echipat cu patru camere, dintre care o camera principala wide de 48 MP, o camera ultrawide de 8 MP si doua camere de cate 2 MP pentru macro si adancime. Camera frontala a telefonului este de 16 MP, iar in ceea ce priveste calitatea filmarilor, camera principala obtine filmari la rezolutie 8K, in timp ce camera selfie ajunge la 1080p.

Bateria telefonului este una puternica, de 4160 mAh, iar modelul este incorporat cu o tehnologie de fast charging de 20W.

Preturi Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Cu un pret de aproximativ 400 de dolari (peste 1700 de lei ), Mi 10 Lite 5G este unul dintre cele mai bune telefoane ieftine din 2020, intrucat el vine cu un chipset Qualcomm SDM765 Snapdragon 765G si procesor octa-core.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Un alt model care nu poate fi trecut cu vederea atunci cand vorbim de cele mai bune telefoane ieftine in 2020 vine tot de la Xiaomi – Redmi Note 9 Pro.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro este echipat cu patru camere pe spate, dintre care o camera principala wide de 64 MP, una ultrawide de 8 MP, o camera macro de 5 MP si o camera de adancime de 2 MP. In ceea ce priveste camera frontala, modelul Redmi Note 9 Pro este dotat cu o camera selfie de 16 MP si ofera o rezolutie 1080p pentru filmari, in timp ce camera principala capteaza o rezolutie 4K.

Din toate modelele de telefoane care apar in 2020, Redmi Note 9 Pro vine cu una dintre cele mai puternice baterii, fiind echipat cu un acumulator de 5020 mAh si capacitati de fast charging de 30W.

Redmi Note 9 Pro, unul dintre cele mai bune telefoane ieftine in 2020, vine in doua variante, ambele cu 6GB RAM, respectiv varianta cu memorie interna de 64GB RAM si varianta cu 128GB RAM.

Preturi Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Cu un pret de sub 250 de dolari (aproape 1.000 de lei), telefonul lansat in mai 2020 aduce probabil cea mai buna camera de telefon instalata pe un telefon ieftin de varf.

Cu totii vanam cele mai bune telefoane aparute, insa poate nu reusim mereu sa il achizitionam pe cel dorit. Prin urmare, poate merita sa arunci un ochi si peste smartphone-urile second-hand, din surse de incredere.

sursa foto: shutterstock.com

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Iulian Avram

Iulian Avram

Tare articolul, multumiri celor de la flip de recomandari

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!