Cele mai bune telefoane în 2021 - TOP modele care se vor lansa anul acesta

Cele mai bune telefoane în 2021 - TOP modele care se vor lansa anul acesta

Publicat de Fadia Hirtan
pe 30.03.2021

Anul acesta se anunță multe surprize în materie de smartphone-uri. În continuare, cele mai bune telefoane mobile din 2021 vin tot de la cei mai mari jucători din industrie. Vorbim aici, desigur, la Samsung, Apple, prin gama sa de iPhone-uri și, nu în ultimul rând, la Huawei. Marii giganți din industrie au anunțat deja care vor fi noile modele de telefoane pe care le vor lansa anul acesta, așa că iată mai jos lista lor și specificațiile acestora, care s-ar putea să te impresioneze.

În acest articol vei afla mai multe despre:

●      iPhone 13, 13 Pro, 13 Pro Max și 13 Mini

●      Samsung Galaxy S 21, S 21 Plus și Ultra 

●      Huawei P50 Pro 

Ce telefoane apar în 2021?

Tehnologia în materie de telefoane a evoluat foarte mult, oferind o varietate care ne stârnește constant curiozitatea și ne facem să ne dorim să achiziționăm cele mai noi modele. 2021 se anunță a fi un promițător în materie de telefoane mobile, așa că stai cu ochii în patru pe aceste modele anunțate, ca să fii la curent cu tot ce apare și, de ce nu, să-ți și achiziționezi modelul pe care ți-l dorești la un preț excelent de pe Flip.ro.  

iPhone 13, 13 Pro, 13 Pro Max și 13 Mini. Ce știm până acum despre ele? 

 sursa foto: tomsguide.com

Deși îl vom numi în continuare iPhone 13, deocamdată nu știm sigur dacă acesta se va numi așa, din cauza conotației negative pe care o deține numărul 13. Pentru a nu crea percepția de număr ghinionist utilizatorilor din întreaga lume, compania ia în calcul să-l numească 12S, pentru a elimina din start posibile reticențe ale fanilor acestui brand. Așadar, ne-am putea aștepta ca cei de la Apple să mai adauge un „S” alături, o practică obișnuită dacă ne raportăm la modele lansate în trecut. 

Nici nu a fost încă lansat pe piață și iPhone 13 face deja furori, cu atât mai mult cu cât știm că, odată cu acesta, vor fi lansate alte trei modele care vor face parte din această serie. Este vorba despre 13 Pro, 13 Pro Max și 13 Mini. 

Până în 2020, compania din California s-a concentrat pe lansarea gamelor care conțineau trei modele, pentru ca mai apoi să introducă modelul „mini” ca al patrulea telefon din familia iPhone 12. Cele mai multe dintre informațiile prezente până acum sugerează că cei de la Apple vor continua să lanseze modelele iPhone în aceeași formulă.

La nivel de funcționalități, deocamdată se pare că vor fi cam aceleași ca la iPhone 12, cu o tehnologie a ecranului oarecum similară cu device-urile din seria anterioară scoase de Apple. 

Dacă este ceva ce nu s-a implementat la iPhone 12, și ne referim aici la adăugarea unui afișaj cu o rată de reîmprospătare (refresh rate) ridicată, ei bine, aceasta ar putea fi implementată în modelul nou de iPhone care se lansează în 2021. 

De asemenea, ce mai știm până acum este că iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max este posibil să dețină ecrane de 120Hz, în timp ce la iPhone 13 și iPhone 13 Mini nu se va întâmpla acest lucru.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Când se va lansa iPhone 13?

Mai multe surse indică faptul că seria iPhone 13 s-ar putea lansa la finalul lui 2021, în timp ce alte zvonuri mai optimiste arată că lansarea ar putea avea loc chiar în această toamnă. Desigur, toate aceste speculații se vor sfârși până când compania americană va anunța exact data de lansare pentru acest model. 

Data poate suferi modificări, pentru că depinde în mod direct de modul în care va evolua pandemia de COVID-19 la nivel global. Până atunci, însă, iată ce știm până în acest moment despre iPhone 13. 

Cât va costa un iPhone 13? 

iPhone 13 este primul telefon care deschide această serie. În ceea ce privește prețul acestuia, informațiile sunt încă neclare, însă, din ceea ce se cunoaște până acum, se pare că iPhone 13 ar putea avea un preț similar cu telefoanele din familia iPhone 12. 

În România, un iPhone 12 poate ajunge să coste între 4.300 și 5.000 de lei, în timp ce un iPhone 12 Pro sau un iPhone Pro Max ajunge să coste chiar și 7.800 de lei. 

Samsung S21, S21 Plus și S21 Ultra 

 sursa foto: Samsung via wired.com

Începutul de an a fost rezervat celor de la Samsung, care ieșit pe piață cu Samsung S21, S21 Plus și S21 Ultra, conform tradiției cu care ne-a obișnuit brandul. Mult așteptatele modele din seria S21 au apărut oficial pe piață pe 14 ianuarie 2021. La prima vedere, ne dau senzația că sunt modele premium, în principal datorită faptului că sunt mate, dar și prin prisma îmbunătățirilor vizibile față de cele lansate cu un an în urma lor. 

Ce trebuie să știi despre aceste modele este că sunt destul de similare la nivel de performanțe și caracteristici de bază. Toate modelele Galaxy S21 folosesc procesorul Snapdragon 888, datorită căruia poți rula orice aplicație sau joc fără probleme. Singura diferență majoră este cantitatea suplimentară de memorie (RAM) din Galaxy S21 Ultra, care permite menținerea aplicațiilor pe care le utilizezi în mod regulat deschise în fundal, astfel încât să le poți comuta între ele rapid și fluid.

Toate cele trei modele Galaxy S21 au ecrane cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Adică toate se vor mișca rapid în timp ce glisezi pe ecran sau dai scroll, fiind, în același și netede. Diferența majoră este că Galaxy S21 Ultra are un ecran mai clar, dar acest upgrade nu este diferență neapărat uriașă, pe un ecran de aceste dimensiuni.

Modelele lansate la începutul acestui an sunt dotate cu noua caracteristică Eye Comfort Shield de la Samsung, care ajustează automat temperatura culorii ecranului în funcție de ora la care folosești telefonul. Ecranul va avea un ton mai strălucitor și mai rece, ca mai apoi să treacă la un ton mai cald, pe măsură ce se scurg orele din zi. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Camerele foto ale modelelor Samsung S21, S21 Plus și S21 Ultra

Atât Samsung S21, S21 Plus, cât și S21 Ultra înregistrează videoclipuri cu rezoluție de până la 8K la 24 de cadre pe secundă sau video cu rezoluție 4K la 60 de cadre pe secundă. Toate au trei camere principale care te vor încânta, cu siguranță, însă dintre cele trei modele, Galaxy S21 Ultra are câteva elemente în plus. Galaxy S21 Ultra are o configurare a camerei cu patru obiecte, cu hardware de cameră diferit de S21 și S21 Plus. 

Obiectivul larg standard este de 108 megapixeli, comparativ cu shooter-ul de 12 megapixeli, prezent la celelalte două modele de la Samsung, lansate la început de 2021. Această generozitate de megapixeli, dacă putem să o numim așa, îți permite să faci fotografii incredibil de clare chiar și într-o lumină scăzută. 

Hai să vedem mai multe detalii, pe rând, pentru cele trei modele de Samsung lansate anul acesta: 

Samsung Galaxy S21 - specificații

Galaxy S21 este cel mai mic și mai ușor telefon mobil din seria celor trei lansate de Samsung. Dispune de un ecran de 6,2 inchi și o greutate de 169 grame, fiind cel mai ușor de utilizat, perfect pentru tine mai ales dacă ești genul de persoană care obișnuiește să folosească telefonul cu o singură mână. Are baterie de 4.000 mAh și este fi disponibil în două versiuni: 8GB memorie RAM cu 128GB sau cu 256GB spațiu de stocare. Este rezistent la apă, iar pe spate are un material din plastic, în cazul în care varianta unei carcase din sticlă nu te încânta, neapărat. 

Pentru un Samsung Galaxy S21 5G cu 8GB RAM și 128GB stocare, prețurile în România pleacă de la 3.500 de lei și pot ajunge până la 4.099 de lei. 

Dacă nu ai nevoie de o cameră atât de performantă cum este cea de la Samsung Galaxy S21 Ultra, cu Galaxy S21 te vei bucura de un sistem de camere cu lentilă triplă, care include un obiectiv larg standard, un obiectiv ultra-larg și un obiectiv cu zoom de 3X, care merge până la zoom digital de 30X.

Galaxy S21 Plus și S21 Ultra au tehnologie ultra wideband (UWB) care poate permite telefoanelor să acționeze ca o cheie digitală pentru mașini, un element pe care Galaxy S21 nu îl are. Până în prezent, numai mașinile Ford, BMW și Audi vor primi asistență pentru sistemul de chei digitale Samsung UWB.

Samsung Galaxy S21 Plus - specificații

Dacă te încântă Galaxy S21, dar ai nevoie de un display ceva mai mare, atunci S21 Plus s-ar putea să ți se potrivească mănușă. Are puțin peste 200 de grame, ceea ce îl face mai greu de utilizat cu o singură mână. De ce vei vrea, însă, un Galaxy S21 Plus? Pentru viața lungă a bateriei sale. Acumulatorul de 4.800 mAh își va spune cuvântul, iar din acest motiv poți sta departe de încărcător chiar și o zi întreagă. 

Fratele mijlociu al seriei lansate la începutul acestui an are un ecran de 6,7 inchi, ceea ce înseamnă că va fi perfect pentru tine dacă obișnuiești sau dacă ai nevoie de ambele mâini pentru a folosi telefonul, mai ales dacă tastezi mult pe el. 

Cu Galaxy S21 Plus vei obține în continuare un sistem de camere cu lentilă triplă, care include un obiectiv larg standard, un obiectiv ultra-larg și un obiectiv cu zoom 3X, care merge până la zoom digital 30X. 

Spre deosebire de Galaxy S21, S21 Plus vine cu tehnologia UWB care va permite telefonului să acționeze ca o cheie digitală. Cu toate acestea, nu este deocamdată clar ce modele de la fiecare producător de mașini vor accepta cheile digitale UWB.

Pentru un Samsung Galaxy S21 Plus va trebui să scoți din buzunar aproximativ 5.099 de lei, direct din magazinele Samsung sau poți aștepta o ofertă mai bună de la noi. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Samsung Galaxy S21 Ultra - specificații

Acest model este, cu siguranță, vedeta din această serie lansată de Samsung, în acest an. Este îndelung aplaudat pentru camera sa extrem de performantă, cea mai bună pe care producătorul a pus-o pe masă până acum. Deci își merită din plin statului de frate mai mare al acestei serii cu care Samsung ne-a încântat chiar în primele zile din 2021.

sursa foto: pocket-lint.com

Galaxy S21 Ultra are un ecran de 6,8 inchi și nu este cu mult mai mare decât Galaxy S21 Plus. Deține, de asemenea, cel mai clar ecran din cele lansate simultan (ecrane de 1440 x 3200 pixeli). 

Totodată, la cele 229 de grame ale sale, se dovedește a fi cel mai greu telefon lansat până acum de cei de la Samsung, având o baterie de 5.000 mAh.

Configurațiile vor fi următoarele: 12 sau 16GB memorie RAM și 128, 256 sau 512GB spațiu de stocare. Camerele foto cuprind un ultrawide de 12 MP, wide de 108 MP, telephoto 3x 10MP și telephoto 10x10 MP. Modelul proaspăt lansat deține două camere de zoom, iar camera de selfie are 40 MP, în timp ce celelalte au doar 10 MP. Deci dacă obișnuiești să faci multe selfie-uri, ăsta e telefonul perfect pentru tine!

Comparativ cu celelalte modele lansate în aceeași zi, Samsung S21 Ultra este singurul care are o rată de refresh între 11 și 120Hz și funcționează la 120Hz chiar și atunci când e setat pe 2K+. De altfel, și S21, și S21 Plus au 120Hz, însă limita inferioară este de 48 Hz. 

Și, în cele din urmă, doar Galaxy S21 Ultra are o opțiune de fișier RAW de 12 biți în modul Pro, care ar trebui să ofere cea mai bună experiență de editare.

Samsung Galaxy S21 Ultra are cel mai piperat preț, comparativ cu celelalte modele scoase de Samsung în ianuarie 2021. Costurile pentru acest model pornesc de la 5.999 de lei și pot ajunge chiar și până la 7.000 de lei. 

După primele impresii, Samsung Galaxy S21 Ultra a fost destul de criticat, în primul rând pentru prețul său care este, trebuie să recunoaștem, unul piperat. Al doilea aspect care a intrigat ar fi cel legat de dimensiune, care îl face să fie puțin mai anevoios în utilizare.

Samsung Galaxy Note 21 - specificații

Seria de modele din gama Galaxy S de la Samsung a cunoscut o maturizare semnificativă de-a lungul timpului. Competitorii celor de la Apple au mai pregătit și pentru acest an o lansare, cea pentru Samsung Galaxy Note 21, programată pentru finalul lui 2021. 

Samsung Galaxy Note 21 este setat să fie un upgrade la Galaxy Note 20 și cel mai recent din seria Note. Totuși, unele zvonuri indică faptul că Samsung intenționează să nu mai producă această gamă de telefoane, prin urmare, există și posibilitatea ca acest Galaxy Note 21 să fie ultimul din gama Note. 

Huawei P50. Când se va lansa?

Huawei P50 se pare că este următoarea serie din portofoliu la care lucrează compania. Din informațiile cunoscute până acum, acesta ar putea fi lansat în martie 2021 și scos efectiv pe piață în aprilie. Lansarea efectivă a ultimului model Huawei ar putea fi, însă, întârziată din cauza sancțiunilor pe care SUA le-a impus companiei chineze. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Ce știm până acum despre Huawei P50. Plusuri și minusuri 

Huawei P40 și celelalte modele din această gamă (Huawei P40 Pro și Huawei P40 Pro Plus) sunt, în unele privințe, printre cele mai bune telefoane din 2020, în special datorită camerelor foarte performante și a duratei de viață excelentă a bateriei.

Din seria Huawei P50 vor face parte și modelele Huawei P50 Pro, P50 Pro Plus și P50 Lite. Dintre acestea, este de așteptat ca doar primele trei modele amintite anterior să aibă integrat un chip Kirin 9000. 

Însă, ce este important de precizat este că există anumite rețineri destul de mari în ceea ce privește software-ul, din cauza lipsei de acces la serviciile Google Mobile.

Din păcate, problema software-ului este una care probabil nu va fi rezolvată pentru gama Huawei P50, dar ar putea fi cel puțin îmbunătățită. Este unul dintre lucrurile pe care le dorim de la gama P50 pentru a face ca viitoarele telefoane să fie chiar mai bune decât Huawei P40. 

Iată ce alte specificații ale modelului P50 cunoaștem până acum: 

●      Procesor: Kirin 1000 5G - 7 nmDisplay: 6.58 inci (16.71 cm)

●      Stocare: 256 GB

●      Camera: 50 MP + 8 MP + 8 MP + 40 MP + TOF 3D (în profunzime) 

●      Baterie: 4200 mAh

●      Memorie RAM: 8 GB

Dacă este să ne referim la Huawei P50 Pro, la nivel de preț, deocamdată nu există foarte multe detalii, însă putem lua ca referință un preț pentru Huawei P40 Pro. Lansat în 2020, Huawei P40 Pro a costat în România 3799 lei și s-a dus chiar înspre 3900 de lei. Prin urmare, este de așteptat ca prețurile să crească puternic pentru Huawei P50 Pro și Huawei P50 Pro Plus. Cel mai probabil, la fel ca în cazul gamei P40, modelul Huawei P50 nu va fi lansat în SUA.

Huawei P50. Design și display 

Până la acest moment, Huawei nu a prezentat prea multe poze cu modelul P50, însă ce a apărut până acum arată cam așa:

 sursa foto & foto credit: OnLeaks / The Voice, via  techradar.com

 Telefonul afișează un ecran curbat, rame minime și o cameră cu un singur obiectiv perforat în centrul de sus. De asemenea, dacă te uiți atent, poți vedea butoanele de alimentare și de volum pe marginea din dreapta a device-ului. 

 Potrivit informațiilor existente, Huawei P50 Pro are un ecran de 6,6 inchi și o dimensiune totală de 159 x 73 mm, adică tot cam aceeași dimensiune ca la Huawei P40 Pro.

Primul telefon pliabil de la Huawei 

Huawei mai plănuiește să lanseze pe 22 februarie primul telefon pliabil. Este vorba despre Huawei Mate X2. 

Se așteaptă ca Mate X2 să aibă un afișaj primar de 8,01 inchi și un afișaj secundar de 6,45 inchi. Se zvonește că dispozitivul ar fi alimentat de un chipset Kirin 9000 de 5 nm și va rula EMUI 11 bazat pe Android 10. În segmentul camerei, telefonul ar urma să aibă o configurație quad-camera cu un senzor principal de 50MP și o cameră selfie de 16MP. Telefonul va dispune de tehnologie 5G și se așteaptă să fie susținut de o baterie de 4400 mAh, având în cutie un încărcător de 66W.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Telefoane din 2020, bune și în 2021

iPhone 12 

Dacă dorești să-ți cumperi un telefon în 2021, dar bugetul nu îți permite neapărat să alegi unul dintre telefoanele nou apărute pe piață, poți opta pentru modele mai vechi, însă la fel de performante. iPhone 12 este catalogat ca fiind cel mai bun telefon al anului 2020, fiind totodată și primul telefon marca Apple care deține tehnologia 5G. iPhone 12 a fost lansat pe 13 octombrie 2020, împreună cu celelalte modele de la Apple: iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 a venit, de asemenea, cu o serie de alte upgrade-uri, inclusiv un nou design cu durabilitate îmbunătățită, un ecran OLED și suport 5G, unul din principalele motive care i-au îndemnat pe mulți utilizatori să-și înlocuiască telefoanele. Noul ecran OLED are cadre mai mici decât oricând și, în plus, există și noul suport de încărcare MagSafe atașat magnetic. Este, de asemenea, unul dintre cele mai ușoare device-uri produse de compania din California. 

iPhone 11 

De asemenea, nu dăm greș dacă spunem că  seria iPhone 11 a fost și este în continuare o mare surpriză, datorită tehnologiei mai avansate, redată de cameră, dar și de puterea de procesare, la un cost mai mic decât prețul pentru un iPhone XR din 2018. 

iPhone 11 se mândrește cu noul cip Apple A13 Bionic - același SoC care alimentează duo-ul pilot iPhone 11 Pro și cu o a doua cameră (shooter de 12 MP cu obiectiv de 23 mm). Sunt disponibile și funcții precum Crop Out of Frame și, de asemenea, filmarea videoclipurilor 4K cu toate camerele simultan.

Dacă vrei să te bucuri de cele mai noi tehnologii în materie de smartphone-uri, dar nu-ți permiți să cumperi un telefon nou, aruncă un ochi pe ofertele Flip.ro și alege-ți modelul recondiționat care ți se potrivește cel mai bine, la un preț mult mai mic. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!