Samsung Galaxy S22, cu sau fără folie de protecție pe ecran?

Samsung Galaxy S22, cu sau fără folie de protecție pe ecran?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 17.02.2022

Luna aceasta, Samsung a lansat seria S22. Cei mai norocoși dintre fanii gigantului coreean au primit deja modelele Galaxy S22, S22 Plus și S22 Ultra. În Coreea de Sud se pare că telefoanele au ajuns la destinație fără folie pe ecran, situație nemaiîntâlnită până acum. Așa că cei care au primit dispozitivele fără protecție au cerut explicații de la producătorul acestora.

Potrivit unui presupus răspuns oficial oferit de către un membru al comunității Samsung, compania ar putea intenționa să elimine ecranul de protecție de pe viitoarele smartphone-uri, așa cum a făcut și acum în Coreea, doar că măsura se va aplica la nivel mondial.

Nu demult, Samsung anunța că va folosi atât pentru seria de telefoane nou lansată, cât și pentru telefoanele viitoare, componente obținute prin reciclarea plaselor de pescuit și a altor deșeuri preluate din oceane. Așa că vestea că gigantul va renunța la foliile de protecție ale ecranelor de telefon vine ca o completare a măsurii de reducere a poluării. 

În plus, renunțarea la foliile de protecție a ecranului ar putea face parte din strategia de marketing prin care Samsung vrea să demonstreze cât de rezistente sunt cele mai noi telefoane. Dispozitivele din seria S22 sunt protejate de un cadru de aluminiu rezistent, numit Armor Aluminium, dar și de panouri de sticlă Corning Gorilla Glass Victus+, cunoscută ca fiind cea mai dură sticlă pentru telefoane disponibilă astăzi. 

Se pare că Gorilla Glass Victus+ poate „supraviețui” căderilor pe suprafețe dure de la înălțimi de până la doi metri, în comparație cu sticla de smartphone clasică, care de obicei se poate crăpa dacă telefonul cade de la o înălțime aproximativă de 0,8 metri. În plus, Gorilla Glass Victus+ are și rezistență la zgârieturi de până la patru ori mai mare decât materialele folosite până acum, conform producătorului. 

Desigur, oricine dorește să folosească, totuși, o extra-protecție a ecranului își poate monta, pe cheltuială proprie, o folie care să țină display-ul departe de zgârieturi sau distrugere. 

Tu ce părere ai despre această măsură? Consideri necesar ca Samsung să renunțe și la folia de protecție, după ce a scos deja din cutiile telefoanelor adaptorul de priză, căștile, sau mufele OTG, după trendul inițiat de Apple?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!