Știri
7 Februarie 2022, 8:12 AM

Galaxy S22: Samsung va folosi plase de pescuit reciclate pentru anumite componente ale noilor telefoane

Faptul că pescuitul excesiv contribuie la poluarea planetei nu mai este o noutate pentru nimeni. Concret, peste 640.000 de tone de plase de pescuit sunt aruncate în oceane în fiecare an, conform unui raport recent al Organizației Națiunilor Unite (ONU). Multe dintre aceste plase nu mai ajung să fie recuperate, transformându-se într-un real pericol pentru viața marină, inclusiv pentru recifele de corali.

Samsung a anunțat printr-o postare pe blog că vrea să se implice în demersul de a reduce acest tip de poluare. Compania a declarat că a creat un „material nou”, care urmează să fie folosit la fabricarea seriei de telefoane Galaxy S22, pe care o vom vedea lansată săptămâna aceasta. 

„Aceste plase de pescuit aruncate perturbă echilibrul delicat al mediului nostru într-un ritm alarmant. Colectarea și reutilizarea acestor plase sunt primii pași esențiali pentru a menține oceanele curate, precum și pentru a păstra planeta curată, pentru binele nostru colectiv”, scrie compania într-o postare recentă. 

Fadia Hirtan
Flip.ro