Foliile de protecție pentru telefoane au fost concepute, în principal, pentru a feri ecranele de zgârieturi. Tot despre ele se spunea că îți pot salva display-ul, în cazul în care scapi telefonul din mână. Iar dacă ar fi să ne gândim la un preț mediu de 50 de lei pentru acest accesoriu, în comparație cu cel al unui telefon nou, putem spune că investiția într-o folie de protecție era una foarte inteligentă.
Dar mai au nevoie de o folie de protecție telefoanele din 2021, cum sunt iPhone 12 sau Samsung Galaxy S21, dacă vin echipate cu ecrane Gorilla Glass, care promit că nu se sparg la primul contact cu o suprafață dură și nici nu se zgârie atât de ușor?
La această întrebare îți vom răspunde în acest material.
Cum se zgârie ecranul unui telefon?
Dacă obișnuiești să-ți ții telefonul într-o geantă sau într-un buzunar unde porți, de exemplu, și un set de chei, e redundant să-ți spunem cum ajunge să se zgârie ecranul. La fel de „dăunătoare” pentru suprafața unui ecran de telefon s-ar putea dovedi și portfardul, pixurile sau alte obiecte cu margini ascuțite pe care le-ai putea ține în apropierea smartphone-ului.
Însă nu doar acestea îți pot deteriora ecranul. În timp, după expuneri repetate a telefonului în aer liber, praful, nisipul sau alte particule mai mult sau mai puțin minuscule pot lăsa urme pe ecranul dispozitivului, care ajunge să se mătuiască parțial sau total.
Chiar dacă telefoanele mai noi sunt cu mult mai rezistente decât vechile dispozitive, care se făceau țăndări la primul contact cu o suprafață dură, nu înseamnă că smartphone-urile pe care le folosim astăzi sunt imune în fața zgârieturilor sau chiar a fisurilor. Până la urmă, orice obiect pe care îl folosim zilnic este supus uzurii.
Telefoanele de astăzi mai au nevoie de protecție a ecranului?
Răspunsul scurt la această întrebare este DA. Da, telefoanele, oricât de noi ar fi, au nevoie de o folie de protecție pentru ecran și de o husă pentru spatele și lateralele dispozitivului. De ce spunem asta?
Pentru că, în cazul în care scapi telefonul din mână, accidentul ar putea lăsa urme mult mai puțin vizibile dacă te-ai preocupat de protejarea acestuia. Cu alte cuvinte, o folie de protecție va funcționa asemenea unei plase de siguranță pentru telefonul tău.
În plus, să ne gândim și la scenariul în care, atins de foarte multe ori pe zi, telefonul tău adună sebum și grăsimea naturală a pielii, care, în combinație cu particulele de praf sau de nisip, pot afecta serios ecranul dispozitivului.
Folia de protecție a ecranului poate fi schimbată ori de câte ori dorești sau e cazul, fără ca telefonul să aibă de suferit în vreun fel. Altfel spus, cu aproximativ 50 de lei investiți măcar o dată la câteva luni, smartphone-ul tău poate arăta ca nou pentru foarte mult timp.
Ce faci dacă ți-ai zgâriat telefonul?
În cazul în care, atunci când ți-ai cumpărat telefonul, ai decis să îl folosești fără husă și/sau fără folie de protecție, cel mai probabil acesta are acum ecranul zgâriat.
Dacă nu-ți mai face plăcere să-l folosești așa cum este acum, îl poți vinde pe Flip.ro. Ne vom asigura că vei primi suma corectă, în funcție de aspectul telefonului tău, în maximum 30 de zile, chiar dacă smartphone-ul tău nu este cumpărat de către altcineva.
Iar dacă vrei un telefon care arată și se comportă ca unul nou, dar care este la jumătate din prețul unuia din magazin, aruncă-ți un ochi și pe ofertele Flip.ro, care, promitem, te vor tenta!
Alege un telefon Apple, unul de la Samsung sau unul de la Huawei cu specificațiile care te interesează și pe care le poți filtra din partea stângă a siteului. Ai livrarea gratuită, garanție 12 luni și posibilitatea de a face retur, dacă de răzgândești în cel mult 14 zile de la primirii comenzii, la toate telefoanele din oferta Flip!
Nelu Vidan
Mulțumesc pt promptitudine ,Flip .ro ! Am trimis telefonul la reparat , Luni și Vineri l-am primit înapoi ! Mulțumiri și felicitări !!!
Cristi Bomba Nucleara
Daca cumpar un telefon de pe flip are folie de sticla pe ecran?