Iată cum arată Samsung Galaxy S22 (FOTO+ VIDEO) - preț, culori, memorie, baterie și alte detalii

Iată cum arată Samsung Galaxy S22 (FOTO+ VIDEO) - preț, culori, memorie, baterie și alte detalii

Publicat de Fadia Hirtan
pe 03.02.2022

Cel mai nou telefon de la Samsung sau, mai bine zis, cea mai nouă serie de la producătorul coreean a fost lansată pe 9 februarie 2022. Suntem aici să-ți aducem cele mai importante informații despre noile smartphone-uri care, suntem siguri, te vor impresiona. 

În rândurile de mai jos, am strâns toate detaliile care te-ar putea interesa despre aceste telefoane. Iată care sunt specificațiile telefoanelor din seria S22, pe care ne bucurăm să ți le împărtășim.

Din acest material poți afla:

Preț Samsung Galaxy S22 - cât costă cel mai nou telefon de la Samsung?

Dacă te întrebi cât costă Samsung S22, e important să știi că producătorul a păstrat „tradiția” și a menținut prețurile seriei S22 la același nivel cu cele lansate anul trecut, adică telefoanele din generația Galaxy S21

Pentru a aduce presupunerea noastră cât mai aproape de realitate în ceea ce privește prețul unui Galaxy S22, ne-am bazat pe tiparul aplicat de retailerii români în cazul modelelor anterioare de telefoane Samsung

Să luăm exemplul lui Samsung Galaxy S21, lansat pe 21 ianuarie 2021. La momentul respectiv, telefonul era anunțat că va costa, la preț de producător, 799 de dolari sau 769 de lire. Prin comparație, modelul anterior acestuia, adică Galaxy S20, a costat 999 de dolari sau 899 de lire la lansare.

În România, magazinele au scos seria S21 la următoarele prețuri aproximative, care se referă la modelul cu spațiu de stocare de 128GB:

Varianta de bază a seriei S22 va costa tot 799 de dolari, în vreme ce un Galaxy S22 Plus va valora 999 de dolari. Cel mai scump telefon din seria S22, Galaxy S22 Ultra, va costa 1.199 de dolari

Reține însă că prețurile exprimate în dolari de mai sus sunt cele de producător, la care se vor adăuga comisioanele practicate de fiecare comerciant în parte. Așa că, folosind aceeași „formulă”, putem estima că telefoanele din cea mai nouă serie de la Samsung vor avea aceleași prețuri ca cele pe care le-a avut seria S21 la lansarea din România, adică cele arătate anterior. 

Cum arată Samsung Galaxy S22? (design și display)

Samsung Galaxy S22 are un ansamblu de camere cu o „tăietură” în carcasă ceva mai puțin pronunțată decât cea a unui S21, dar încă prezentă. 

În vreme ce, în seria de telefoane de top lansată anul trecut de Samsung, regăseam un spate din plastic pe modelul de bază, adică pe Galaxy S21, de data aceasta se pare că ne vom putea bucura de un spate elegant, din sticlă, pe toate cele trei modele. 

sursa foto: Samsung

Cea mai evidentă diferență va fi întâlnită, totuși, la Galaxy S22 Ultra, care va prelua funcțiile unui Note, pentru că, așa cum îți spuneam acum ceva timp, vechile Note-uri nu vor mai apărea pe piață cu acest nume. Însă dacă te interesa doar S Pen-ul din toată ecuația asta, îl găsești pe modelul Ultra al seriei S22. 

sursa foto: Let's Go Digital

Totodată, Ultra din seria S22 vine însoțit de un S Pen, dar și de o suită de cinci camere, integrate, de această dată, în carcasa telefonului, ceea ce îi conferă un aspect cel puțin elegant. Și dacă tot am adus aminte de carcasă, poate ar trebui să mai știi că S22 Ultra va fi cel mai dur telefon dintre cele emblematice, pentru că are spatele și display-ul protejate cu sticlă Gorilla Glass Victus Plus. În plus, telefonul este încadrat de o margine puternică, denumită Armor Aluminium, pe care Samsung a folosit-o și pentru modelele Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3

sursa foto: Samsung

Când vine vorba de display-urile de care ne putem bucura pe telefoanele din seria S22, e posibil să fim surprinși de acestea, care promit să fie cele mai luminoase de pe piață. Ecranul unui Galaxy S22 are 1.500 de nits, cel al lui Galaxy S22 Plus ajunge la 1,750 nits, pe când mai marele S22 Ultra vine echipat cu un display cu 1.750 nits, ceea ce îl va face ușor de urmărit chiar și în lumina puternică a soarelui. Acest detaliu „bate” capacitățile ecranului oricărui alt telefon lansat vreodată, inclusiv pe cele ale unui iPhone 13 Pro Max.

Display-ul unui Galaxy S22 simplu măsoară 6,1 inch, S22 Plus are un display de 6,6 inch, iar panoul unui Galaxy S22 Ultra are 6,8 inch. S22 și S22 Plus au ecrane plate, însă nu și S22 Ultra, care vine margini curbate, deci o formă ceva mai ergonomică.

Mai mult decât atât, modelul S22 Ultra poate reduce rata de reîmprospătare a afișajului de la 120Hz la 1Hz, atunci când nu ai nevoie de mai mult. Acest detaliu te va ajuta să economisești din durata de viață a bateriei telefonului. 

sursa foto: Tom's Guide

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Culori Samsung Galaxy S22

Să trecem și la capitolul culori pe care Samsung le-a ales pentru modelele din seria S22. Producătorul a mers pe variantele negru, verde, auriu roz și alb pentru Galaxy S22 și Galaxy S22 Plus

Galaxy S22 Ultra este disponibil pe negru, verde, alb și un model roșu închis (burgundy). 

sursa foto: Evan Blass

Samsung Galaxy S22 - camere

Era de așteptat ca cele mai noi telefoane de la Samsung să primească un update pe partea de camere. Galaxy S22 și ceva mai performantul Galaxy S22 Plus au obiectivele îmbunătățite. Ambele telefoane vor folosi o cameră principală cu 50MP, dar și un senzor Samsung GN5, de care cei care folosesc un telefon Google Pixel 6 sunt impresionați.

sursa foto: Samsung

Galaxy S22 oferă un teleobiectiv cu zoom 3X cu o rezoluție de 10MP, ceea ce reprezintă un update important față de zoom-ul optic hibrid 3X, folosit pe modelele anterioare. În plus, telefoanele primesc un upgrade uriaș și în ceea ce privește cadrele trase în lumină foarte slabă.

sursa foto: Super Roader/YouTube

Noua serie telefoane de la Samsung va avea capacitatea de a filma în 8K la 60 de cadre pe secundă. Din nou, vorbim de o îmbunătățire pentru deja mai vechile modele din gama S21, care aveau capacități de filmare în 8K la doar 24 fps

Camera de selfie are 10MP în cazul modelelor de bază ale seriei, Galaxy S22 și Galaxy S22 Plus, și 40MP ajung la varianta de top a gamei, adică pe camera frontală a lui Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 - memorie/spațiu de stocare

Noile telefoane de la Samsung sunt foarte darnice când vine vorba de spațiu de stocare. 

Mai exact, S22 și S22 Plus folosesc 8GB RAM și 128GB, respectiv 256GB memorie internă, în timp ce pe S22 Ultra vei avea de ales între 8GB și 128GB, 12GB RAM și 256GB, 12GB RAM și 512GB sau chiar 12GB RAM și 1TB spațiu de stocare. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Samsung Galaxy S22 - baterie

Galaxy S22 are un acumulator de 3.700 mAh. Vom întâlni baterii de 4.500 mAh pe S22 Plus, respectiv de 5.000 mAh pe S22 Ultra

Galaxy S22 va continua să ofere posibilitatea de reîncărcare pe fir la 25W, în timp ce Galaxy S22 Plus și Galaxy S22 Ultra vor avea o încărcare mai rapidă, de 45W

Mai mult decât atât, noile modele Galaxy S22 vin cu și funcția de încărcare wireless la 15W, adică aceeași capacitate pe care o au și deja mai vechile telefoane din seria Galaxy S21


Dacă nu ai reușit să urmărești live lansarea oficială a celor trei telefoane din generația S22, iată prezentarea acestora, în detaliu:

Când va fi disponibil Samsung S22 pe Flip.ro?

Acum, te poți bucura de prețuri excelente și la modele Samsung Galaxy S22 pe Flip

Poți comanda un:

Samsung S22 5G ca nou începând de la 2.999 lei sau 249 lei/lună*

Samsung Galaxy S22 Plus 5G Dual Sim foarte bun începând de la 3.419 lei sau 284 lei/lună*

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G Dual Sim ca nou începând de la 3.919 lei sau 326 lei/lună*

*prețuri valabile la momentul scrierii acestui material

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!