Cum recuperezi pozele șterse din telefon, pe iOS și Android?

Cum recuperezi pozele șterse din telefon, pe iOS și Android?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.01.2022

Oricât de generos ar părea, spațiul de stocare al smartphone-ului tău poate atinge un nivel maxim într-un timp relativ scurt, ceea ce nu-ți va mai permite să salvezi fișiere noi în telefon. Acela ar putea fi momentul în care, cel mai probabil, ai fi tentat să mai ștergi din pozele pe care le-ai făcut sau le-ai primit în ultima perioadă. 

Situația se complică dacă, din greșeală, ștergi poze la care nu voiai să renunți. Însă nu-ți face griji, chiar dacă ai dat Delete la una sau mai multe fotografii pe care sperai să le păstrezi ca amintire, există mai multe metode prin care poți recupera pozele, indiferent că vorbim de un telefon Apple sau de un smartphone cu Android.

Iată care sunt metodele prin care poți recupera pozele șterse din telefon, pe iOS și Android. (în cazul în care te avantajează, poți ajunge direct la informațiile care îți sunt de ajutor, cu un simplu click mai jos pe subiectul care te interesează)

Cum recuperezi pozele șterse de pe un telefon cu Android?

Pozele șterse de pe un telefon care folosește sistemul de operare Android (așa cum sunt și cele de la Samsung sau Huawei) pot fi recuperate mai simplu ca niciodată. Primul loc în care ar trebui să le cauți este coșul de gunoi al smartphone-ului.

Verifică în folderul Trash

Intră în Gallery (Galerie) și caută folderul Trash (Coș de gunoi), pe care, cel mai probabil, îl vei găsi atunci când deschizi meniul aplicației (cele trei puncte). Pozele șterse din telefon rămân pentru 30-40 de zile, în funcție de fiecare model în parte) în coșul de gunoi din galeria smartphone-ului, de unde le poți da Restore (Recuperare). 

Așadar, pașii pe care îi ai de parcurs pentru a recupera pozele șterse sunt:

  1. Intră în Gallery (Galerie);
  2. Dă click pe cele trei puncte, care îți vor deschide meniul ascuns al aplicației;
  3. Găsește coșul de gunoi din Gallery. În funcție de modelul de telefon pe care îl folosești, acesta ar putea purta mai multe denumiri. De exemplu, smartphone-urile care folosesc sistemul de operare OneUI folosesc termenul Recycle Bin, în vreme ce telefoanele cu MIUI au Trash Bin, iar smartphone-urile Realme UI au o secțiune care se numește Recently Deleted;
  4. Odată deschis folderul, vei găsi în el toate pozele șterse din telefon, dacă nu au trecut mai mult de 40 de zile de când le-ai dat Delete. 
  5. Dă click pe poza sau pozele pe care vrei să le recuperezi și apasă pe Restore sau Recover ori altă opțiune care te-ar putea duce cu gândul la recuperare. 
  6. Pozele astfel restaurate vor ajunge înapoi în folderul din telefon în care erau înainte de a le șterge (de exemplu, în galerie, în folderul dedicat pozelor din WhatsApp, Messenger și așa mai departe).

Dacă nu ai găsit pozele șterse în folderul de coș de gunoi al telefonului, mai ai o posibilitate de a le recupera.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Verifică Google Photos

Un alt loc în care s-ar putea „ascunde” pozele pe care le-ai șters din telefon este în Google Photos. Pentru a încerca să le recuperezi, va trebui să parcurgi pașii următori:

  1. Pe telefon, intră în Google Photos;
  2. Selectează Library;
  3. Alege Trash și găsește în folder toate pozele șterse din telefon. Fișierele rămân aici timp de 60 de zile de la ștergerea lor propriu-zisă, perioadă după care vor fi șterse definitiv.

Cum recuperezi pozele șterse de pe un telefon Apple (iPhone)?

Dacă folosești un iPhone și, din greșeală, ai șters una sau mai multe poze din telefon, le poți recupera urmând pașii de mai jos:

  1. Intră în aplicația Photos;
  2. Dă click pe secțiunea Albums;
  3. Caută albumul Recently Deleted și deschide-l;
  4. Aici vei găsi toate pozele șterse din galeria iPhone-ului tău, pe care le poți recupera prin comanda Recover, pe care o poți activa dintr-un click.

Odată recuperate, pozele anterior șterse vor reveni în albumul All Photos, de unde le poți accesa oricând dorești.  

Dacă nu ai găsit pozele șterse în folderul Recently Deleted, cel mai probabil le poți recupera din iCloud. Pentru a face asta, va trebui să:

  1. Te loghezi pe iCloud.com de pe un computer;
  2. Selectezi folderul Photos, pe care îl vei găsi sub Library, în partea stângă a meniului;
  3. Accesezi Recently Deleted;
  4. Selectezi pozele pe care vrei să le recuperezi;
  5. Apeși pe Recover pe fiecare în parte. 

Reține, totuși, că regula celor 30 de zile în care pozele șterse din telefon rămân în folderul Recently Deleted se aplică și în cazul cloud-ului de la Apple

În cazul în care ai un iPhone și folosești ca spațiu suplimentar de stocare serviciile Google, recuperarea pozelor șterse din telefon pot fi recuperate astfel:

  1. Deschide Google Photos de pe telefon;
  2. Alege Library din partea de jos a ecranului;
  3. Dă click pe Bin, din partea de sus;
  4. Selectează pozele pe care vrei să le recuperezi și alege Restore

E bine să știi că aceasta este metoda de a recupera pozele șterse din telefon doar dacă ai folosit aplicația Google Photos pentru a le stoca, nu și dacă le-ai dat Delete direct din galeria dispozitivului. 

Acestea sunt cele mai simple măsuri prin care poți recupera pozele șterse din telefon, indiferent dacă folosești un telefon cu Android sau unul cu iOS. Dacă mai cunoști și altele, lasă mai jos un comentariu cu metoda pe care ai aplicat-o tu pentru ca în galeria telefonului tău să revină cadrele tale preferate. 

Ce poți face pentru a nu risca să mai ștergi poze importante pentru tine?

Presupunem, așa cum precizam și la începutul acestui material, că ai ajunge să ștergi poze din telefon din cauza lipsei de spațiu de stocare. Așa că îți sugerăm să faci constant backup la poze în cloud-ul preferat, pentru a fi sigur că nu pierzi amintiri valoroase pentru tine.

De asemenea, e indicat să profiți de posibilitatea de a nu mai descărca pozele primite pe WhatsApp în galeria telefonului. Iată cât de simplu poți face asta:

Iar în cazul în care smartphone-ul tău te anunță constant că nu mai are spațiu de stocare liber, fiind vorba de un model mai vechi, îți sugerăm să te gândești serios la un upgrade al acestuia. 

Pe Flip.ro găsești mereu oferte tentante la zeci de modele de telefoane recondiționate verificate de specialiști, pentru care primești un preț special, garanție 12 luni, transport gratuit și drept de retur în 30 de zile

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!