Unde găsesc mesajele șterse din telefon pe iPhone și Android?

Unde găsesc mesajele șterse din telefon pe iPhone și Android?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 17.06.2021

Ai șters din greșeală un mesaj de pe telefon? Sau poate ai dat delete la întreaga conversație de pe WhatsApp, însă ai realizat că ai șters și informații de care încă mai ai nevoie? Nu e cazul să te panichezi, pentru că avem o veste bună! 

Ți-am pregătit în acest material răspunsul la întrebarea Unde găsesc mesajele șterse din telefon pe iPhone și Android?, dar și metoda prin care poți recupera conversații cărora le-ai dat delete. Iată ce informații vei regăsi în rândurile de mai jos:

  • Ce trebuie să știi înainte să recuperezi mesajele șterse din telefon
  • Recuperare SMS șters pe un telefon Android
  • Recuperare SMS șters de pe un iPhone
  • Recuperare mesaje WhatsApp
  • Arhivare mesaje WhatsApp
  • Mutare mesaje WhatsApp de pe un telefon pe altul

Ce trebuie să știi înainte să recuperezi mesajele șterse din telefon

Dacă vorbim de recuperarea unui mesaj sub forma unei poze de pe WhatsApp, ai face bine ca, înainte de toate, să verifici dacă nu cumva telefonul tău nu a salvat deja poza în folderul atribuit acestei aplicații sau în cloud (iCloud sau Google Photos). 

De cele mai multe ori, dacă nu ai o setare care să dicteze altfel, WhatsApp-ul stochează în galeria telefonului toate pozele primite sau trimise, la fel și capturile de ecran pe care le-ai share-uit cu prietenii tăi. Sau, de ce nu, poți cere celui căruia i-ai trimis sau ți-a dat poza să îți dea un forward la fotografia pe care ai șters-o din telefonul tău, voit sau accidental. 

Dacă vorbim de recuperarea unui SMS pe care l-ai șters, e important să știi că fără a avea un backup al telefonului activ, misiunea aceasta ar putea deveni una foarte grea pentru tine. 

Recuperare SMS șters pe un telefon Android

Dacă vrei să-ți crești șansele de a recupera un SMS șters de pe un telefon Samsung sau de pe orice alt dispozitiv care folosește Androidul ca sistem de operare, e important să acționezi cât mai repede. Iată care sunt pașii pe care îi ai de parcurs:

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Pune-ți telefonul pe modul avion (Airplane mode)

Chiar dacă dai delete unui SMS, acesta nu va dispărea din telefonul tău imediat. Smartphone-urile partajează mesajele șterse, marcându-le ca fiind inactive până când acestea vor fi înlocuite de unele noi (proces care se numește overwriting). 

Dacă vei pune telefonul pe modul avion, dispozitivul nu va avea cum să înlocuiască mesajele vechi, pentru că, practic, va întrerupe toate operațiunile. 

Află când a fost făcut ultimul update

Deschide Google Drive și apasă pe cele trei linii din stânga, sus. Se va deschide un meniu din care va trebui să alegi Backups

Informațiile pe care ai vrea să le regăsești în Backups ar trebui să indice o dată anterioară celei la care tu ai șters SMS-ul pe care acum vrei să-l recuperezi. Cu alte cuvinte, dacă tu ai șters astăzi un mesaj, backupul telefonului ar trebui să fie făcut înainte să fi dat delete textului căruia vrei să îi dai restore.

Resetează telefonul 

Din păcate, Google Drive nu permite (deocamdată) recuperarea mesajelor SMS direct din aplicație, așa că ce va trebui să faci va fi o resetare din fabrică a telefonului. Nu uita să optezi pentru restaurarea datelor de la ultimul update făcut în Drive

Poți face asta intrând în Settings -> Reset -> Factory reset.

Imediat ce ai revenit la setările ultimului update, SMS-ul pe care voiai să-l recuperezi ar trebui să fie la locul lui, în folderul de mesaje.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Aplicații care te ajută să găsești mesajele șterse dintr-un telefon Android

Dacă preferi să folosești o aplicație pentru a recupera mesajele SMS șterse dintr-un telefon Huawei sau oricare altul care folosește Android, s-ar putea să te ajute următoarele linkuri:

Recuperare SMS șters de pe un iPhone

Cea mai simplă metodă de a recupera un SMS șters de pe un iPhone este similară cu cea dedicată telefoanelor Android, de care am vorbit mai sus. Altfel spus, tot cloudul te va ajuta să dai restore unui mesaj text pe care l-ai șters. Secretul stă, însă, tot în backupul pe care sperăm că îl aveai activ pe telefon. Iată cum recuperezi un SMS șters de pe un iPhone.

Intră în iCloud și vezi când a fost făcut ultimul backup

La fel ca în situația telefoanelor Android, poți recupera un SMS de pe iPhone doar dacă acesta a fost șters după ultimul backup pe care telefonul l-a făcut. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Revino la setările ultimului backup

Intră la Settings și alege General. Apoi, dă scroll până ajungi la funcția de Reset. Reține faptul că această metodă te va ajuta să recuperezi un SMS șters de pe un iPhone, dar vei pierde toate setările, pozele și mesajele primite după respectivul backup. 

Alege Erase all Content and Settings, apoi dă un restart telefonului și selectează Restore from iCloud Backup atunci când ajungi la partea de Apps and Data

Aplicații care te ajută să găsești mesajele șterse dintr-un telefon Apple

Căutai o aplicație care să te ajute să recuperezi mesajele șterse de pe un iPhone? E posibil să-ți vină în ajutor următoarele trei:

Recuperare mesaje WhatsApp

Dacă folosești un cont de WhatsApp, cu siguranță vei vrea să-ți știi textele, pozele și clipurile share-uite în siguranță. Cu toate acestea, e posibil să ștergi, din greșeală sau voit, un anumit mesaj de care, mai apoi, s-ar putea să ai nevoie.

WhatsApp își face singur backup o dată pe săptămână, la ora 2:00 AM, dacă nu vei alege altfel. Poți opta pentru backup zilnic sau lunar, ori poți alege ca aplicația să nu își facă niciodată backup sau doar atunci când decizi tu că e cazul. 

În ultimele două situații, însă, e bine să știi că recuperarea mesajelor șterse de pe WhatsApp va fi posibilă doar dacă ai reușit să faci backup înainte de ștergerea lor propriu-zisă. 

Pentru a recupera mesajele șterse de pe WhatsApp, în situația în care backup-ul a cuprins și informația pe care vrei să o redobândești, va trebui să urmezi pașii de mai jos:

  1. Dezinstalează și reinstalează WhatsApp în telefon.
  2. Deschide aplicația și confirmă numărul tău de telefon.
  3. Alege Restore pentru a recupera mesajele și galeria media din cloud.
  4. După încheierea acestui proces, apasă Next și lasă aplicația să preia toate informațiile pentru care ai optat să fie recuperate. 

Ar trebui să regăsești toate mesajele pe care le-ai trimis și primit, înregistrate la momentul ultimului update pe care aplicația l-a făcut, deci și mesajul pe care l-ai șters din WhatsApp și pe care doreai să-l recuperezi.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Arhivare mesaje WhatsApp 

Funcția de arhivare a mesajelor din WhatsApp te poate ajuta să-ți organizezi mai bine conversațiile sau să ascunzi un anumit chat, fără să-l ștergi. 

Chatul individual sau de grup care a fost arhivat se va dezarhiva în mod automat atunci când vei primi un mesaj nou în respectiva conversație privată.

Cum se arhivează un chat individual sau unul de grup?

  1. Intră în WhatsApp, la secțiunea Chats, adică acolo unde apar toate conversațiile tale.
  2. Ține apăsat lung pe conversația pe care dorești s-o arhivezi.
  3. În partea de sus vor apărea câteva opțiuni. Alege iconița care ilustrează un dosar cu o săgeată, adică pe aceasta:

Acum, conversația aleasă de tine se va duce în josul listei de contacte cu care ai purtat o discuție pe WhatsApp, urmând să fie reactivată, așa cum ți-am spus, atunci când interlocutorul tău va scrie un mesaj nou. Acela este momentul în care chatul va urca pe prima poziție în lista ta de pe WhatsApp. 

Cum arhivezi toate conversațiile pe WhatsApp?

  1. Apasă pe cele trei puncte din dreapta, sus, în aplicație, apoi alege Settings.
  2. Alege Chats, apoi Chats History.
  3. Dă click pe Archive all chats.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum găsești mesajele arhivate pe WhatsApp?

Dacă vei da scroll în pagina în care se află toate chaturile de pe WhatsApp, vei ajunge, în josul acesteia, la mesajele arhivate (Archived). Apasă pe acestea și alege conversațiile din care vrei să recuperezi informațiile de care ai nevoie.

Cum dezarhivezi mesajele pe WhatsApp?

Dezarhivarea mesajelor pe WhatsApp se poate face în două moduri. Fie alegi să trimiți un mesaj în chatul pe care vrei să-l readuci la „viață”, fie îl cauți în lista conversațiilor arhivate (așa cum ți-am arătat la pasul anterior) și ții apăsat lung pe el, ca mai apoi să apeși pe iconița de sus care ilustrează un dosar și o săgeată în sus.

Mutare mesaje WhatsApp de pe un telefon pe altul

Dacă ți-ai cumpărat un telefon nou și vrei să faci transferul datelor, al aplicațiilor și al altor fișiere importante pentru tine, fără să pierzi conversațiile de pe WhatsApp, e bine să știi că poți face asta, cu o singură condiție. Să îți păstrezi numărul de telefon.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum transferi mesaje WhatsApp între două telefoane Android?

  1. Instalează WhatsApp pe telefonul pe care vrei să transferi conversațiile și deschide aplicația.
  2. Citește condițiile de utilizare a aplicației și apasă pe Agree and Continue, dacă ești de acord cu ele.
  3. Introdu numărul tău de telefon și urmează pașii de verificare.
  4. WhatsApp ar trebui să îți ofere, la acest pas, opțiunea de a face importa toate mesajele pe care le aveai pe telefonul vechi, înregistrate la ultimul backup. 
  5. Apasă Restore și Next.

Cum transferi mesaje WhatsApp între două telefoane iPhone?

  1. Verifică dacă pe vechiul telefon era setat backupul. Intră în WhatsApp -> Settings -> Chats -> Chat Backup.
  2. Instalează aplicația și introdu numărul tău de telefon, apoi urmează pașii de verificare.
  3. La fel ca în cazul transferului pe două telefoane Android, WhatsApp ar trebui să îți ofere posibilitatea de a importa toate mesajele pe care le aveai pe telefonul vechi, înregistrate la ultimul backup. 
  4. Apasă Restore și Next.

Cum transferi mesaje WhatsApp între un Android și un iPhone?

Dacă ai trecut de la un sistem de operare la altul, dar vrei să ai la îndemână toate conversațiile avute până acum pe WhatsApp și pe noul telefon, poți face transferul de texte și fișiere media foarte simplu.

  1. Deschide aplicația de WhatsApp pe telefonul vechi și apasă pe cele trei puncte din dreapta sus, apoi pe Settings.
  2. Dă click pe Chats și apoi pe Chat History.
  3. Apasă pe Export Chat și alege conversația pe care vrei să o ai și pe noul telefon. În acest punct, poți alege dacă vrei să transferi doar mesajele text sau și fișierele media.
  4. Alege Bluetooth, din meniul cu posibilități de transfer, din meniul care se va deschide.
  5. Trimite datele alese către noul tău telefon, apoi continuă la fel cu restul conversațiilor pe care vrei să le păstrezi. 

Dacă acest material în care ți-am explicat unde găsești mesajele șterse din telefon pe iPhone și Android ți-a fost de ajutor, lasă-ne un comentariu și spune-ne dacă ai reușit să recuperezi conversații pe care le credeai pierdute.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Marza Ioana

Marza Ioana

Frumos

pap gheorghr

pap gheorghr

caut toate mesajele sterse

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!