Apple și Samsung reduc drastic producția de telefoane în 2022

Apple și Samsung reduc drastic producția de telefoane în 2022

Publicat de Fadia Hirtan
pe 30.05.2022

Un raport recent realizat în Coreea de Sud prezintă un scenariu deloc favorabil pentru producția de telefoane Samsung de anul acesta. Specialiștii în tehnologie se așteaptă ca gigantul să reducă numărul de telefoane scoase pe piață, de la 310 milioane de unități, cât își propusese să vândă inițial, la 280 de milioane. Altfel spus, analiștii spun că Samsung își va reduce producția de telefoane cu 10% în acest an.

Așa cum probabil știi deja, pandemia COVID-19 a afectat serios piața telefoanelor în ultimii doi ani, ducând la un deficit de cipuri care a afectat întreg mapamondul. Vestea proastă este că scenariul întunecat pentru domeniul smartphone-urilor este departe de a se fi încheiat.

Invazia Ucrainei de către Rusia a avut ca prim efect și o reducere substanțială a producției de titan folosit în fabricarea telefoanelor. La fel de mare impact se așteaptă să aibă și inflația globală, ale cărei efecte se văd deja în creșteri masive de prețuri.

Publicația sud-coreeană Maeil Business News raporteazăSamsung și-a anunțat furnizorii că va reduce semnificativ volumul de comenzi, începând cu a doua jumătate a acestui an. 

Mai mult decât atât, analiștii de Shinhan Investment susțin că Samsung va ajunge chiar la o tăiere a producției de până la 35% în 2022, însă, deocamdată, această informație nu este una confirmată de reprezentanții gigantului sud-coreean.  

Nici Apple nu va rămâne imun în fața efectelor conflictului din Ucraina, a noului lockdown din China și a inflației globale. Recent, producătorul american a raportat că va produce doar 220 de milioane de iPhone-uri, față de o prognoză de piață de aproximativ 240 de milioane de unități, pe care spera să o poată onora. Ba chiar unele zvonuri spun că lansarea seriei iPhone 14 va fi amânată pentru anul viitor

Însă, în vreme ce reducerile de producție ale Apple se presupune că se vor aplica doar modelelor de top ale producătorului, problemele cu care se confruntă acum Samsung vor afecta atât zona de telefoane emblematice (așa cum sunt Galaxy Z Fold 3 sau Z Flip 3), cât și pe cea a smartphone-urilor de buget. 

Din păcate, asta s-ar putea „traduce” printr-o scumpire pe care e probabil să o vedem în cazul telefoanelor care urmează să se lanseze în 2022, așa cum am aflat de curând despre iPhone 14, care e foarte posibil să fie mai scump decât generațiile anterioare de Apple

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!