Lansarea iPhone 14 ar putea fi amânată pentru anul viitor

Lansarea iPhone 14 ar putea fi amânată pentru anul viitor

Publicat de Fadia Hirtan
pe 05.05.2022

Șansele ca seria de telefoane iPhone 14 să se lanseze în această toamnă scad de la o zi la alta. Totodată, deficitul de stoc devine din ce în ce mai plauzibil, după ce orașul chinez Zhengzhou a intrat în carantină totală, în urma izbucnirii unui nou focar de Covid-19. Din păcate, chiar și disponibilitatea iPhone 13 ar putea să scadă la nivel mondial din același motiv.

Zhengzhou găzduiește cea mai mare fabrică de producție de telefoane Apple din lume. Tocmai de aceea, orașul chinez a fost supranumit iPhone City. Deși autoritățile locale au făcut tot posibilul să evite un nou lockdown, plasarea orașului în carantină a fost considerată iminentă. 

Motivul ar putea părea șocant pentru oricine, chiar și pentru chinezi. În timp ce restul statelor lumii a lua hotărârea de a ridica majoritatea restricțiilor pandemice, decizia extremă a oamenilor legii din Zhengzhou a fost luată după ce au fost înregistrate doar 14 noi cazuri de Covid-19 în orașul cu peste 10 milioane de locuitori. Noile reguli au creat un adevărat haos în localitatea din provincia Henan

Focarul de Covid-19, care a determinat închiderea întregii localități, reprezintă o știre extrem de îngrijorătoare pentru Apple. În mod ironic, această noutate vine la mai puțin de 24 de ore după ce gigantul american anunța că a cerut producătorului Foxconn să recruteze lucrători pentru linia de asamblare a viitoarelor telefoane mai devreme decât ar fi făcut-o de obicei, tocmai pentru a preveni penuria de iPhone 14

Cu toate acestea, potrivit South China Morning Post, Foxconn a fost nevoit acum să suspende recrutarea de noi angajați „până la noi ordine”.

Nu este încă foarte clar ce impact va avea situația din Zhengzhou, dar blocajele recente din Shanghai și Kunshan au afectat capacitățile de producție ale Apple, ducând la întreruperea furnizării de iPad-uri și MacBook-uri în toată lumea. Ultimul lucru de care avea nevoie compania americană era ca iPhone City să se alăture listei de zone aflate în lockdown. 

Această situație pune din nou sub lupă dependența continuă a Apple de China ca centru de asamblare. Un raport Bloomberg de la începutul acestei săptămâni scoate în evidență această problemă și subliniază că dependența Apple de China „a cauzat dureri de cap companiei, investitorilor și consumatorilor în timpul pandemiei”. 

Recent, însă, compania a anunțat că va direcționa producția de iPhone 11, iPhone 12 și iPhone 13 din China către India. Cu toate acestea, niciun model de telefon Apple Pro sau Pro Max nu este realizat în țara din sudul Asiei, cel puțin deocamdată.

Să fie asta o veste proastă și pentru fanii Apple, care ar putea fi nevoiți să aștepte mult mai mult pentru a primi ultimele modele de iPhone, posibil mai scumpe decât cele lansate în anii anteriori? 

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu, mai jos. Cum crezi că va afecta lockdown-ul din China piața telefoanelor, anul acesta?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!