Apple mută producția de iPhone-uri din China în India

Apple mută producția de iPhone-uri din China în India

Publicat de Fadia Hirtan
pe 12.04.2022

Apple producea deja în India încă din 2017 modelul de telefon iPhone SE. Recent, compania a anunțat că va direcționa și producția de iPhone 11, iPhone 12 și iPhone 13 din China către India. Cu toate acestea, niciun model de telefon Apple Pro sau Pro Max nu este realizat în țara din sudul Asiei, cel puțin deocamdată.

Motivul pentru care gigantul american a ales să facă această schimbare este acela că procesul de producție a telefoanelor ar fi cu mult accelerat. Iar asta datorită faptului că acolo există un control mai bun asupra lanțului de aprovizionare. 

De asemenea, decizia îi oferă companiei opțiunea de a realiza campanii de marketing cu rezultate excelente, mai ales în perioada sărbătorilor. Piața din India, a doua cea mai populată țară din lume, a dus la creșterea rapidă a cotei Apple.

„Suntem încântați să producem iPhone 13, cu designul său frumos, sistemele avansate de cameră, dar și performanța incredibilă a cipulului A15 Bionic, chiar aici, în India, pentru clienții noștri locali”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple India.

Cu iPhone 13, compania își produce acum toate modelele cele mai vândute la nivel local prin cei doi parteneri contractuali, Foxconn și Wistron. Pegatron, al treilea partener, este de asemenea așteptat să înceapă producția în această lună, inițial cu iPhone 12

Această decizie va duce și la o reducere a timpilor de așteptare între lansarea oficială a viitoarelor modele de iPhone și apariția lor propriu-zisă pe piață. 

Apple s-a numărat printre mărcile cu cea mai rapidă creștere din India în 2021, livrările crescând cu 108% pe an, până la un record de 5 milioane de unități sau o cotă de piață de aproximativ 4%, așa cum susțin analiștii economici.

Și, odată cu mutarea producției la nivel local, începând cu această lună, și lansarea iPhone SE 3, analiștii se așteaptă ca 2022 să fie un an și mai reușit pentru compania americană.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!