Ecran spart iPhone: Apple nu va mai anula Face ID la schimbarea display-ului într-un service independent

Ecran spart iPhone: Apple nu va mai anula Face ID la schimbarea display-ului într-un service independent

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.11.2021

Singura metodă de deblocare biometrică a ecranului unui model mai nou de iPhone va fi în continuare disponibilă și dacă alegi schimbarea display-ului într-un alt service decât unul autorizat de Apple

Vestea bună vine după ce multă lume s-a plâns de faptul că iPhone 13 rămâne fără senzorul de recunoaștere facială dacă schimbi ecranul spart într-un service oarecare. La scurt timp după lansarea iPhone 13, tehnicienii din mai multe service-uri din lume au observat că telefonul își pierde funcția Face ID după înlocuirea display-ului. Practic, telefonul rămânea fără singura metodă de deblocare biometrică. Secretul stătea în faptul că, în ecranul original, se afla un microcip care trebuia montat pe display-ul nou. 

Dacă ești curios să vezi cât de migălos e procesul de schimbare a unui ecran de iPhone 13, vezi ce presupune acesta în clipul de mai jos:

Fiind vorba de o componentă atât de mică și fragilă, procesul era unul deosebit de complex și dificil de realizat în service-urile independente. Pe de altă parte, Apple oferea service-urilor autorizate un program care făcea ca noile ecrane să fie acceptate de telefoane, fără transferul efectiv al microcipului. 

Însă în service-urile autorizate costurile reparațiilor erau cu mult mai mari decât în cele independente, ceea ce frustra mulți fani ai brandului american. În plus, nemulțumirea clienților Apple era aceea că nu au dreptul propriu-zis de a-și repara dispozitivele pentru care deja plătiseră sume considerabile, ceea ce a determinat lansarea mișcării Right to Repair (Dreptul de a Repara). 

Dacă ai scăpat telefonul și ai spart ecranul măcar o dată, probabil știi deja că display-ul unui telefon este cea mai fragilă, dar și cea mai expusă componentă a unui telefon. Așadar, situația era una dificilă atât pentru posesorii unui telefon Apple, cât mai ales pentru tehnicienii din service-urile independente, care aveau de pierdut din această cauză.

Însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Apple a declarat pentru The Verge că va scoate cât de curând un update prin care nu mai este necesar transferul microcipului la schimbarea unui display, pentru păstrarea funcției Face ID. Nu există, însă, informații concrete despre când va fi lansată actualizarea. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!