Good to Know
27 Mai 2021, 2:56 PM

Iată cum va arăta iPhone 13 - data lansării, preț și alte detalii pe care le-am aflat până acum

Suntem la câteva luni distanță de ziua lansării viitorului telefon de la Apple, iPhone 13, așa că zvonurile despre următorul model, succesorul lui iPhone 12, încep să creeze o imagine mai clară asupra smartphone-ului pe care îl vom vedea în magazine la finalul acestui an.

Am adunat și pus cap la cap toate informațiile pe care le-am aflat până acum despre viitorul telefon de la Apple, pe care ți le împărtășim și ție în acest material. Iată când va fi lansat, ce preț va avea și cu ce specificații își va impresiona fanii noul iPhone 13.

Când apare iPhone 13?

Dacă ar fi să ne luăm după calendarul evenimentelor Apple cu care compania ne-a obișnuit până de curând, iPhone 13 ar trebui să fie lansat în a patra vineri din luna septembrie a acestui an. Asta înseamnă pe 24 septembrie 2021. 

Chiar dacă lansarea lui iPhone 12 a fost întârziată din cauza pandemiei, împingând ieșirea pe piață a ultimului model de la Apple pe 13 octombrie anul trecut, analistul Ming-Chi Kuo spune că în 2021 compania americană va reveni la programul normal de lansare a noilor telefoane

Totuși, până pe 7 iunie, când Apple va prezenta iOS 15 la Conferința mondială pentru dezvoltatori, WWDC 2021, e oarecum prematur să stabilim o dată exactă la care iPhone 13 va fi lansat.

preț iPhone 13

Preț iPhone 13 - cât spun zvonurile că va costa viitorul telefon de la Apple

Dacă te întrebai cât va costa un iPhone 13, trebuie să știi că prețurile pe care urmează să le afli sunt, deocamdată, estimări în funcție de tiparul pe care Apple l-a folosit până acum pentru noile modele de telefoane. 

Dacă urmărim prețurile de lansare ale gamei iPhone 12 (adică iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max), tindem să credem că ele se vor menține și pentru viitoarea generație de telefoane. Mai exact, acestea ar urma să coste, la lansare, 699 dolari (aproximativ 2.800 lei), 799 dolari (aproximativ 3.200 lei), 999 dolari (aproximativ 4.000 lei) respectiv 1.099 dolari (aproximativ 4.500 lei), în ordinea modelelor anterior menționate. Apple tinde să își păstreze prețurile pentru fiecare nouă generație de iPhone relativ aproape de cea care a precedat-o.

Viitorul iPhone se va numi sau nu iPhone 13?

Dacă nu știai deja asta, americanii sunt foarte superstițioși. Și tocmai de aceea, evită să folosească cifra 13. Convingerea lor merge atât de departe, încât hotelurile din Statele Unite nu au nici camere numerotate astfel, dar nici etajul 13. 

Așadar, e foarte posibil ca Apple să aleagă ca denumire pentru viitorul telefon 12s. Folosirea unui „s” la sfârșitul unui număr de model ar fi, de fapt, o revenire la vechile practici ale companiei americane, care obișnuia să alterneze între lansarea unui nou număr de model și o versiune „s” a aceluiași telefon, în anul următor. 

Ultimul telefon care s-a încadrat în acest tipar a fost iPhone 6s, lansat în 2015. Cu toate acestea, Apple a venit cu o surpriză în alegerea numelor modelelor iPhone XS și iPhone XR, ambele lansate în 2018.

design iPhone 13 - sursa: LeaksApplePro/Vova LD

Specificații iPhone 13

iPhone 13 - design și display

Diverse zvonuri indică faptul că iPhone 13 va veni în aceleași patru dimensiuni ca iPhone 12. Un iPhone 13 mini va avea 5,4 inch, un iPhone 13 - 6,1 inch, un iPhone 13 Pro - 6,1 inch și un iPhone 13 Pro Max - 6,7 inch.

Totuși, pentru că iPhone 12 mini nu s-a vândut atât bine cum era așteptat, zvonurile sugerează că Apple ar putea renunța la iPhone 13 mini

Tot zvonurile indică faptul că iPhone 13 va avea un notch pe display mult mai mic decât modelele anterior lansate, ceea ce e o veste bună mai ales pentru consumatorii de conținut pe telefon. 

Se pare că Samsung Display va fi compania care va crea panourile LTPO ale lui iPhone 13, ecrane cu un consum îmbunătățit de energie și o rată de refresh adaptivă excelentă. 

Camere iPhone 13

Deocamdată nu există prea multe informații despre camerele de care te vei putea bucura pe un iPhone 13. Se presupune faptul că iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor oferi un nou obiectiv ultrawide cu 6 elemente. De asemenea, aceste telefoane ar oferi o capacitate de focalizare automată. Modelele actuale de iPhone 12 Pro au un obiectiv cu unghi ultrawide de 5 elemente.

Un zvon interesant care a apărut sugerează că Apple caută furnizori pentru o cameră cu „lentilă pliată” care să îmbunătățească zoomul camerei optice a lui iPhone 13. Designul asemănător periscopului înseamnă că teleobiectivul ar fi așezat vertical, în loc de orizontal, ceea ce înseamnă că vei putea folosi zoomul optic pentru poze clare făcute de la distanță.

machetă iPhone 13 Pro vs iPhone 12 Pro - sursa: Unbox Therapy/YouTube

De fapt, acest design este utilizat în mod obișnuit de alți producători de telefoane, inclusiv Samsung și Huawei, pentru a-și spori propriile capacități de zoom optic. Ce modele de iPhone 13 vor obține zoom îmbunătățit este încă neclar.

Culori iPhone 13

Culorile pe care le vor avea viitoarele modele iPhone au reprezentat dintotdeauna un subiect de interes major. Și chiar dacă suntem la o distanță de mai bine de jumătate de an de lansarea lui iPhone 13, iată că zvonurile au ajuns și în această zonă.

Se pare că cele mai noi modele de la Apple vor putea fi cumpărate într-o paletă de culori interesantă. 

Unele siteuri promovează ideea că iPhone 13 Pro va avea carcasa pe alb, negru, auriu, indigo, bronz și portocaliu.

sursa: EverythingApplePro

Alte zvonuri pretind că iPhone 13 Pro va veni în mult mai multe nuanțe, mai exact auriu, rozaliu, roșu, verde, albastru, alb și negru.

sursa: 4RMD

În plus, alte leak-uri spun că iPhone 13 va avea disponibilă și varianta roz pentru carcasă, ceea ce nu sună deloc rău. 

sursa: Peng Phones

Cel mai probabil, spațiul de stocare al unui iPhone 13 va varia între 64GB și 512GB, deși anumite surse susțin că noul telefon de la Apple va putea avea până la 1TB de stocare, ceea ce înseamnă că în toamnă vom vedea cel mai puternic telefon scos vreodată pe piață de compania americană.

Ce zici, cât de tentant ar fi pentru tine noul iPhone 13? Ți l-ai cumpăra?
 

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii

Inca nu au fost adaugate comentarii pentru acest articol. Fii tu primul!

Ultimele aparute pe Flip

Icon Email