Iată cum arată iPhone 13 (FOTO+ VIDEO) - preț, culori, memorie, baterie și alte detalii

Iată cum arată iPhone 13 (FOTO+ VIDEO) - preț, culori, memorie, baterie și alte detalii

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.05.2021

Ultimul model de telefon de la Apple, iPhone 13, s-a lansat pe 14 septembrie 2021. Dacă ai ratat transmisiunea live a evenimentului, dacă nu ai răbdare să urmărești prezentarea video a celui mai nou smartphone de la Apple ori dacă, pur și simplu, te interesează să afli doar anumite detalii legate de acest dispozitiv, suntem aici să simplificăm lucrurile pentru tine.

În acest material am strâns toate informațiile care ți-ar putea fi de folos în cazul în care te întrebai dacă merită să-ți cumperi un iPhone 13 sau dacă, mai degrabă, te-ai putea orienta către un iPhone 12, iPhone 11 sau către un model mai vechi de la Apple, mai ales dacă bugetul tău nu este pregătit pentru o investiție nouă.

Iată ce ar trebui să știi despre iPhone 13.

preț iPhone 13

Preț iPhone 13 - cât costă cel mai nou telefon de la Apple?

Dacă te întrebai cât costă iPhone 13, e bine să știi că, deocamdată, prețurile pe care urmează să le afli sunt estimări făcute pe baza tiparului urmărit de retailerii români pentru modelele de iPhone lansate anterior acestuia. 

Și pentru a înțelege principiul pe care ne-am bazat atunci când am aproximat prețul iPhone 13, hai să comparăm situația cu momentul în care a fost lansat iPhone 12.

Atunci, adică în toamna anului 2020, iPhone 12 era anunțat că va costa 799 de dolari, pentru varianta de 64GB de stocare internă. Modelele cu 128GB, respectiv 256GB urmau să coste mai mult de atât. Asta înseamna că pentru un iPhone 12 prețul anunțat de Apple era de aproximativ 3.330 lei

În România, pentru a avea ultimul model de iPhone imediat după lansare trebuia să plătești:

  • 4.488 lei, dacă îl cumpărai de la Orange;
  • 4.380 lei, dacă preferai să-l iei de la Vodafone;
  • 4.549 lei, de la eMAG sau iStyle.

Prețurile pentru telefoanele din gama iPhone 12 (adică iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max) vor fi menținute și pentru viitoarea generație de smartphone-uri, adică pentru iPhone 13

Estimările de preț s-au adeverit, pentru că reprezentanții Apple au anunțat că iPhone 13 va costa, la lansare, 699 dolari (pentru varianta mini), 799 dolari (pentru modelul de bază, iPhone 13), 999 dolari (pentru varianta Pro) respectiv 1.099 dolari (pentru Pro Max). Reține, însă, că la aceste prețuri se vor adăuga comisioanele practicate de magazinele de electronice. 

În plus, anul acesta vom regăsi și varianta cu 512GB de stocare internă pentru modelul de bază al iPhone 13, așa că prețul unui dispozitiv cu această specificație e așteptat să treacă de 5.000 lei

design iPhone 13 - sursa: LeaksApplePro/Vova LD

Cum arată iPhone 13? (design și display)

iPhone 13 are aceleași patru dimensiuni ca iPhone 12. Display-ul unui iPhone 13 mini măsoară 5,4 inch, al unui iPhone 13 - 6,1 inch, al unui iPhone 13 Pro - 6,1 inch și al unui iPhone 13 Pro Max - 6,7 inch

Zvonurile care spuneau că Apple va renunța la modelul iPhone 13 mini, din cauză că varianta precedentă, iPhone 12 mini, s-a vândut mai prost decât era așteptat, nu s-au adeverit. iPhone 13 mini va fi disponibil pentru toți cei care preferă un telefon de dimensiuni mici. 

Tot zvonurile indicau faptul că iPhone 13 va avea un notch pe display mult mai mic decât modelele anterior lansate, o veste bună mai ales pentru consumatorii de conținut pe telefon. De data asta, leakurile au fost reale.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Culori iPhone 13

Culorile dintre care vei putea alege, dacă vrei să-ți cumperi un iPhone 13, vor fi roșu, alb, negru, albastru și roz pal. Aceleași nuanțe vor fi disponibile și pentru varianta iPhone 13 mini.

Culori iPhone 13 mini și iPhone 13

Dacă te vor tenta specificațiile unui iPhone 13 Pro, e bine să știi că opțiunile de culoare vor fi, în acest caz, gri, auriu, argintiu, albastru, disponibile și pentru modelul iPhone 13 Pro Max.

Culori iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 - camere

La capitolul camere, nu există nicio diferență între cele montate pe un iPhone 12 și cele cu care vine echipat iPhone 13. Vorbim de aceleași două lentile (pentru varianta de bază a telefonului, adică nu pentru modelele Pro sau Pro Max), a câte 12MP fiecare. 

Pe partea de video, specificațiile rămân aceleași ca la iPhone 12. Mai exact, camerele lui iPhone 13 vor putea filma în 4K la 24/30/60 fps. Singurul upgrade la acest capitol pare să fie funcția cinematică, ce va permite schimbarea focusului de pe un personaj pe altul în timp real, adică în timpul înregistrării, așa cum poți vedea în clipul următor.

Fie vorba între noi, această specificație era de mult timp disponibilă pe alte telefoane lansate de concurența Apple, așa cum este, de exemplu, Samsung Galaxy Note 9

Nici la camera selfie nu există niciun fel de upgrade, Apple păstrând lentila de 12MP care poate filma în 4K la 24/25/30/60 fps și pentru modelul iPhone 13.

machetă iPhone 13 Pro vs iPhone 12 Pro - sursa: Unbox Therapy/YouTube

iPhone 13 - memorie/spațiu de stocare

Spațiul de stocare al unui iPhone 13 va putea varia între 128GB și 512GB, în funcție de preferințele sau nevoile tale. Pentru variantele Pro și Pro Max, capacitatea de stocare va urca până la 1TB, așa cum anticipau și zvonurile despre care am scris încă din luna aprilie.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

iPhone 13 - baterie

Dacă te interesează să afli mai multe despre capacitatea acumulatorului unui iPhone 13, e bine să știi că reprezentanții Apple s-au ținut de cuvânt atunci când anunțau că vor lansa un telefon cu o beterie mai rezistentă decât cea a mai vechiul iPhone 12. Concret, se pare că bateria unui iPhone 13 mini va ține cu o oră și jumătate mai mult decât cea a unui iPhone 12 mini

Rezistentă va fi și bateria unui iPhone 13, care va avea suficientă energie pentru a susține cu până la două ore și jumătate de activități pe telefon în plus față de bateria unui iPhone 12. iPhone 13 Pro va avea o baterie care va rezista cu până la o oră și jumătate mai mult decât acumulatorul lui iPhone 12 Pro, în vreme ce bateria lui iPhone 13 Pro Max va fi capabilă să ofere energie telefonului cu până la două ore și jumătate în plus, față de cea montată pe un iPhone 12 Pro Max

Iată cu ce baterie va veni echipat fiecare model în parte din generația 13 de iPhone și ce diferențe există între acestea și telefoanele Apple lansate cu un an în urmă:

Model telefonCapacitate baterieBaterie mai bună decât modelul din 2020 cu
iPhone 13 mini2.438 mAh9%
iPhone 133.240 mAh15%
iPhone 13 Pro3.125 mAh11%
iPhone 13 Pro Max4.373 mAh18,5%

Când va fi disponibil iPhone 13 pe Flip.ro?

Ne străduim constant să-ți punem la dispoziție cele mai bune telefoane pe Flip.ro și actualizăm stocul în fiecare zi. Cel mai probabil, iPhone 13 va ajunge la noi în 4-6 luni de la momentul lansării sale, așa că mai ai puțin de așteptat până să-ți poți cumpăra un iPhone 13 la preț redus de pe Flip.ro!

Până atunci, te poți bucura de reduceri semnificative la zeci de alte modele de telefoane, așa că apasă pe butonul Cumpără de mai sus și vezi ce oferte ți-am pregătit!


Ce zici, cât de tentant e pentru tine noul iPhone 13? Ți l-ai cumpăra? Lasă-ne mai jos un comentariu.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Andrewa Ioana

Andrewa Ioana

Cu siguranta l-as achizitiona! As vrea un iphone 13 pro si abia astept sa apara si aici! Sper ca pana in martie.

Constanța Ferenț

Constanța Ferenț

L-aș cumpăra. Văd prețurile de la Altex pentru un iPhone 13 pro Max : 8999 de lei.. Înseamnă că magazinul ia un comision gras. Ce să mai spun? Modelele Samsung m-au făcut să urăsc tehnologia și le-am zdrobit fără remușcări. Aș încerca un iPhone. Nu-mi plac modelele mini, și nici bateriile care se descarcă într-o veselie. Am acum un Motorola și un Oppo, bunicele.

Daniel Dascalu

Daniel Dascalu

Detin Iphone 12 pro max , in functie de pretul de lansare in Romania la 13 pro max ma voi gandi daca ii voi da pre-order vineri sau nu. Cel vechi cu siguranta va ajunge la voi!😁

vezi toate comentariile

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!