Cum trimiți fișiere mari pe WhatsApp, de pe telefon sau PC?

Cum trimiți fișiere mari pe WhatsApp, de pe telefon sau PC?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.03.2022

WhatsApp rămâne cea mai populară aplicație de mesagerie din lume, cu peste două miliarde de utilizatori unici. Probabil și ție îți este cel mai la îndemână să folosești această platformă, aflată sub umbrela Meta, atunci când vrei să share-uiești cu prietenii meme, clipuri amuzante sau simple mesaje text. 

Din păcate, deocamdată, WhatsApp nu acceptă share-uirea fotografiilor, a videoclipurilor sau a mesajelor vocale care depășesc 16MB. În cazul documentelor, dimensiunea maximă admisă de platformă este cea de 100MB. Aplicația compresează mult fișierele, dar chiar și așa, unele dintre acestea s-ar putea să fie, totuși, prea mari pentru a putea fi trimise via WhatsApp.

La un moment dat, când vei vrea să dai send unui clip prea lung, pe care WhatsApp nu-l poate gestiona, s-ar putea ca informațiile pe care ți le-am pregătit mai jos să-ți fie de mare ajutor.

Iată, așadar, cum poți trimite fișiere mari pe WhatsApp, indiferent dacă folosești un telefon sau faci asta de pe PC

Folosește-te de cloud

Probabil cea mai simplă metodă de a trimite fișiere de mari dimensiuni pe WhatsApp este să te folosești de cloud-ul aferent contului tău. Poți alege între Google Drive, iCloud, Microsoft OneDrive și Dropbox, în funcție de preferință sau de dispozitivul pe care îl utilizezi. 

Google Drive, așa cum știi deja, este disponibil pe majoritatea dispozitivelor cu Android. Așa că, dacă folosești un telefon Samsung, de exemplu, Google Drive este soluția cea mai simplă de a trimite clipuri sau poze mari pe WhatsApp.

Omologul acestuia este iCloud, valabil pentru laptopurile, tabletele și telefoanele Apple. Desigur, chiar dacă folosești un iPhone sau orice alt dispozitiv de la producătorul american, poți apela oricând și la Google Drive, OneDrive sau Dropbox, printr-un simplu download de pe App Store a acestor aplicații.

Dacă alegi să folosești Google Drive, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, dacă vrei să trimiți fișiere mari pe WhatsApp:

  • deschide Google Drive și apasă pe simbolul +, din stânga, sus;
  • alege din meniul care se va deschide File Upload și încarcă fișierul dorit;
  • după ce fișierul s-a încărcat, dă click pe el și apasă pe cele trei puncte din dreapta, sus;
  • alege opțiunea Share, iar mai apoi, în dreptul Get link, apasă pe Change;
  • dă click pe săgețica în jos și selectează Anyone with the link;
  • apasă apoi pe Copy Link;
  • intră pe WhatsApp în conversația care te interesează să atașează linkul copiat.

Acum, cel căruia ai vrut să îi trimiți fișierul de mari dimensiuni poate urmări clipul care, altfel, n-ar fi putut fi share-uit pe WhatsApp.

Utilizează WeTransfer

WeTransfer este o platformă excelentă prin care poți share-ui fișiere de mari dimensiuni, care acceptă un upload gratuit de până la 2GB

Tot ce va trebui să faci pentru a trimite un clip pe care WhatsApp nu îl poate procesa va fi să:

- intri pe site și să apeși pe semnul + sau pe opțiunea Select a folder;

- alege fișierul sau fișierele pe care dorești să le partajezi;

- apasă pe cele trei puncte din stânga, jos;

- selectează Get transfer link;

- copiază linkul afișat și trimite-l cui dorești din lista ta de contacte WhatsApp.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Folosește YouTube-ul

Un alt truc pentru a transfera fișiere mari pe WhatsApp este să folosești YouTube-ul. Poți face asta foarte ușor, cu condiția să fii logat pe contul tău. 

Nu uita, însă, să selectezi din lista de opțiuni clipul pe care dorești să-l share-uiești ca fiind nelistat sau privat. În felul ăsta, te asiguri că doar persoana sau persoanele cu care vrei să-l partajezi vor avea acces la el. 

Imediat după uploadarea clipului, poți copia linkul și-l poți trimite pe WhatsApp.

Care este dimensiunea maximă a fișierului pe care o poți trimite pe WhatsApp?

În cazul videoclipurilor, a fotografiilor și a mesajelor vocale, dimensiunea maximă a fișierului pe care îl poti trimite pe WhatsApp este de 16MB. Iar dacă vorbim de documente, dimensiunea maximă a fișierului pe care îl poți trimite pe WhatsApp este de 100MB.

De ce WhatsApp nu permite partajarea fișierelor mari?

Fiind una dintre cele mai populare aplicații de chat din lume, WhatsApp-ul are nevoie de servere puternice. În cazul în care ar permite share-uirea fișierelor mari și foarte mari, serverele nu ar mai putea face față volumului uriaș de date, deci aplicația nu ar mai putea oferi performanțele cu care te-ai obișnuit deja.


Dacă acest material te-a ajutat să înțelegi cum trimiți fișiere mari pe WhatsApp, de pe telefon sau PC, ne-am bucura să ne lași mai jos o inimioară, să știm că ai trecut pe aici. 💚

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!