Cum trimiți poze necompresate pe WhatsApp?

Cum trimiți poze necompresate pe WhatsApp?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 02.07.2021

Mai mult de două miliarde de oameni folosesc zilnic WhatsApp pentru a trimite meme, poze, gif-uri ori videoclipuri. Toate acestea îți pot face ziua de luni mai suportabilă sau timpul liber mai plăcut. 

Însă pentru serverele WhatsApp, miliardele de fișiere media partajate între utilizatorii platformei nu sunt deloc o veste bună. Pentru a economisi lățimea de bandă utilizată, dar și pentru a grăbi procesul de trimitere, aplicația compresează mult pozele trimise în WhatsApp, ceea ce e posibil să știi deja. 

Acest detaliu s-ar putea să nu-ți convină și punem pariu că măcar o dată ai spus cuiva „Dă-mi pe mail, nu pe WhatsApp”, când era vorba să primești o poză de care aveai nevoie la mărimea originală. 

Avem soluția perfectă pentru tine, pentru că astăzi ne-am propus să îți arătăm cum poți trimite poze necompresate pe WhatsApp!

Ce ai de făcut pentru a trimite poze la mărimea originală pe WhatsApp

Nu te speria, nu urmează vreun tutorial stufos. Metoda prin care poți trimite poze necompresate e una foarte simplă. Iată ce ai de făcut:

  • intră pe WhatsApp și selectează destinatarul căruia vrei să îi trimiți poza fără compresie;
  • dă click pe semnul agrafei de birou, ca mai apoi să alegi Documents (nu Gallery, cum făceai până acum când trimiteai o poză pe WhatsApp);
  • alege de sus Browse other docs, care te va trimite într-o nouă pagină de unde fie alegi poza pe care vrei s-o trimiți, fie dai click pe Images, care te va duce către pozele din telefonul tău;
  • și mai simplu ar fi să cauți poza pe care vrei să o trimiți necompresată cu un search, dacă o aveai denumită în telefon;
  • ai grijă ca la extensia pozei să vezi .jpg;
  • apasă pe Send;

Poza necompresată va avea această formă:

Cel care o va primi o va putea downloada pe telefon sau pe desktop, în funcție de unde alege să folosească WhatsApp-ul, și o va putea folosi la mărimea sa originală. Astfel, veți putea sări peste pasul de a trimite pozele via mail.

Dezavantajele trimiterii unei poze necompresate

Desigur, pot exista și dezavantaje ale trimiterii pozelor fără compresie pe WhatsApp. Iată care sunt cele la care ne-am putut gândi:

  • nici tu, nici interlocutorul tău nu veți putea vedea un preview al pozei share-uite, așa cum se întâmplă când o trimiți prin metoda „clasică”;
  • fotografia se va deschide fie folosind una dintre aplicațiile de editat poze din telefonul tău, fie prin galeria acestuia;
  • nu se vor salva în galeria telefonului tău și nu vor apărea în Media, așa că, dacă vei dori să trimiți poza mai departe, va trebui să reiei procesul explicat mai sus de scoatere a compresiei;
  • nu se vor salva în Google Photos, iCloud sau orice altă platformă care, în mod normal, îți stochează pozele.

Totuși, această metodă de trimitere a pozelor necompresate pe WhatsApp rămâne varianta cea mai rapidă de a share-ui fotografii la o calitate mare.

Împarte informațiile primite în acest material cu prietenii tăi, sigur le va prinde bine să știe cum poți trimite poze fără compresie pe WhatsApp!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!