Cele mai bune aplicații gratuite de editat poze pentru iOS și Android pe care le-am testat

Cele mai bune aplicații gratuite de editat poze pentru iOS și Android pe care le-am testat

Publicat de Fadia Hirtan
pe 20.04.2021

Ai un cont de Instagram pe care vrei să-l păstrezi cât mai interactiv pentru cei care îți urmăresc postările? Reprezinți o afacere care își promovează produsele sau serviciile prin intermediul imaginilor realizate impecabil? Sau pur și simplu îți place să-ți creezi o imagine online cât mai interesantă? Înseamnă că materialul ăsta te va ajuta să ajungi mai aproape de clienții, fanii sau prietenii cu care păstrezi legătura prin intermediul platformelor de socializare, chiar dacă nu folosești cel mai nou telefon de la Apple, Samsung sau Huawei, modele care pot realiza poze uimitoare fără a folosi vreun filtru.

Ți-am pregătit mai jos cele mai bune aplicații gratuite de editat poze pentru iOS și Android care te vor ajuta să transformi fiecare cadru într-o poveste. 

Snapseed

Snapseed este una dintre cele mai intuitive aplicații de editat poze pe care le vei folosi vreodată. Cu o gamă largă de funcții pe care ți le pune la dispoziție în mod gratuit și fără reclame, Snapseed poate rivaliza chiar și cu programe de editare poze pentru desktop. 

Cu ajutorul acestei aplicații de editat poze vei putea decupa, îndrepta, adăuga viniete, schimba orientarea, modifica saturația, contrastul, luminozitatea, umbrele și multe, multe altele. 

De asemenea, Snapseed dispune de toate instrumentele care să permită mascarea defectelor la nivel foarte fin, dar și editarea profunzimii câmpului, ceea ce te va ajuta să creezi un efect bokeh impecabil pentru pozele tale. 

Nu în ultimul rând, această aplicație de editare a pozelor va salva istoricul editării propriu-zise, astfel încât tu să poți reveni în orice moment la o setare pe care ai ales-o anterior și asupra căreia ai hotărât să aduci modificări.

Poți descărca Snapseed pentru iOS sau Android gratuit.

Prisma Photo Editor

Sloganul ales de cei care au creat această aplicație de editat poze este Turn Photos into Art. Am fost curioși să vedem dacă e, într-adevăr, așa și îți putem spune că nu am downloadat degeaba Prisma Photo Editor.

Ce are special această aplicație de editat poze este că îți poate transforma pozele ca și cum ele ar fi fost pictate de Salvador Dali sau Picasso. 

Știm, această funcție apare ca fiind disponibilă pe multe alte aplicații de editat poze, dar, crede-ne pe cuvânt, niciuna nu are efectele pe care le poate da Prisma.

Prisma Photo Editor este disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android, având o mare parte dintre efecte gratuite pentru toți utilizatorii. Dacă vrei să beneficiezi de varianta pro a aplicației de editat poze trebuie să plătești un abonament lunar. 

Iată doar două dintre filtrele cu care ne-am jucat pe Prisma, ca să înțelegi de ce ne place atât de mult. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Adobe Photoshop Express

Dacă ai folosit cel puțin o dată pe desktop aplicația Photoshop, înseamnă că știi cât de complexă e și câte modificări poți aduce pozelor cu ajutorul ei. Ce e și mai plăcut pentru cei care obișnuiesc să facă poze mai mult cu telefonul este că Adobe a creat și varianta de aplicație de editat poze pentru smartphone-uri. 

Decuparea, corectarea ochilor roșii sau a altor mici defecte, luminozitatea, contrastul, saturația, marginile sau filtrele sunt doar câteva dintre detaliile la care poți lucra pentru a obține o poză perfectă cu Photoshop Express

Totuși, aplicația de editat poze vine și cu un mic inconvenient, acela că vei fi nevoit să-ți faci un cont de Adobe, dar vestea bună este că vei putea face asta gratuit, la fel cum te vei putea bucura și de funcțiile clasicului Photoshop, într-o variantă condensată, perfectă pentru telefonul tău.

Downloadează varianta pentru iOS sau pe cea pentru Android a Adobe Photoshop Express și bucură-te de poze editate impecabil. 

Iar dacă vrei să treci la artileria grea și simți că poți face mai multe, folosindu-ți cunoștințele despre fotografie și editare, poți încerca și aplicația Adobe Photoshop Lightroom CC, pe care o poți descărca tot gratuit, din Apple Store sau Google Play.

Foodie

Așa cum îi spune și numele, Foodie este o aplicație pentru cei pasionați să-și fotografieze porțiile apetisante de mâncare. Dacă te numeri printre ei, înseamnă că această aplicație de editat poze va duce hobby-ul tău la un alt nivel.

De ce spunem asta? Pentru că Foodie îți va permite să adaugi 30 de filtre create special pentru a evidenția cele mai bune detalii din farfurie. 

Culorile pe care le vei obține, trecând pozele tale cu mâncare prin această aplicație de editare, vor fi unele extrem de vibrante. 

Găsești aplicația Foodie atât pe Apple Store, cât și în Google Play, de unde o poți downloada gratuit.

LiveCollage

Cine nu s-a jucat măcar o dată cu un colaj din cele mai reușite poze? Și da, știm, există multe aplicații de editat poze în care poți crea colaje, însă LiveCollage duce lucrurile la un alt nivel.


Aplicația, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android, are o mulțime de layouturi dintre care poți alege, în funcție de ce anume vrei să evidențiezi prin pozele tale. Fundalurile acestei aplicații vor încânta și cel mai pretențios editor foto, iar multitudinea de fonturi, culori și mărimi la care poți apela pentru a transmite mesajul cât mai personalizat nu are cum să nu-ți întâlnească așteptările. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Visage

Am lăsat aplicația perfectă pentru cei pasionați de selfieuri pentru finalul acestui material. Și nu că am avea ceva cu cearcănele, ridurile sau posibilele coșuri apărute de nicăieri chiar înainte să deschizi camera frontală a telefonului, dar câteodată parcă e mai bine să le ascundem, de dragul artei.

Această aplicație gratuită de editat poze îți va permite un retuș rapid, care îți va uniformiza tenul, îi va reduce din strălucirea nedorită a acesteia sau îți va scoate în evidență calitățile feței.

Vestea proastă este că aplicația e pliiină de reclame, iar varianta sa „curată” este disponibilă doar contra cost. Dacă crezi, însă, că te poți strecura printre pop-up-uri pentru a ajunge la selfie-ul perfect, downloadează Visage de pe Apple Store sau de pe Google Play și descoperă câte poate face această aplicație de editat poze.

Spune-ne într-un comentariu dacă ai încercat vreuna dintre aplicațiile descrise mai sus și pe care ai recomanda-o pentru poze editate perfect. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Gras Panda

Gras Panda

Mai usor cu reclama(mincinoasa)… Nici o aplicatie mentionata nu rste gratuită, poate doar 3 zile…

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!