Folosești Google Photos? Din iunie va trebui să plătești pentru a păstra pozele în telefon

Folosești Google Photos? Din iunie va trebui să plătești pentru a păstra pozele în telefon

Publicat de Fadia Hirtan
pe 06.05.2021

Începând cu data de 1 iunie 2021, Google Photos va funcționa pe bază de abonament lunar pentru conturile care au depășit spațiul de stocare de 15GB

Așa cum au anunțat din noiembrie, anul trecut, cei de la Google vor să perceapă o taxă direct proporțională cu spațiul de stocare de care vei avea nevoie pentru a-ți păstra în siguranță pozele.

Așadar, după ce ai surprins un cadru perfect și l-ai trecut printr-o aplicație de editat poze, dacă nu vrei să plătești lunar, va trebui să te asiguri că nu ai depășit cei 15GB oferiți gratuit pentru stocare. Sau, desigur, poți oricând transfera toate pozele pe un hard extern sau în laptop, dar nu le vei putea păstra pe toate în telefon, așa cum ai făcut până acum. 

Altfel, dacă vei vrea să ai toate pozele pe care le faci într-o arhivă, pe telefon, va trebui să faci plăți recurente de:

  • 2$ (aprox. 8 lei) pentru 100 GB spațiu de stocare
  • 3$ (aprox. 12 lei) pentru 200 GB
  • 10$ (aprox. 41 lei) pentru 2 TB 
  • 150$ (aprox. 613 lei) pentru 30 TB

Totuși, dacă e să comparăm aceste opțiuni cu cele pe care le ai dacă folosești un iPhone, putem spune că oferta celor de la Google e ceva mai avantajoasă decât cea pe care o vei obține pentru a-ți păstra pozele în iCloud. Acolo ai la dispoziție un spațiu de stocare gratuit de doar 5GB și următoarele prețuri pentru suplimentarea acestuia, în România:

  • 4.49 lei pentru 50GB
  • 12.99 lei pentru 200GB
  • 44.99 lei pentru 2TB

Google Photos se leagă de restul ecosistemului de stocare în cloud Google One, care cuprinde și Google Drive și Gmail. Google One oferă, de asemenea, un serviciu de VPN gratuit pentru Android dacă vei alege abonamentul de 2 TB sau mai mult.

Google Photos a fost unul dintre cele mai bune servicii Google de când a fost lansat, în 2015. De atunci și până astăzi, acesta a oferit stocare gratuită nelimitată de fotografii la o calitate mare. 

Totuși, în cazul tău, e posibil să nu fie nevoie să plătești pentru a-ți păstra toate pozele pe care le faci, pentru că, potrivit Google, 80% dintre utilizatorii serviciului Google Photos nu vor umple spațiul de stocare 15 GB timp de cel puțin trei ani.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!