Cum oprești salvarea pozelor din WhatsApp în galeria telefonului?

Cum oprești salvarea pozelor din WhatsApp în galeria telefonului?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 06.01.2022

Stocarea internă a telefoanelor noastre a crescut mult în ultimii ani, pe măsură ce pe piață au fost lansate modele din ce în ce mai performante. Ba chiar a ajuns la 1TB, în cazul anumitor smartphone-uri, cum sunt, de exemplu, Galaxy Note 10 Plus, dacă e să vorbim despre telefoane Samsung, sau iPhone 13 Pro ori Pro Max, dacă ne referim la telefoane Apple

Chiar dacă spațiul de stocare din telefonului tău este astăzi unul generos, ar fi păcat să îl ocupi cu fișiere peste care, cel mai probabil, nu vei mai trece niciodată. În această categorie intră și pozele sau documentele pe care e posibil să le primești pe WhatsApp.

Iar dacă știi deja cât de frustrant e momentul în care cauți o poză anume în galeria telefonului, printre multe meme, urări de tip spam din grupul de la muncă sau cadre de la prietena care insistă să-ți arate tot ce face bebelușul ei, ai ajuns unde trebuie. 

În mod implicit, atunci când instalezi aplicația WhatsApp pe telefon, funcția de download a documentelor primite direct în galerie este activă. Iată cum oprești salvarea pozelor din WhatsApp în galeria telefonului, în trei pași simpli:

Pasul 1

Intră pe WhatsApp în meniul de Chats și apasă, în dreapta, sus, pe cele trei puncte, care îți vor deschide un meniu. 

Pasul 2 

Alege Settings, ca mai apoi să dai click pe Chats.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Pasul 3

Debifează funcția Media Visibility (Show newly downloaded media in your phone’s gallery)

Asta e tot! 

Dacă te interesează să afli cum oprești salvarea pozelor dintr-un anumit grup de WhatsApp în galeria telefonului tău (cu toții avem acel grup care ar fi bine să rămână secret 🤭), sau de la o anumită persoană, iată ce ai de făcut:

Pasul 1

Intră pe WhatsApp în meniul de Chats și deschide grupul sau conversația cu persoana care îți trimite poze pe care ai prefera să nu le păstrezi în galeria telefonului.

Pasul 2

Apasă pe cele trei puncte din dreapta, sus, care îți vor deschide un meniu.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Pasul 3 

Dacă vorbim de o conversație cu un anumit user, alege View Contact (prima poză de mai jos). Dacă e vorba de un grup anume, dă click pe Group Info (a doua poză de mai jos). Alege Media Visibility și selectează No, apoi apasă pe OK

Acum, că știi cum oprești salvarea pozelor din WhatsApp în galeria telefonului, îți poți păstra smartphone-ul „curat”. 


Iar dacă ai urmat pașii de mai sus și încă primești notificări care îți spun că telefonul nu are suficient spațiu de stocare, poate a venit momentul să faci un upgrade. 

Pe Flip.ro găsești mereu oferte tentante la zeci de modele de telefoane recondiționate, care arată și funcționează impecabil, la un preț mai mult decât accesibil.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!