Cum îți schimbi numărul de telefon pe WhatsApp fără să pierzi conversațiile?

Cum îți schimbi numărul de telefon pe WhatsApp fără să pierzi conversațiile?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 08.02.2022

Îți mai aduci aminte cum, cu ani în urmă, să-ți schimbi telefonul sau numărul erau mai mult un chin decât o plăcere? Erai nevoit să treci manual contactele dintr-un dispozitiv în altul, iar câteodată abandonai proiectul pe la jumătate, pentru că era mai simplu să răspunzi cu „Scuze, mi-am schimbat telefonul, cine e?”, decât să pierzi ore în șir transcriind întreaga agendă. 

Să nu mai vorbim de poze sau clipuri, care fie rămâneau uitate pe vechiul telefon, fie trebuiau transferate mai întâi de pe telefonul vechi într-un calculator, ca mai apoi să treacă din computer pe mai noul telefon, cu ajutorul unui cablu. 

Transferul datelor de pe un telefon pe altul s-a simplificat enorm odată cu apariția cloud-urilor. Astăzi, dacă îți iei un nou smartphone sau dacă îți schimbi numărul de telefon, nu trebuie decât să te loghezi în contul tău Apple sau Google pentru ca toate informațiile pe care le aveai stocate pe vechiul dispozitiv să apară și pe cel pe care tocmai l-ai scos din cutie.

Dacă te întrebai, însă, cum îți schimbi numărul de telefon pe WhatsApp fără să pierzi vechile conversațiile, ți-am explicat mai jos, pas cu pas. Opțiunea este disponibilă atât pe Android (telefoanele Samsung, Huawei, Xiaomi și așa mai departe), cât și pe iOS (telefoanele Apple). Posibilitatea de a-ți schimba numărul de telefon pe WhatsApp s-ar putea să-ți fie de mare ajutor, de exemplu, în cazul în care te muți în altă țară.

Dar până să îți arătăm micul ghid prin care poți face asta, e bine să știi că, pentru a-ți putea schimba numărul de telefon de pe WhatsApp, e nevoie ca noul număr să fie deja activat. Altfel spus, SIM-ul trebuie să fie deja introdus în telefon, pentru că vei primi de la WhatsApp un cod de activare pe noul tău număr. 

Mai apoi, tot ce va trebui să faci va fi să:

  1. Intri pe WhatsApp și să apeși pe cele trei puncte din dreapta, sus, care îți vor deschide un meniu.
  2. Alege Settings și mergi la Account.
  3. Vei avea opțiunea Change number, pe care trebuie să o selectezi.
  4. În acest punct, WhatsApp-ul îți va reaminti că e nevoie să ai activată cartela cu noul număr de telefon. Dacă îți schimbi și numărul (SIM-ul), și telefonul (dispozitivul), mai întâi va trebui să activezi pe vechiul telefon, în WhatsApp, noul tău număr.
  5. Aplicația îți va cere să scrii vechiul număr de telefon și noul număr pe care vei trece, cu tot cu prefixul țării.
  6. Vei avea opțiunea să trimiți tuturor sau doar anumitor contacte de-ale tale un mesaj prin care acestea să afle că ți-ai schimbat numărul, însă nu e obligatoriu să o selectezi. 
  7. Apasă pe Done și bucură-te de noul tău număr de telefon, fără a pierde conversațiile din WhatsApp.

Acum, că știi cum să-ți schimbi numărul de telefon pe WhatsApp fără să pierzi conversațiile, poți relua discuțiile pe platformă de unde le-ai lăsat. 

Dacă acest material ți-a fost de folos, lasă-ne mai jos o inimioară, să știm că informațiile au ajuns la tine, așa cum ne-am dorit.  

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Nicolae  Dan

Nicolae Dan

Bravo băieți! Faceți treabă bună! Sunt tips-uri de ajutor! ? De pe android pe ios se pot recupera mesajele?

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!