Cele mai bune telefoane mobile din 2023

Cele mai bune telefoane mobile din 2023

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 29.11.2023

Într-o lume în care tehnologia evoluează constant și ne este din ce în ce mai greu să ținem pasul cu cele mai recente inovații, smartphone-urile continuă să fie pe primul loc printre prioritățile noastre. De câțiva ani încoace, telefoanele mobile inteligente au schimbat modul în care comunicăm, muncim sau în care ne bucurăm de conținut de divertisment. Companiile cu reputație se luptă an de an să producă telefoane bune, cu caracteristici și funcționalități din ce în ce mai avansate.

În acest material dorim să-ți povestim mai mult despre cele mai bune telefoane mobile din acest an și să analizăm împreună performanța, designul, capabilitățile camerei și trăsăturile care le fac unice. Dar înainte de toate, este important să listăm criteriile de bază care să te ajute să iei cea mai bună decizie de achiziție, în funcție de bugetul și pretențiile tale. Descoperă top telefoane din 2023 și alege-ți preferatul!

Criterii de evaluare pentru cele mai bune telefoane

 

Dimensiune și rezoluție

 

Dimensiunea smartphone-ului pe care ți-l dorești este un criteriu de bază de care trebuie să ții cont. Restrângerea gamei de modele preferate ar trebui să se facă după ce stabilești foarte bine care va fi scopul folosirii telefonului. Dacă ai un stil de viață activ și ești tot timpul în mișcare, un telefon mobil cu un ecran mai mic ar trebui să fie perfect pentru tine. În schimb, dacă îți place să savurezi în tihnă conținut educativ, lucrativ sau de divertisment, un display generos ar trebui să te ajute mult mai mult. Indiferent de dimensiunea pe care ți-o dorești, vei găsi telefoane ieftine și bune după un research amănunțit.

Pentru a avea parte de o experiență vizuală armonioasă, este important să ții cont de rezoluția ecranului. Pentru o vizionare de calitate ai nevoie de cel puțin Full HD (1920 x 1080) sau chiar QHD (2960 x 1440), în timp ce un contrast mai bun poți obține dacă alegi tehnologia OLED. Samsung și iPhone pun la dispoziție ecrane AMOLED, pentru ca tu să te bucuri de culori superbe și fluiditate cromatică.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Capacitate de stocare

 

Dacă îți place să imortalizezi momentele speciale alături de prieteni și familie, ai nevoie de o capacitate de stocare sporită, pentru a acomoda tot conținutul pe care îl creezi. Este important să știi că unele telefoane, precum iPhone, nu își oferă suport pentru carduri de memorie externă, astfel că ar fi în avantajul tău să achiziționezi din start un telefon mobil cu un spațiu mai mare de stocare.

Stocarea în cloud sau alte spații virtuale este cu siguranță de ajutor, însă pentru documente, aplicații, jocuri sau filmulețe, cele mai bune telefoane vin cu o memorie internă suficient de mare. 32GB ar trebui să fie minimul de la care să pleci, pentru a beneficia de o experiență de utilizare fără probleme sau întreruperi.

 

Baterie

 

Durata de viață îndelungată a bateriei face utilizarea mult mai ușoară și lipsită de griji. Pentru că nimănui nu îi place să-și țină telefonul permanent la încărcat, iar variantele cu baterii detașabile sunt din ce în ce mai puține, este esențial să ne orientăm către telefoane bune, cu o performanță cel puțin decentă din punct de vedere baterie.

Capacitatea bateriei, măsurată în miliamperi pe oră, este direct legată de durata ei de viață. Este recomandat un interval de 3000- 3500 mAH sau chiar mai mare de atât. Mai menționăm că durata de viață a bateriei depinde în foarte mare măsură de factori externi care țin de modul de folosire al smartphone-ului, precum dimensiunea displayului, rezoluția sau luminozitatea setată pe acesta. Capacitatea de încărcare rapidă este, de asemenea, foarte importantă atunci când vrem să economisim timp prețios.

 

Cameră foto

 

Deseori, atunci când te întrebi Ce telefon să cumpăr?, criterul de alegere predominant este camera. Tendința generală este să evaluăm performanța camerei în funcție de numărul de megapixeli, însă această analiză este incompletă.

O cameră foto performantă se evidențiază prin mai multe specificații de tipul unghiului de deschidere, nivelele ISO, numărul și tipul de lentile, dimensiunea pixelului și autofocusul. Astfel, poți regăsi situații în care o cameră de 12 MP să fie mult mai performantă decât un de 16 MP.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

 

Rezistență

 

Nevoile tale de utilizare sunt definitorii pentru importanța pe care o dai durabilității unui telefon mobil. Dacă ești o persoană aventuroasă, iar probabilitatea de a scăpa, zgâria sau lovi telefonul este una ridicată, este bine să ții cont de câteva aspecte care țin de construcția în sine a acestuia. Alegerea unui telefon robust, rezistent la șocuri ar trebui să primeze în fața unei alegeri influențate mai degrabă de design. la fel de importantă este rezistența la stropire sau imersie în apă.

În schimb, dacă stilul tău de viață este unul mai relaxat, alegerea inspirată a unor accesorii de protecție ar trebui să fie suficientă.

 

Performanță

 

Un procesor performant se află în centrul funcționării impecabile a oricărui smartphone. Modelele de procesoare variază în funcție de producător și de brand. Apple folosește procesoare dezvoltate intern, în timp ce telefoanele Android utilizează o gamă largă, pusă în general la dispoziție de producători externi. Cu cât procesorul are o viteză mai mare în GHz, cu atât este mai rapid și mai performant.

Cele mai bune telefoane au o memorie RAM mai mult decât suficientă, capabilă să gestioneze multiple sarcini. Un smartphone cu cel puțin 4GB de RAM ar trebui să fie suficient de bun pentru cei mai mulți dintre utilizatori.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Buget

 

Pe scurt, cu toții ne dorim telefoane ieftine și bune. Producătorii cu reputație, precum Apple, Huawei sau Samsung, au o gamă extinsă de telefoane de foarte bună calitate, cu o performanță extraordinară, însă acestea vin deseori cu un preț mai ridicat.

Cu toate acestea, telefoane bune, cu specificații avansate, găsim și în afara modelelor de top. O variantă la care mai poți apela este achiziția de telefoane recondiționate, prin care ai acces la modele prestigioase, la prețuri super avantajoase.

Nu uita să ții cont și de ecosistemul de produse care ar putea fi asociat cu smartphone-ul pe care ți-l dorești. Dacă folosești deja alte produse din gama unui anumit producător, ar fi mai convenabilă rămânerea în același ecosistem pentru o integrare mai bună a tuturor dispozitivelor.

Acum că am trecut împreună prin criteriile de bază prin care să restrângi căutarea pentru cele mai bune telefoane, redăm mai jos top telefoane 2023.

 

Apple iPhone 15 Pro Max

De ce să alegi un telefon mobil obișnuit, când poți avea cel mai performant telefon lansat până acum de Apple, în varianta sa de top? iPhone 15 Pro Max este telefonul care poate satisface toate nevoile tale. Cu un design armonios, cu linii curbate, construit din titan ultra rezistent, la care se adaugă o performanță impecabilă, iPhone 15 Pro Max este tot ce ți-ai putea dori vreodată de la un telefon mobil. Dimensiunile sale sunt generoase, 159.9 X 76.7 X 8.25 mm, în timp ce display-ul Super Retina XDR OLED, 6.7 inchi, cu rezoluție de 2796 X 1290 pixels, garantează o experiență vizuală superioară.

De îndată ce îl iei în mână, iPhone 15 Pro Max impresionează prin materialele de foarte bună calitate din care este construit. Vârful de gamă de la Apple este realizat din din titan, aceleași material folosit pentru navele spațiale în misiunile de pe Marte. Abilitățile sale pentru fotografiere și filmare, cu camera principală de 48 MP și camera selfie de 12 MP, sau modul în care navighezi nestingherit și fără întreruperi, mai ușor ca niciodată, te vor impresiona cu siguranță.

iPhone 15 Pro Max este echipat cu cip A17 Pro și baterie Li-ion reîncărcabilă încorporată.

  • Dimensiuni: 159.9 X 76.7 X 8.25 mm
  • Display: Super Retina XDR OLED, 6.7 inchi
  • Rezoluție: 2796 X 1290 pixels
  • Camera față: 12 MP
  • Cameră principală: 48 MP
  • Baterie: Li-Ion reîncărcabilă încorporată, 4400 MaH
  • Rezistență: Clasificare IP68 pentru rezistență la apă și praf
  • Preț: aprox. 8000 lei

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra este unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață la această oră. Designul elegant, rafinat și specificațiile performante, fac din Samsung Galaxy S23 Ultra o alegere extraordinar de bună. Samsung Galaxy S23 vine echipat cu un ecran Dynamic AMOLED de 6,8 inch, cu rezoluție de 1440 x 3088 pixeli și o rată de refresh de 120 Hz. Ce te va impresiona în mod deosebit la acest model de smartphone este camera foto. Senzorul principal de 200MP, obiectivul ultra-wide de 12 MP și teleobiectivul de 10MP sunt capabile să surprindă impecabil cele mai frumoase portrete sau instantanee din natură.

Smartphone-ul este alimentat de procesorul Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 de ultimă generație pentru performanțe deosebite. Petru a-ți acoperi toate nevoile, ai la îndemână următoarele opțiuni de stocare: 256GB cu 8GB RAM, 512GB cu 12 GB RAM și 1TB cu 12GB RAM. Acumulatorul de 5000 mAh asigură ore întregi de funcționare și este compatibil cu încărcarea wireless sau cu încărcarea rapidă pe fir. Samsung Galaxy S23 Ultra este certificat IP68, fiind rezistent la apă și praf. Dacă alegi acest model, ai parte de un smartphone premium care îți va impresiona prietenii prin frumusețe și performanță.

  • Dimensiuni: 78,1 × 163,4 × 8,9 mm
  • Display: Dynamic AMOLED 2X. 6,8 inch.
  • Rezoluție: 3088x1440 pixeli
  • Camera față: 12 MP
  • Cameră principală: 200 MP
  • Baterie: Li-polymer. 5000 mAh
  • Rezistență: Clasificare IP68 pentru rezistență la apă și praf
  • Preț: aprox. 8500 lei

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 Pro este o alegere mai puțin familiară românilor, însă performanța sa nu ar trebui să fie ignorată. Designul suplu, în linii simple, dă o notă de eleganță clasică acestui smartphone, iar materialele din care este realizat nu sunt cu nimic mai prejos în comparație cu telefoane mai renumite. Procesorul Google Tensor G2 face Pixel 7 Pro mai rapid, mai eficient și mai sigur, în timp ce calitatea fotografiilor este cu mult îmbunătățită.

Camera principală, wide, de 50 MP, este capabilă să surprindă în detaliu orice imagine pe care dorești s-o păstrezi în amintire pentru totdeauna. Nu ai de ce să-ți faci griji nici nu privire la baterie, deoarece aceasta, de 5000 mAh poate dura peste 24 de ore. Dacă activezi extreme battery saver, viața bateriei poate ajunge până la 72 de ore. În plus, indiferent dacă treci de la Android sau iOS, Pixel facilitează transferul fișierelor preferate în doar câțiva pași.

  • Dimensiuni: 162.9 x 76.6 x 8.9 mm
  • Display: LTPO AMOLED, 6, 7 inchi
  • Rezoluție: 33120 x 1440 pixeli
  • Camera față: 10.8 MP
  • Cameră principală: 50 MP
  • Baterie: Li-ion 5000 mAh
  • Rezistență: Clasificare IP68 pentru rezistență la apă și praf
  • Preț: aprox. 4000 lei

OnePlus 11

Oneplus 11 se situează onorabil în top telefoane, acesta fiind o alegere destul de frecventă în rândul pasionaților de tehnologie. Performanța Oneplus 11 este una extraordinară și asta datorită procesorului Qualcomm și a celor 16 GB de RAM. Poate susține fără probleme o activitate intensă de navigare pe internet sau de vizionare a oricărui tip de conținut, inclusiv cel video.

Cele trei camere de 50 MP Wide, 48 MP Ultrawide și 16 Mpx asigură captarea unor imagini de înaltă calitate și claritate, în culori vibrante. Ecranul Super Fluid AMOLED de 6,7 inchi, cu rezoluție 2K și rată de refresh de 120 Hz oferă o experiență încântătoare de navigare. Bateria este de asemenea foarte performantă, de 5000 mAh și beneficiază de încărcare rapidă de 100 W, astfel că nu trebuie să-ți faci griji că telefonul nu va face față cu brio nevoilor tale de utilizare.

  • Dimensiuni: 163.1 x 74.1 x 8.5 mm
  • Display: LTPO3 Fluid AMOLED, 6, 7 inchi
  • Rezoluție: 3216 X 1440 pixeli
  • Camera față: 16 MP
  • Cameră principală: 50 MP
  • Baterie: Li-pro 5000 mAh
  • Rezistență: Clasificare IP54 pentru rezistență la apă și praf
  • Preț: aprox. 4000 lei

Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 este pentru tine dacă dorești să te diferențiezi de mulțime și să încerci ceva diferit. Pliabil, ușor de luat peste tot, acest smartphone cucerește prin design-ul inovator și interfața intuitivă. Aspectul nu este singurul atu al acestui telefon mobil, pentru că performanța este una ireproșabilă, așa cum de altfel ne-a obișnuit producătorul Samsung până acum.

Din punct de vedere al capacității de stocare, Samsung Galaxy Z Flip4 vine cu următoarele variante: 128Gb și 8GB RAM, 256GB și 8GB RAM și 512GB și 8GB RAM. Iar dacă performanța asigurată de procesorul Qualcomm SM8475 8+ Gen 1( 4nm) și designul inovator încă nu te-au convins, rezistența crescută a bateriei o va face cu siguranță. Cu 3.700 mAh, bateria Samsung Galaxy Z Flip4 este menită să te ajute să eviți încărcarea pentru un număr considerabil de ore.

  • Dimensiuni: 71.9 x 6.9 x 165 mm / 71.9 x 17.1 x 84.9 mm
  • Display: Dynamic AMOLED, 6, 7 inchi
  • Rezoluție: 2640 X 1080 pixeli
  • Camera față: 10 MP
  • Cameră principală: 12 MP
  • Baterie: Li-pro 3700 mAh
  • Rezistență: Clasificare IPX8 pentru rezistență la apă și praf
  • Preț: aprox. 8000 lei

Acum că ți-am prezentat cele mai bune telefoane din 2023, este timpul să îți faci un plan concret de achiziție, ținând cont de criteriile prezentate mai sus. Dacă țintești spre telefoane ieftine și bune, o variantă pe care ar trebui să o iei în considerare ar fi cumpărarea unui telefon recondiționat. Telefoanele recondiționate au fost verificate cu mare atenție de către specialiști atât din punct de vedere hardware, cât și software. Acolo unde a fost nevoie de înlocuirea pieselor, aceasta a fost făcută de către tehnicieni avizați, pentru a aduce telefoanele la o stare impecabilă de funcționare. Telefoanele recondiționate sunt telefoane bune, au performanță excelentă, spațiu de stocare mai mult decât suficient și baterie capabilă să susțină fără probleme nevoile tale de utilizare.

Dacă alegi să cumperi un telefon recondiționat de pe Flip, vei economisi bani, asta pentru că prețurile sunt mai mici cu până la 40%, vei cumpăra sustenabil și vei diminua poluarea, în timp ce beneficiile care țin de garanție și retur sunt la fel ca pentru achiziția unui smartphone nou-nouț. Descoperă cele mai bune oferte!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!