TOP 5 telefoane compacte - cele mai bune modele de dimensiuni mici pe care le poți cumpăra anul acesta

TOP 5 telefoane compacte - cele mai bune modele de dimensiuni mici pe care le poți cumpăra anul acesta

Publicat de Fadia Hirtan
pe 17.02.2022

Dacă te întrebi unde au dispărut telefoanele de dimensiuni mici, pe care le poți manevra fără efort cu o singură mână, probabil nu ești singurul care are această curiozitate. Chiar dacă modelele cu display-uri mari au stat în lumina reflectoarelor în ultimii ani, e bine să știi că disponibilitatea smartphone-urilor mici a rămas aceeași. Deși popularitatea lor a mai scăzut, nu înseamnă că telefoanele mici nu mai sunt astăzi la dispoziția celor care preferă dispozitivele care încap cu ușurință într-un buzunar obișnuit.

De aceea, ne-am gândit să-ți oferim câteva sugestii, în cazul în care cauți un telefon compact pe care să ți-l cumperi anul acesta. Iată dintre ce modele poți alege. 

iPhone 13 mini

Lansat la finalul anului trecut, iPhone 13 mini este, așa cum îi spune și numele și cum probabil știi deja, cel mai mic telefon din seria iPhone 13. Succesorul lui iPhone 12 mini are dimensiuni de 131.5 x 64.2 x 7.7 mm și cântărește doar 141 g. 

iPhone 13 mini

Datorită ramelor sale subțiri și a designului cu margini plate, iPhone 13 mini aduce un display ceva mai generos decât cel al lui iPhone SE 2020, având dimensiuni chiar mai mici decât ale acestuia.  

iPhone 13 mini are un display Super Retina XDR OLED de 5,4 inch și vine în trei variante de stocare internă. Mai exact, poți alege dintre un iPhone 13 mini cu 128GB și 4GB RAM, unul cu 256GB și 4GB RAM sau unul cu 512GB și 4GB RAM

Telefonul vine cu o suită de două camere a câte 12MP, capabile să filmeze la o calitate 4K. Camera selfie adaugă alți 12MP, pentru cadre perfect conturate și intens colorate. 

E important să știi că, dintre cele mai noi telefoane de la Apple, iPhone 13 mini este cel mai ieftin, așa că deja ai două motive să-l cumperi. Iar dacă prețul de producător pentru acest model este de 699 de dolari, de la Flip.ro îl poți comanda la prețuri începând de la 3.153 lei, pentru varianta CA NOU (preț valabil la momentul scrierii acestui material).

Când vine vorba de performanță, niciun alt telefon compact disponibil în această perioadă nu „bate” specificațiile unui iPhone 13 mini

iPhone SE (2020)

Păstrând o bună parte din aspectul retro al lui iPhone 8, iPhone SE (2020) rămâne o variantă de telefon excelentă pentru cei care preferă dispozitivele mici, la un preț mai mult decât convenabil. Iar dacă prețul unui iPhone 13 mini e prea piperat pentru tine, înseamnă că acesta ar fi telefonul ideal pentru un buget mai restrâns. Asta pentru că, dacă ne permiți gluma, iPhone SE (2020) e bun pentru buzunarul tău din toate punctele de vedere. 

iPhone SE 2020

Despre acest model de la Apple ar trebui să știi că măsoară 138.4 x 67.3 x 7.3 mm și cântărește numai 148 g. Display-ul său este un LCD Retina IPS de 4,7 inch.

Dacă te interesează și capacitatea de stocare a acestui telefon, iPhone SE (2020) vine în trei variante, și anume 64GB cu 3GB RAM, 128GB cu 3GB RAM și 256GB cu 3GB RAM.

Telefonul are o singură cameră principală, de 12MP, suficientă pentru un utilizator fără prea mari pretenții la acest capitol. Camera de selfie mai aduce „la masă” alți 7MP, cu care te poți distra în voie. 

Iar dacă acest smartphone, la momentul lansării sale, în 2020, costa nu mai puțin de 399 de dolari, astăzi îl poți cumpăra de la Flip.ro pentru doar 1.299 lei (ofertă valabilă la momentul scrierii acestui material). 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Samsung Galaxy S21 5G

Dacă îți dorești un telefon compact, dar pretențiile tale în ceea ce privesc specificațiile smartphone-ului sunt ceva mai mari, s-ar putea să te tenteze modelul Galaxy S21 5G de la Samsung

Galaxy S21 5G

Cu dimensiuni de 151.7 x 71.2 x 7.9 mm și o greutate care nu depășește 169 g, S21 5G e un telefon ideal pentru cei care caută un gadget performant, dar suficient de mic, cât să încapă cu ușurință într-o singură mână. 

Galaxy S21 5G are un display Dynamic AMOLED 2X, cu o rată de refresh de 120Hz și HDR10+, care măsoară puțin peste 6 inch. Telefonul de la Samsung, lansat în 2021, are două variante de stocare internă. Mai exact, vei putea alege dintre un smartphone cu 128GB și 8GB RAM și unul cu 256GB cu 8GB RAM.

Ai putea fi impresionat de suita de camere a acestui telefon, care are trei obiective (de 64MP, 12MP, respectiv 12MP) și este capabil să filmeze în 8K la 24fps. Camera frontală, cu 10MP, este ideală pentru selfie-uri impecabile. 

La lansare, Galaxy S21 5G avea prețul de producător de 799 de dolari, însă astăzi îl poți comanda de la Flip.ro pentru doar 2.399 lei (cel mai mic preț disponibil la momentul scrierii acestui articol).

Samsung Galaxy S10

Ți-au plăcut recomandările noastre de telefoane compacte de mai sus, dar totuși cauți un model de telefon ceva mai ieftin? S-ar putea să te avantajeze Samsung Galaxy S10, un dispozitiv lansat în 2019, dar mult mai avantajos ca preț decât variantele pe care ți le-am oferit mai sus. 

Cu dimensiuni de 149.9 x 70.4 x 7.8 mm, telefonul de la Samsung cântărește 157 g și are o listă de specificații care ar satisface un utilizator obișnuit de smartphone. Concret, pe acest telefon vei întâlni un display de 6,1 inch, Dynamic AMOLED cu HDR10+. Poți opta pentru una dintre cele trei variante de stocare internă pe care acest model le poate avea.

Mai exact, poți comanda un Galaxy S10 cu 128GB și 6GB RAM, unul cu 128GB și 8GB RAM sau varianta mai generoasă, care îți aduce 512GB la 8GB RAM.

Cele trei camere principale ale acestui telefon, de 16MP, 12MP, respectiv 12MP, împreună cu obiectivul frontal, care adaugă 10MP, te vor ajuta să surprinzi cele mai bune cadre, pe care le poți fotografia sau filma la o calitate 4K.

La toate aceste detalii se mai adaugă unul care, din punctul nostru de vedere, este foarte important - prețul. Dacă la momentul lansării sale, modelul Galaxy S10 era vândut de producător la prețul de 899 dolari, astăzi îl poți comanda de la Flip.ro pentru doar 1.349 lei (cel mai mic preț disponibil pe site la momentul scrierii acestui material).

iPhone X

Ultima noastră recomandare de telefon compact, de dimensiuni mici, pe care îl vei putea manevra fără efort cu o singură mână, vine tot de la Apple. iPhone X, lansat în 2017, este încă un telefon de care te poți bucura la maximum, dacă nu ai pretenții uriașe de la un smartphone.

iPhone X

Dispozitivul măsoară 143.6 x 70.9 x 7.7 mm și cântărește 174 g. Folosind acest telefon, te vei putea bucura de un display Super Retina OLED cu HDR10 de 5,8 inch

Când vine vorba de variante de stocare, în cazul unui iPhone X vei avea de ales între un telefon cu 64GB și 3GB RAM sau unul cu 256GB și 3GB RAM. Oricare ar fi opțiunea ta în acest sens, e bine să știi că oricând găsești un cadru pe care vrei să-l imortalizezi vei avea la dispoziție două camere principale, a câte 12MP fiecare, dar și o cameră frontală cu 7MP, pentru selfie-uri reușite. 

Dacă vei alege să-l cumperi de la Flip.ro, iPhone X va costa doar 1.499 lei (preț valabil la momentul scrierii acestui articol). 

Dacă recomandările noastre te-au adus mai aproape de telefonul de mici dimensiuni pe care ți-l dorești, ne-am bucura să ne lași mai jos o inimioară, să știm că ai trecut pe aici.  

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!