Cele mai rezistente telefoane de care să te bucuri ani la rând

Cele mai rezistente telefoane de care să te bucuri ani la rând

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.10.2021

Indispensabile în zilele noastre, telefoanele au ajuns să fie printre cele mai valoroase dispozitive de care ne folosim zi de zi. Și chiar dacă evenimentele de lansare ale noilor modele ne țin cu ochii lipiți de ecrane, cei mai mulți dintre noi preferă să investească într-un smartphone de care să știe că se poate bucura ani la rând. 

De aceea, ne-am gândit să îți prezentăm care sunt cele mai rezistente telefoane de pe piață, în toate sensurile posibile. 

Iată ce vei descoperi în acest material:

Cele mai rezistente telefoane ca baterie

Subiectului cele mai bune telefoane din punct de vedere al bateriei i-am dedicat un articol întreg pe blog, așa că te invităm să îi rezervi câteva minute din timpul tău, dacă vrei să te ghidezi după sfaturile noastre (dă click pe link). Acolo vei afla și care sunt cele mai bune telefoane iPhone și Samsung cu o capacitate mare a bateriei, dar și ce alte smartphone-uri poți alege dacă pentru tine telefon rezistent înseamnă telefon care nu trebuie reîncărcat de două sau mai multe ori pe zi. 

Dacă, însă, cauți câteva recomandări de la care să pornești în căutarea celui mai bun telefon pentru tine și nu ai răbdare să parcurgi materialul sugerat mai sus, iată care sunt cele mai ieftine telefoane cu o baterie rezistentă pe care le poți cumpăra:

iPhone X

Chiar dacă bateria unui iPhone X are doar 2.716 mAh, e bine să știi că acest model de la Apple a fost optimizat pentru o durată lungă de viață a acumulatorului. Apple spune despre iPhone X că poate rezista departe de încărcător până la 21 de ore, însă depinde foarte mult de felul în care alegi să-l folosești. 

Cu alte cuvinte, dacă preferi să ții luminozitatea ecranului la maximum, dacă verifici des notificările de pe Facebook, Instagram sau TikTok ori dacă folosești telefonul pentru jocuri, e posibil ca cele 21 de ore de autonomie să scadă rapid.

Ce trebuie să mai știi despre bateria unui iPhone X este că poate fi reîncărcată prin fast charging la 15W sau prin Qi wireless charging

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Samsung Galaxy S10 Plus

Când vorbim de telefoane ieftine cu o baterie bună, nu avem cum să ignorăm modelul Galaxy S10 Plus de la Samsung. Nu doar că acest telefon are o baterie generoasă, de 4.100 mAh, dar suportă și reîncărcarea wireless, precum și reverse charging.

La o utilizare medie a telefonului, care nu ar depăși patru-cinci ore în fiecare zi, fii sigur că un Samsung Galaxy S10 Plus te va face să uiți de încărcător!

Huawei P30 Pro

Cu o baterie de 4.200 mAh, funcția de fast charging la 40W pe cablu, care promite să-ți reîncarce acumulatorul până la 70% în aproximativ 30 de minute, fast charging wireless la 15W și reverse charging la 2.5W, modelul P30 Pro de la Huawei pare să fie telefonul perfect pentru cei care nu au timp de pierdut lângă o priză. 

#FlipTip - O baterie mare nu înseamnă, neapărat, o autonomie îndelungată. Contează foarte mult atât mărimea display-ului (cu cât e mai mare, cu atât va consuma mai multă energie), dar și setările pe care le faci telefonului (dacă vrei o rată de refresh de 120 Hz, așteaptă-te ca bateria să scadă văzând cu ochii). 

Cele mai rezistente telefoane ca software

Când spunem cele mai rezistente telefoane ca software ne referim la telefoane care nu se depreciază în timp din cauza update-urilor pe care producătorii acestora le fac pentru modelele nou lansate. 

Probabil știi deja că, periodic, apar variante îmbunătățite ale sistemelor de operare. Anumite modele de telefoane, însă, nu mai au acces la aceste update-uri, tocmai pentru că varianta cea nouă ar consuma prea mult din resursele dispozitivului. 

Astfel, folosind un telefon mai vechi, nu mai poți avea acces la cele mai noi caracteristici sau funcții ale noilor sisteme de operare. Asta nu înseamnă că nu mai poți folosi telefonul la capacitatea sa maximă, doar că, de la un anumit punct încolo, nu te mai poți aștepta la îmbunătățiri în ceea ce privește sistemul de operare. 

Multe dintre telefoane, așa cum este și modelul Samsung Galaxy Note 9, încă primesc update-uri de securitate lunar, însă nu au parte și o variantă nouă de Android

Dacă ar fi să estimăm „durata de viață” a unui telefon în funcție de suportul oferit pe partea de software, recomandarea noastră este să nu investești într-un telefon lansat acum mai bine de cinci ani. Asta, desigur, dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile unui sistem de operare fresh, updatat periodic. 

#FlipTip - Pentru un raport calitate-preț bun, ia-ți un telefon cu vechimea cuprinsă între un an și 2,5 ani. Ăsta e sweet spot-ul, atât din punct de vedere al update-urilor sistemului de operare, cât și pentru buzunarul tău. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cele mai rezistente telefoane la șocuri

Numai cine și-a scăpat și a spart telefonul vreodată nu știe cât de fragil poate fi acest dispozitiv. Chiar și o aterizare forțată pe o suprafață mai puțin dură, cum ar putea fi covorul, poate provoca defecțiuni serioase atât la exterior, cât mai ales la interiorul device-ului. 

Din păcate, cele mai rezistente telefoane la șocuri nu sunt neapărat și cele mai reușite din punct de vedere estetic și nici nu au specificații de top. Cu toate astea, dacă pentru tine e mai importantă rezistența în timp a telefonului tău și nu ai mari pretenții în ceea ce privește performanța acestuia, s-ar putea să ți se potrivească unul dintre următoarele modele.

Nokia XR20

Chiar dacă acest model de la Nokia nu e cel mai aspectuos de pe piață, e bine să știi că e considerat a fi cel mai rezistent telefon, fiind preferatul celor care lucrează în medii dure, cum ar fi fabricile sau șantierele. 

Cu un ecran generos, cu o luminozitate perfectă, o baterie potentă, de 4.630 mAh, și o suită de camere a câte 48MP, respectiv 13MP, Nokia XR20 este certificat IP68, adică poate rezista la o submersie de 1,5 metri timp de 60 de minute. În plus, telefonul este testat ca fiind imun la lovituri sau scăpări pe suprafețe dure, de la o înălțime maximă de 1.8 metri.

CAT S62 Pro

Telefoanele CAT sunt cunoscute în toată lumea ca fiind cele mai rezistente în fața șocurilor. Acest model, la fel ca cel de la Nokia, prezentat mai sus, este certificat IP68, deci nu va păți nimic dacă va rămâne scufundat în apă adâncă de până la 1,5 metri pentru maximum 35 de minute. Rezistent se va dovedi a fi și dacă va fi scăpat pe o suprafață dură de la o înălțime de 1,8 metri.

Cu un display de 5,7 inch și o baterie de 4.000 mAh, acest telefon ar putea fi potrivit pentru tine dacă vrei să scapi de grija că l-ai putea sparge.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Motorola Defy

Motorola Defy are aceleași două specificații prezente și la modelele descrise mai sus, care s-ar putea să te încânte. Vorbim de aceeași rezistență la submersie și la aterizările nedorite pe suprafețe dure. 

În plus, acest telefon mai vine la pachet cu un acumulator care e posibil să te țină departe de încărcător pentru cel puțin două zile la rând, cu 5.000 mAh. Display-ul de 6,5 inch și suita de trei camere a câte 48MP, 2MP (macro), respectiv 2MP (adâncime) vin să completeze lista de specificații care s-ar putea să te încânte.


Dacă acest material te-a ajutat să alegi un model dintre cele mai rezistente telefoane de care să te bucuri ani la rând, lasă-ne mai jos o inimioară, să știm că ai trecut pe aici. 💚

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!