TOP cele mai bune telefoane ieftine în 2024

TOP cele mai bune telefoane ieftine în 2024

Publicat de Iulia Nicolaie
pe 14.03.2024

Să alegi un telefon ieftin care să se muleze perfect pe nevoile tale ar putea părea o provocare destul de mare. Cel puțin la prima vedere. Și-ți spun sincer că nici mie nu mi-ar fi ușor să știu din start, cu „ochii-nchiși”, ce smartphone ar fi mai potrivit pentru mine.

 

Dar cum poți ști care sunt cele mai bune telefoane ieftine? Piața e plină de modele care mai de care. De la dispozitive nou lansate, la cele ceva mai vechi, de la telefoane cu camere performante, la cele cu o baterie rezistentă. Totuși, cum alegi un smartphone potrivit pentru tine, pe care să nu cheltuiești o mică avere? În afară de lista specificațiilor principale, ți-am pregătit și informații detaliate despre costuri, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie.

 

Am învățat că atunci când nu știi ce să faci, cea mai bună metodă este să te dai un pas în spate, să respiri adânc și să privești situația din poziția de observator. Dacă ar fi să recomanzi cuiva un telefon, cum ai putea afla ce marcă i s-ar potrivi? Care ar fi întrebările pe care le-ai adresa, pentru a face sugestiile potrivite? La fel poți proceda și în cazul în care cauți telefoane ieftine și bune pe care să le poți cumpăra în 2024, pentru tine.

 

 

Așadar, iată care ar fi cele mai importante întrebări la care ai vrea să-ți răspunzi, înainte de a comanda un telefon nou:

  • Am nevoie de o baterie rezistentă? - dacă stai mai toată ziua plecat de acasă și încărcătorul nu e întocmai accesoriul tău preferat, probabil că vei avea nevoie de un telefon cu o baterie mare. Trebuie doar să verifici specificațiile modelelor care îți plac și să faci o comparație simplă. De asemenea, este important să nu uiți că durata de viață a bateriei poate fi influențată și de modul în care folosești telefonul. Anumite aplicații pot consuma mai multă baterie, în timp ce simpla navigare pe website-uri aduce cu sine un consum mai redus.
  • Am nevoie de camere performante? - dacă nu ratezi niciun cadru și-ți place să păstrezi ca amintiri toate ocaziile peste care dai, folosind camerele telefonului, presupun că un smartphone cu lentile performante ar fi gadgetul de care ai nevoie. În general, evaluăm performanța camerei în funcție de numărul de megapixeli, dar asta nu este suficient pentru a avea o imagine completă asupra performanței camerelor foto. O cameră foto performantă se evidențiază prin mai multe specificații precum unghiul de deschidere, nivelele ISO sau dimensiunea pixelului și autofocusul. Astfel, este posibil ca o cameră de 12 MP să fie mult mai performantă decât un de 18 MP.
  • Am nevoie de un display mare? - dacă ești consumator de conținut pe telefon prin excelență, presupun că un smartphone cu ecran mare te-ar mulțumi. Este important să știi că există pe piață variante foarte bune de smartphone, care au un ecran generos și nu costă foarte mult. Nu uita însă că, dincolo de dimensiunea ecranului, calitatea imaginii este cel puțin la fel de importantă. Astfel, te sfătuim să acorzi o importanță crescută și rezoluției atunci când citești specificațiile smartphone-ului preferat.
  • Am nevoie de o stocare internă generoasă? - păstrezi toate pozele în telefon și mesajul Not enough storage e o sursă sigură de anxietate pentru tine? Probabil ai nevoie de un smartphone cu memorie internă mare. Cât mai mare. Desigur, poți apela la extra opțiuni pentru a stoca tot conținutul, însă, de cele mai multe ori, este de preferat să alegi o variantă cu capacitate de stocare mai ridicată. De obicei, fiecare model de telefon vine în mai multe variante. În funcție de costul pe care ești dispus să-l aloci la achiziție, beneficiezi de variante multiple.

Imediat ce ai aflat răspunsul la aceste întrebări, te invit să faci următorul pas. Ți-am lăsat mai jos un top al celor mai bune telefoane ieftine. Urmărește detaliile care te interesează, la fiecare în parte. Adică află capacitatea bateriei, performanțele camerelor, mărimea display-ului, dar și capacitatea de stocare internă a fiecărui model în parte. Nu în ultimul rând, te ajutăm și cu informații legate de costul modelelor de smartphone, pentru a fi sigur că decizia pe care o iei este un informată.

Când ești pregătit, caută-ți modelul preferat în oferta Flip, adaugă-l în coș și bucură-te de un preț mai mult decât excelent, cu beneficii care se iau la întrecere cu cele ale telefoanelor noi. Nu-ți face griji cu privire la performanță, pentru că telefoanele disponibile pe Flip sunt verificate de specialiști prin nu mai puțin de 67 de teste de calitate. Astfel, te poți bucura de un telefon ca nou, cu performanță excelentă, la un preț mult mai mic.

 

Iată care sunt cele mai bune telefoane ieftine pe care le poți comanda anul ăsta.

 

Telefoane ieftine și bune, sub 2000 de lei

 

iPhone SE

 

 

Telefonul de la Apple aduce tot ce e mai bun de la modelele de top ale producătorului american, doar că la un preț mult mai prietenos. De exemplu, iPhone SE are același procesor pe care îl poți găsi și pe iPhone 13, un A15 Bionic, care e mult mai fâșneț decât multe procesoare montate pe telefoanele Samsung, fie vorba între noi.

 

 

Noul model iPhone SE are dimensiuni perfecte pentru cei care preferă să folosească un telefon cu o singură mână, fără grija că ar putea să-l scape. Doar 4,7 inch măsoară display-ul acestui smartphone, un Retina IPS LCD, însă e posibil să compenseze pe partea de cursivitate și culori.

 

iPhone SE are o baterie micuță, de doar 2.018 mAh, care este însă suficientă pentru nevoile dispozitivului, optimizat să consume cât mai puțină energie. În ceea ce privește capacitatea de stocare internă, modelul vine în trei variante dintre care poți alege, și anume 64GB cu 4GB RAM, 128GB cu 4GB RAM, 256GB cu 4GB RAM.

 

 

Oricare ar fi opțiunea ta, e bine să știi că-ți poți cumpăra acest telefon cu prețuri în jur de 2000 de lei, valabile la momentul scrierii acestui articol.

  • Dimensiuni: 138.4 X 67.3 X 7.3 mm
  • Display: Ecran Retina HD, 4,7 inchi
  • Rezoluție: 1334 x 750 pixeli
  • Camera față: 7 MP
  • Cameră principală: 12 MP
  • Baterie: Li-Ion reîncărcabilă încorporată, 5000 mAh
  • Preț: aprox. 1900 lei

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Samsung Galaxy S10+

Cauți în continuare telefoane ieftine și bune Samsung? În acest caz mai venim cu o extra opțiune în ajutorul tău: Samsung Galaxy S10+. Designul fluid și elegant te va surprinde cât se poate de plăcut, în timp ce display-ul te va cuceri cu siguranță prin suplețe. Ecranul inovator Infinity-O Display, decupat impecabil cu laserul, beneficiază de Dynamic AMOLED.

 

 

Nu doar experiența vizuală va fi pe placul tău, ci și cea senzorială. Asta pentru că, datorită senzorului de amprentă ultrasonic, nu trebuie decât să atingi ecranul pentru a-l putea debloca.

Camera cu unghi ultra-larg te ajută să captezi imagini mai ample și să realizezi fotografii uimitoare cu un unghi de 123 de grade. Camera inteligentă este ajutorul tău de nădejde în realizarea fotografiilor uimitoare, prin sugerarea compozițiilor de imagine și optimizarea setărilor camerei pentru adaptare la cadru.

Bateria de 4100 mAh este mai mult decât suficientă pentru a-ți asigura nevoia de folosire pe parcursul întregii zile, astfel că nu ai de ce să-ți faci griji cu privire la încărcarea frecventă.

 

 

  • Dimensiuni: 157.6 x 7.8 x 74.1 mm
  • Display: AMOLED, 6,4 inchi
  • Rezoluție: 1440 x 3040 pixeli
  • Camera față: 10 MP
  • Cameră principală: 16 MP
  • Baterie: Li-ion 4100 mAh
  • Preț: aprox. 1800 lei

Samsung Galaxy A54

Cauți un telefon ieftin, de buget, cu un display generos, o baterie mai mult decât rezistentă și o capacitate de stocare cel puțin decentă? Samsung Galaxy A54 îți va satisface garantat aceste nevoi!

 

 

Smartphone-ul vine cu un ecran de 6,4 inch, Super AMOLED. Rezoluția de 2340 X 1080 este suficient de bună pentru o vizionare impecabilă a oricărui tip de conținut pe care îl preferi.

Cele patru camere principale cu care este echipat acest model de la Samsung nu sunt neapărat cele mai bune pe care le vei testa vreodată, dar fii sigur că te vor ajuta să surprinzi cadre intens colorate și suficient de bine conturate. Dacă alegi Samsung Galaxy A54 ai parte de zoom digital până la 10X ca să surprinzi imaginile din jur în detaliu.

 

 

Procesorul Octa Core Exinos 1380 este suficient de puternic pentru ca toate aplicațiile și fișierele tale să poată fi folosite fără niciun fel de problemă.

Bateria de 5000 mAh este una capabilă să asigure performanță îndelungată, fără să ai nevoie de folosirea frecventă a încărcătorului, cu autonomie convorbire de până la 46 de ore și autonomie pentru muzică până la 68 de ore.

Cu Samsung Galaxy A54 faci fotografii nocturne mai clare și videoclipuri cu stabilitate ridicată prin modul Auto Night și încadrarea automată a până la 5 persoane.

 

 

Din perspectivă de preț, Samsung Galaxy A54 este o alegere cât se poate de înțeleaptă, tarifele pentru acesta fiind în jurul sumei de 1500 de lei.

  • Dimensiuni: 158.2 x 76.7 x 8.2 mm
  • Display: Super AMOLED, 6,4 inchi
  • Rezoluție: 2340 X 1080 pixeli
  • Camera față: 32 MP
  • Cameră principală: 50 MP
  • Baterie:Fast charging 5000 mAh
  • Preț: aprox. 1500 lei

Telefoane ieftine și bune, sub 1000 de lei

 

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Xiaomi Redmi 12

Nu ezita să pui Xiaomi pe lista opțiunilor tale dacă îți dorești unul dintre cele mai bune telefoane ieftine. Xiaomi Redmi 12 are un design de calitate superioară, cu ecran mare FHD + 90 Hz și sticlă spate de înaltă calitate. Mai elegant și mai subțire, Redmi 12 are rezistență suplimentară la praf și stropire, având rating IP53.

 

 

Dimensiunile ecranului sunt de asemenea impresionante, de 6,79 inchi, pe care vei putea urmări cu ușurință videoclipurile sau website-urile tale preferate și te vei putea bucura de o paletă de culori realmente impresionantă. Ce certificarea SGS Low Blue Light și Reading Mode 3.0, Xiaomi Redmi 12 te ajută să eviți oboseala vizuală și să privești confortabil conținutul tău preferat. Adaptive Sync va optimiza automat rata de reîmprospătare în funcție de activitatea ta online.

 

 

Pentru toate dorințele tale care țin de fotografie, este bine să știi că Xiaomi Redmi 12 are camere performante, cu șapte filtre de film clasice care efectuează calcule la nivel de pixel și previzualizări în timp real.

Bateria de 5000 mAh are o durată de viață extrem de lungă, astfel că te bucuri de telefonul tău pentru mult timp înainte să fii nevoit să-l reîncarci. Chiar și atunci când este cazul, încărcarea rapidă de 18 W te asigură că vei beneficia de o utilizare îndelungată.

Xiaomi Redmi 12 este un telefon performant, cu procesor Octa Core, MediaTek Helio G88, pentru o funcționalitate fără cusur.

În plus, pentru acces facil, ai cititor de amprente lateral, mai sigur și mult mai confortabil. Deblochezi telefonul mult mai simplu, cu o singură apăsare de deget, în timp ce o apăsare dublă poate debloca mai multe opțiuni personalizabile.

 

 

  • Dimensiuni: 76.28 x 8.17 x 168.6 mm
  • Display: FHD + Dot Display, 6,79 inchi
  • Rezoluție: 2460 x 1080 pixeli
  • Cameră față: 8 MP
  • Cameră principală: 50 MP
  • Baterie: 5000 mAh
  • Preț: aprox. 900 lei

Motorola Moto G72

Cunoscutul producător te va surprinde cu acest model de smartphone care are specificații foarte bune și un preț mai mult decât rezonabil. Astfel, dacă ești în căutare de telefoane ieftine și bune, Motorola Moto G72 este o opțiune foarte bună.

 

 

Poți avea o experiență vizuală extraordinară prin afișajul pOled de 6,55 inchi 120Hz, totul pe un dispozitiv ultra subțire și foarte practic, la standarde cinematografice prin HDR10+.

Dacă, în schimb, experiența audio este mai degrabă în aria ta de interes, bucură-te de volumul ridicat și claritatea impecabilă prin sunetul multifuncțional și multidimensional al Dolby Atmos.

 

 

Nici la captarea imaginilor tale preferate, Motorola Moto G72 nu este mai prejos. Sistemul de camere Ultra Pixel de 108 MP este destinat surprinderii unor imagini incredibile și memorabile. În plus, prin Macro Vision ești de 5 ori mai aproape de detaliile din jur pe care dorești să le suprinzi. Fotografiile suprinse cu Motorola Moto G72 sunt pline de viață, chiar și pe timp de noapte sau în condiții de lumină scăzută.

Bateria de capacitate foarte mare, 5000 mAh, este perfectă pentru a-ți acoperi toate nevoile, fără să apelezi prea des la încărcător. Moto G72 are de asemenea rezistență la vărsare de apă sau stropire, fiind certificat IP52.

Mai trebuie să știi că performanța este excelentă, fiind dotat cu procesorul MediaTek Helio G99, care face față cu brio rulării oricărei aplicații complexe sau a oricărui joc avansat.

 

  • Dimensiuni: 74.4 x 7.9 x 160.5 mm
  • Display: P-OLED, 6,5 inchi
  • Rezoluție: 2400 X 1080 pixeli
  • Camera față: 16 MP
  • Cameră principală: 108 MP
  • Baterie: Li- Po 5000 mAh
  • Preț: aprox. 900 lei

Telefoane ieftine și bune, sub 500 de lei

 

 

  • Înainte de a închide lista recomandărilor, dorim să acordăm o mențiune onorabilă către două modele de telefoane ieftine, care se încadrează sub 500 de lei la achiziție. Este vorba despre Xiaomi Redmi A1 și Motorola Moto E20. Ambele sunt telefoane cu performanță decentă, pe care le poți folosi cu încredere pentru sarcinile de zi cu zi.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Xiaomi Redmi A1

Xiaomi Redmi A1 are un display LED acceptabil, de 6,52 inchi, cu rezoluție de 1600 X 720, suficient de bună pentru o vizionare plăcută a conținutului tău preferat. Camera frontală de 5 MP și cea de pe spate de 8 MP sunt suficient de bune pentru a surprinde momentele tale preferate, însă dacă ești în căutarea unor camere de super calitate, poate că ar trebui să te îndrepți către modele mai avansate din perspectivă de specificații. 

Xiaomi Redmi A1 vine cu un preț de aproximativ 400 de lei, fiind o alegere excelentă din punct de vedere financiar. În plus, cu o baterie de 5000 mAh, ai asigurată o perioadă îndelungată de utilizare fără întrerupere.

 

 

Motorola Moto E20

Motorola Moto E20 se află în aceeași arie de preț ca Xiaomi Redmi A1, de circa 400 de lei, iar specificațiile sale sunt suficient de avansate pentru costul său de achiziție. Ecranul de 6,5 inchi, cu rezoluție de 1600 x 720 MP, este potrivit pentru ca tu să-ți urmărești conținutul preferat. Bateria de 4000 mAh are o durată de viață foarte bună, astfel că nu vei fi nevoit să reîncarci prea des.

Camerele modelului Motorola Moto E20 sunt numai bune pentru captarea unor imagini frumoase, însă nu trebuie să ai așteptări foarte mari cu privire la suprinderea în detaliu a cadrului. Camera principală are 13 MP, în timp ce camera frontală este de doar 5 MP.

De ce să alegi un telefon recondiționat?

Desigur, din perspectivă de performanță, ultimele două modele prezentate nu se ridică la nivelul smartphone-urilor descrise mai sus, însă am simțit nevoia să-ți împărtășim și aceste opțiuni dacă bugetul îți este mai redus.

Nu uita însă că soluția de achiziție care te avantajează cel mai mult din punct de vedere buget este cea a telefoanelor recondiționate, care pot avea un preț cu până la 40% mai mic decât cel al dispozitivelor noi. În plus, nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la performanță sau beneficii, pentru că funcționează la fel de bine ca telefoanele noi, iar garanția oferită este de 24 de luni.

Înainte să te îndrepți spre cumpărarea unui telefon nou-nouț, te invităm să arunci o privire pe oferta Flip și suntem convinși că vei găsi modelul mult dorit, la un preț care să se încadreze perfect în bugetul tău.

Sperăm că topul celor mai bune telefoane ieftine pe care le poți cumpăra în 2024 te-a inspirat să-ți găsești modelul potrivit pentru tine. Dacă și tu ai sugestii în această direcție, m-aș bucura să le lași mai jos, într-un comentariu. S-ar putea să ajuți pe cineva care caută să-și cumpere un telefon ieftin și bun anul acesta. 🙂

 
  
  

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!