Samsung dezvoltă LPDDR5x RAM, o tehnologie avansată de memorie care va crește viteza, capacitatea și economia de energie a telefoanelor

Samsung dezvoltă LPDDR5x RAM, o tehnologie avansată de memorie care va crește viteza, capacitatea și economia de energie a telefoanelor

Publicat de Fadia Hirtan
pe 09.11.2021

DRAM (Dynamic Random Access Memory) LPDDR5X de la Samsung promite să ofere viteze de procesare cu 1,3x mai mari și un consum de energie redus cu până la 20% față de memoria LPDDR5 DRAM, o tehnologie apărută și utilizată pentru majoritatea telefoanelor Samsung lansate în 2020. 

Iată câteva dintre modelele care folosesc LPDDR5 DRAM, tehnologia care urmează să fie devansată de noul tip de memorie RAM:

Samsung Electronics, liderul mondial în tehnologia avansată de memorie, a anunțat recent că a dezvoltat primul DRAM din industrie de 14 nanometri (nm) bazat pe 16 gigabiți (Gb) Low Power Double Data Rate 5X (LPDDR5X), conceput pentru a stimula o creștere a serviciilor de date de mare viteză, care cuprind și 5G-ul, inteligența artificială (AI), dar și metaversul.

„În ultimii ani, segmentele de piață interconectate, cum ar fi inteligența artificială, realitatea augmentată (AR) și metaversul, care se bazează pe procesarea de date la scară largă extrem de rapidă, s-au extins într-un ritm alert”, a declarat Sang Joon Hwang, vicepreședinte echipei de design al DRAM. „LPDDR5X-ul nostru va extinde utilizarea memoriei de înaltă performanță și consum redus dincolo de smartphone-uri și va aduce noi capabilități aplicațiilor de vârf bazate pe AI, cum ar fi serverele și chiar automobilele.”

În 2018, Samsung a livrat primul DRAM LPDDR5 de 8 Gb din industrie, iar astăzi, compania se îndreaptă către piața telefoanelor mobile, dezvoltând primul DRAM LPDDR5X de 16 Gb.

DRAM-ul LPDDR5X va oferi viteze de procesare a datelor de până la 8,5 gigabiți pe secundă (Gbps), care sunt de peste 1,3 ori mai rapide decât 6,4 Gbps a LPDDR5. Folosind cea mai avansată tehnologie de proces DRAM din industrie, cea de 14 nm, DRAM-ul LPDDR5X va avea nevoie de aproximativ 20% mai puțină energie decât memoria LPDDR5.  

Samsung va căuta să-și extindă gama DRAM mobilă cu îmbunătățiri continue ale performanței și eficienței energetice, întărindu-și în acest fel statutul de lider de piață.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!