Samsung lucrează la cel mai ambițios senzor de imagine montat vreodată pe un telefon, cu 450MP

Samsung lucrează la cel mai ambițios senzor de imagine montat vreodată pe un telefon, cu 450MP

Publicat de Fadia Hirtan
pe 09.08.2022

Camerele smartphone-urilor devin din ce în ce mai capabile de la an la an, uneori chiar reușind să depășească sau să egaleze capacitățile unui aparat DSLR performant. Clasamentul celor mai bune telefoane din punct de vedere al camerei se schimbă o dată la câteva luni, asta pentru că producătorii din industrie pun mare preț pe funcțiile foto și video. 

Iar dacă nu demult te anunțam că Xiaomi lansează telefoane cu camere Leica, iar Samsung se lăuda că poate printa un întreg panou publicitar dintr-o poză făcută cu telefonul, azi vin cu o veste aproape incredibil de crezut. 

Se pare că telefoanele Samsung vor primi în viitorul aproapiat un upgrade uriaș pe camere. Producătorul sud-coreean pregătește rezoluții uimitoare pentru viitoarele telefoane, care vor urca numărul megapixelilor la 450

Samsung folosește deja marca Tetra²pixel, care se referă la tehnologia sa de binning de 4x4 pixeli, utilizată în ISOCELL HP1, pentru a produce o imagine de 12,5MP, la 200MP.

Hexa²pixel, tehnologia la care se lucrează acum, ar putea combina 6x6, sau 32 de pixeli, într-o singură unitate, ceea ce ar putea însemna că senzorul ar avea nevoie de 400 de milioane de pixeli pentru a produce aceeași imagine de 12,5MP. Povestea ar putea merge și mai departe, la 450MP, dacă vor fi utilizați 3x3 pixeli pentru a produce o imagine de 50MP, la fel ca în configurația 2x2 a ISOCELL HP1

Desigur, așa cum probabil știi deja, nu doar numărul megapixelilor contează atunci când vrei să faci poze de calitate cu telefonul sau cu aparatul profesional. Asta dacă e să luăm în considerare faptul că acestea din urmă folosesc senzori de 48MP și reușesc, totuși, să surprindă cadre impecabile. Dar acest upgrade va duce, negreșit, la îmbunătățirea vizibilă a rezultatelor finale în ceea ce privește pozele făcute cu telefonul.

În plus, pentru a putea procesa imagini atât de mari, telefoanele vor avea nevoie de chipset-uri mult îmbunătățite, cu procesoare de imagine de generație nouă și capabilități de procesare foarte puternice, dar și de un spațiu suplimentar pentru toate aceste componente. Asta ar duce, inevitabil, la creșterea prețurilor viitoarelor telefoane.

Tot ne ne rămâne de făcut, în așteptarea camerelor ultra-performante pe care urmează să le testăm și pe alte dispozitive, nu doar pe telefoanele Samsung, este să sperăm că în viitor prețurile și dimensiunile componentelor vor scădea considerabil, făcând din acel senzor de 450MP echivalentul camerei de 200MP de astăzi.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!