Motorola și Xiaomi, pe cale să lanseze două telefoane cu camere de 200MP. Fanii Samsung mai au de așteptat

Motorola și Xiaomi, pe cale să lanseze două telefoane cu camere de 200MP. Fanii Samsung mai au de așteptat

Publicat de Fadia Hirtan
pe 26.11.2021

Telefoanele Samsung au primit upgrade-uri semnificative de la un model la altul în ultimii zece ani, mai ales în ceea ce privește capacitatea camerelor. Imediat după introducerea senzorilor de 64MP, n-a mai durat mult până când fanii brandului coreean s-au putut bucura și de obiective cu 108MP montate pe cele mai noi smartphone-uri. 

După o serie de speculații, Samsung a dezvăluit în septembrie primul senzor de cameră ISOCELL HP1 de 200MP din lume. Cu toate acestea, se pare că nu telefoanele din seria Galaxy se vor bucura primele de obiectivele performante.

Potrivit lui Ice Universe, un binecunoscut leaker, senzorul de 200MP își va face loc pe piață începând cu anul viitor, însă nu pe un smartphone de la Samsung. Într-o postare recentă pe contul său de Twitter, faimosul informator susține că Motorola va fi prima companie care va folosi senzorul de 200MP pe un telefon, urmată de Xiaomi, care îl va monta pe modelele sale începând cu a doua jumătate a anului 2022. 

Totodată, leaker-ul crede că fanii Samsung vor trebui să aștepte până în 2023 pentru a vedea un smartphone Galaxy cu o cameră de 200MP. Așadar, se pare că Galaxy S23 ar putea fi primul telefon Samsung care utilizează acest senzor performant.

Toate aceste zvonuri contrazic primele leak-uri, care spuneau că Samsung Galaxy S22 va fi primul telefon din lume care va veni echipat cu senzorul foto ISOCELL de 200MP.

Motorola a lansat anterior smartphone-uri cu camere principale de 108 MP, cum ar fi Moto G60, Moto Edge 20, Moto Edge 20 Fusion și Moto Edge 20 Pro. Și Xiaomi a lansat câteva smartphone-uri cu senzor de cameră de 108MP, așa că suntem curioși de performanțele foto care ar veni la pachet cu obiectivele de 200MP. 

Ce știm despre senzor de cameră Samsung de 200MP? 

ISOCELL HP1 este un senzor de 1/1,22 inch, cu rezoluție de 200MP și dimensiunea pixelilor de 0,64 μm. Suportă 2×2 (imagini de 50MP cu pixeli de 1,28µm) și 4×4 pixeli (imagini de 12,5MP cu moduri de pixeli de până la 2,65μm pentru o sensibilitate mai mare la lumină) în condiții de lumină scăzută și pentru imagini ultra-clare chiar și atunci când obiectul principal al cadrului este la mare depărtare. 

Se presupune că senzorul camerei oferă imagini detaliate, cu o gamă dinamică largă și suport video de până la 8K cu 30fps în condiții de lumină normală. Mai mult decât atât, poate chiar să înregistreze videoclipuri în slow motion la 4K cu 120fps, cu un câmp vizual larg. 


Lasă-ne mai jos un comentariu și spune-ne, pentru tine, cât de importantă e camera atunci când îți cumperi un telefon?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Portik Flavius

Portik Flavius

Flavius

Costel Marian  Petre

Costel Marian Petre

Sint testat nu fac vacinul deoarece an boli cronice

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!