Mai merită să-ți cumperi un iPhone 6S în 2021?

Mai merită să-ți cumperi un iPhone 6S în 2021?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 28.07.2021

iPhone 6S împlinește anul ăsta șase ani de când a fost lansat, iar asta s-ar putea să te pună pe gânduri. Mai e acest model de telefon de la Apple suficient de performant cât să ți-l cumperi în 2021? Mai poate face față tuturor update-urilor de soft? Te mai poți baza pe el, câtă vreme iPhone 12 vine cu specificații mult mai performante decât ale lui?

Despre toate acestea îți vom spune mai multe în rândurile de mai jos.

iPhone 6S - preț

Începem cu cel mai mare avantaj pe care l-ai putea avea dacă ai alege să folosești un iPhone 6S sau dacă l-ai cumpăra pentru cineva drag. Dacă bugetul tău este unul limitat, acest model de la Apple ar fi perfect pentru tine.

Pe Flip.ro îl găsești la prețuri începând de la 559 lei (ofertă valabilă la momentul scrierii acestui material). Cu alte cuvinte, dacă erai în căutarea unui telefon pentru copil și nu aveai de gând să cheltuiești prea mult în această direcție, îi poți lua celui mic un iPhone 6S, care va fi suficient pentru început. În plus, smartphone-ul este îndeajuns de redus în dimensiuni pentru a putea fi manevrat în siguranță de mâinile micuțe ale copilului. 

De asemenea, telefonul are senzorul de amprentă pe butonul de Home, așa că e mult mai ușor de deblocat. Să nu uităm nici de portul de jack, care s-ar putea să reprezinte un mare avantaj pentru tine, dacă nu folosești o pereche de căști wireless. 

iPhone 6S - specificații

Chiar dacă, atunci când vorbim de domeniul tehnologiei, șase ani pot înseamna o eternitate, iPhone 6S „se ține bine”. Iar Apple are o veste bună. În toamnă, când se va face upgrade-ul la iOS 15, pe lângă alte modele mai vechi, precum iPhone SE și iPhone 6S Plus, și iPhone 6S va primi actualizarea de soft. 

Totuși, există câteva funcții de care nu te vei putea bucura pe acest dispozitiv, pentru că vorbim de un telefon cu procesor A9 Bionic. Căutarea prin Google Lens, textul live în fotografii, modul portret în FaceTime și anumite funcții din Apple Maps nu vor fi disponibile pentru utilizatorii 6S, deoarece toate necesită un dispozitiv cu un chip A12 Bionic, așa cum întâlnim la modelele iPhone XS și iPhone XR sau la cele care au urmat.

Desigur, nu te poți aștepta ca un telefon lansat acum șase ani să fie la fel de rapid ca unul apărut pe piață recent. De asemenea, ținând cont că bateria unui iPhone 6S are doar 1715 mAh, nu poți avea pretenția ca acest dispozitiv să fie unul pe care să te poți baza pentru o zi întreagă de stat pe Facebook sau de accesat alte aplicații de care te-ai putea folosi. Fără o baterie externă la îndemână, e posibil să nu poți folosi telefonul pentru cât timp ți-ai dori.

De aceea, iPhone 6S ar putea fi la fel de potrivit pentru tine dacă lucrezi de acasă sau pentru o persoană în vârstă din familia ta care nu obișnuiește să stea prea mult timp plecată. 

De asemenea, funcții precum widget-urile sunt mai dificil de utilizat pe ecranul de 4,7 inch al telefonului. Experiența poate fi una destul de ciudată, în comparație cu panourile standard de șase inch plus, pe care le întâlnim pe telefoanele mai noi de la Apple.

Totuși, iPhone 6S rămâne un telefon ieftin și bun pentru toți cei care nu au pretenții mari de la un smartphone și care preferă să nu cheltuiască o mică avere pentru un gadget nou. 

Îl găsești la noi la prețuri foarte accesibile, așa cum sunt listate și toate celelalte telefoane pe care le poți cumpăra de pe Flip.ro. Aruncă-ți un ochi pe ofertele noastre, sigur găsești ceva care să te tenteze! 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!