Telefoane pentru copii - cele mai bune modele de smartphone-uri pentru cei mici și lucruri de care trebuie să ții cont

Telefoane pentru copii - cele mai bune modele de smartphone-uri pentru cei mici și lucruri de care trebuie să ții cont

Publicat de Fadia Hirtan
pe 05.05.2021

Cauți informații despre telefoane pentru copii și vrei să afli care este cel mai bun smartphone pentru cei mici? Ai ajuns unde trebuie, pentru că în acest material vom dezbate, pe larg acest subiect. 

Vom descoperi împreună care este vârsta potrivită de la care cel mic ar putea începe să folosească un telefon, care sunt criteriile prin care poți alege cel mai bun telefon pentru copii, dar și ce modele de telefoane pentru copii poți comanda de pe Flip.ro

Iată ce vei descoperi în rândurile de mai jos:

Cum știi care este momentul potrivit pentru a cumpăra un telefon pentru copii?

Ce specificații ar trebui să urmărești atunci când cumperi un telefon pentru copii?

De ce ar trebui să cumperi un telefon second hand pentru copilul tău?

Cât costă un telefon pentru copii?

  • Telefon pentru copii iPhone
  • Telefon pentru copii Samsung
  • Telefon pentru copii Huawei

Cât timp e indicat să-ți lași copilul pe telefon?

Cum știi care este momentul potrivit pentru a cumpăra un telefon pentru copii?

Copilul are nevoie cu adevărat de un smartphone? Așa cum probabil știi deja, cei mici tind să copieze întocmai comportamentul adulților din jur, mai cu seamă pe cel al părinților. Așa că dacă tu petreci destul de mult timp cu telefonul în mână, cel mai probabil și copilul tău va vrea să facă acest lucru.

Principiul din spatele acestui comportament este unul cât se poate de simplu - copiii percep adulții ca fiind personaje alfa ale grupului, de aceea vor prelua constant din gesturile, expresiile sau deprinderile celor mari. Dar asta nu înseamnă, neapărat, că cel mic are cu adevărat nevoie de un telefon.

Despre când ar trebui să îi cumperi un telefon copilului și ce spun psihologii despre asta am explicat într-un material anterior, unde am concluzionat că nu există neapărat o vârstă anume pentru a-i da un gadget pe mână celui mic. 

Însă la întrebarea Copilul are nevoie de un telefon? există răspunsuri de ambele părți, pentru că utilizarea unui astfel de dispozitiv vine cu avantaje din două direcții. Mai exact, dacă cel mic merge la școală sau pleacă des în cantonamente, mai mult ca sigur vei vrea să știi dacă acesta este bine.

Și cum poți face asta mai eficient, dacă nu printr-un apel care te va face să-ți risipești fricile sau îndoielile legate de siguranța acestuia? Așadar, decizia sau mai degrabă nevoia de a cumpăra un telefon pentru copil poate apărea mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de des sau cât de mult obișnuiți să stați despărțiți. Nu există răspuns corect sau greșit când te întrebi când ar trebui să înceapă copilul să folosească propriul telefon.

Ce specificații ar trebui să urmărești atunci când cumperi un telefon pentru copii?

Telefonul pe care cel mic îl va folosi va trece prin multe aventuri, aceleași pe care le va experimenta și copilul. De la aterizări forțate pe iarbă sau asfalt, până la îngropări în nisip sau chiar băi neprevăzute, gadgetul prin care vei vrea să ții legătura cu cel mic va fi greu încercat.

De aceea, folosirea telefonului împreună cu o husă rezistentă este mai mult decât necesară. Iar pentru un plus de protecție, ai face bine să investești și într-o folie de sticlă care să protejeze ecranul telefonului de eventuale accidente. 

În plus, vei vrea ca bateria telefonului celui mic să fie suficient de rezistentă pentru a nu necesita mai mult de o încărcare pe zi. Desigur, și la acest capitol există nenumărate variabile de care ai putea ține cont pentru a ști ce telefon să cumperi pentru copil.

De exemplu, dacă cel mic se joacă Fortnite pe telefon, mai mult ca sigur bateria dispozitivului ar trebui să fie mai mare de 3.000 mAh, poate chiar să atingă 4.000 mAh. 

Dacă micuțul e pasionat de fotografie, o opțiune bună ar fi să te orientezi către un telefon cu o capacitate de stocare mare, de la 64GB în sus. Iar dacă acesta stă mai mult decât ar trebui pe YouTube sau pe alte aplicații ori jocuri, ai face bine să folosești un program de control parental, care fie să îi oprească accesul pe anumite platforme, fie să permită navigarea acestora în anumite intervale orare pe care le vei stabili tu. 

Nu în ultimul rând, e bine să ții cont de faptul că cei mici pot ține cu greu în mână un telefon de mari dimensiuni. Sigur, acesta va veni la pachet cu un display generos, dar mâinile micuțe ale copiilor nu vor putea susține un dispozitiv greoi. Așa că cel mai bine ai alege un telefon pentru copii mai mic.

Așadar, să recapitulăm. Un telefon pentru copii va trebui să aibă:

  • extra protecție
  • o baterie rezistentă
  • o aplicație de control parental
  • dimensiuni reduse.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

De ce ar trebui să cumperi un telefon second hand pentru copilul tău?

Un telefon second hand este cea mai bună idee la care poți apela atunci când vrei să îi cumperi copilului propriul gadget. Motivele sunt ușor de intuit. 

În primul rând, vorbim de un preț mult mai redus decât cel al telefoanelor noi. La Flip.ro, poți economisi până la 50% din costul unui smartphone pretins în majoritatea magazinelor din România. Suntem convinși că nu vei prefera să investești o mică avere într-un telefon pentru copii, știind că cei mici nu pun atât de mult preț pe lucrurile materiale.

Un telefon recondiționat de la Flip.ro nu vine doar cu un preț redus, ci și cu o garanție de 12 luni de la data achiziției. În plus, ai tot dreptul să returnezi produsul comandat în 14 zile de când l-ai primit, cu promisiunea primirii banilor înapoi, dacă cel mic nu se poate obișnui cu noul său telefon sau dacă, pur și simplu, nu îi place. 

Dacă ai un buget prestabilit pentru un telefon pentru copii, tot ce va trebui să faci va fi să folosești filtrele dorite pentru a ajunge la produsul care se mulează cel mai bine pe nevoile tale. 

Și ca să-ți fie mai ușor să alegi un telefon potrivit pentru copilul tău, ne-am gândit să îți sugerăm câteva modele, mai jos.

Cât costă un telefon pentru copii?

Așa cum îți spuneam, pe Flip.ro ai posibilitatea de a filtra ofertele, începând cu prețul telefoanelor verificate și recondiționate. De exemplu, te-ar putea interesa telefoane pentru copii până în 500 lei, până în 1.000 lei ori poate vrei să țintești ceva mai sus, la telefoane până în 1.500 lei sau, de ce nu, chiar la telefoane până în 2.000 lei

Poți alege să te încadrezi într-o marjă de preț, în funcție de bugetul tău, prin simpla selectare a unui interval, așa cum poți observa în imaginea de mai jos. 

Mai apoi, poți alege să cumperi un telefon pentru copii selectând producătorul și starea dispozitivului care te-ar putea interesa. 

Ulterior, poți trece la alte detalii, cum ar fi stocarea internă de care vrei ca cel mic să de folosească, rețeaua sau sistemul de operare.

Iată și care sunt propunerile noastre concrete de telefoane pentru copii pe care le-ai putea comanda de la noi:

Telefon pentru copii iPhone

Dacă nu vrei să depășești suma de 1.000 de lei pentru telefonul copilului, îți recomandăm să cumperi un iPhone 7 cu 32GB. Tot în această marjă de preț te vei încadra și dacă vei comanda un iPhone 6s cu 128GB sau un iPhone 7 cu 128GB.

Dacă bugetul îți permite să alegi și telefoane mai scumpe de 1.000 lei, un telefon bun pentru copilul tău ar putea fi și un iPhone 8 cu 256GB, un iPhone SE 2020 cu 64GB sau un iPhone X cu 256GB, toate până în 2.000 lei.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Telefon pentru copii Samsung

Dacă presupui că cel mic se va descurca mai bine folosind un telefon Android, atunci ai face bine să te orientezi către un Samsung Galaxy A50 cu 128GB. Tot până în suma de 1.000 de lei te vei încadra și dacă vei comanda pentru copilul tău un Samsung Galaxy A9 cu 128GB sau un Samsung Galaxy S7 cu 32GB

Sigur, mult mai bune decât acestea vor fi telefoanele Samsung Galaxy S9 cu 64GB, Samsung Galaxy Note 9 cu 128GB sau Samsung Galaxy S10 Plus cu 128GB, pentru care nu va fi nevoie să depășești un buget de 2.000 lei.

Telefon pentru copii Huawei

Să nu uităm nici de telefoanele Huawei, foarte accesibile ca preț și cu o serie de specificații de care atât tu, cât și copilul tău, veți fi mulțumiți.

Poți cumpăra pentru cel mic un Huawei P30 cu 128GB, un Huawei Mate 20 Pro cu 128GB sau un Huawei Mate 20 cu 128GB, telefoane pentru care nu va fi nevoie să depășești suma de 1.500 lei.

Cât timp e indicat să-ți lași copilul pe telefon?

La fel ca în cazul vârstei la care ar fi recomandat să-i cumperi copilului un telefon, nici la capitolul ore pe care cel mic le petrece cu telefonul în mână nu există un răspuns bătut în cuie. 

Practic, decizia, ca părinte, îți aparține în totalitate, însă vrem să-ți reamintim că orice exces, mai ales în cazul copiilor, poate avea urmări grave la adolescență și maturitate. 

În materialul despre dependența de telefon pe care îl găsești tot pe blogul Flip.ro am detaliat mai multe despre cum poți motiva copilul să fie tentat și de alte activități decât de „butonat” telefonul. 

Îți mulțumim că ai ajuns cu lectura până la finalul acestui articol! Dacă ți-a plăcut, te invităm să ne susții printr-un share și te invităm să ne spui într-un comentariu, mai jos - la ce vârstă i-ai făcut cunoștință copilului tău cu telefonul mobil?

sursa foto: shutterstock.com

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!