Cauți informații despre telefoane pentru copii și vrei să afli care este cel mai bun smartphone pentru cei mici? Ai ajuns unde trebuie, pentru că în acest material vom dezbate, pe larg acest subiect.
Vom descoperi împreună care este vârsta potrivită de la care cel mic ar putea începe să folosească un telefon, care sunt criteriile prin care poți alege cel mai bun telefon pentru copii, dar și ce modele de telefoane mobile pentru copii poți comanda de pe Flip.ro. Astfel, fie că ești în căutare de modele de telefoane pentru copii de 5 ani sau modele de telefoane pentru copii de 12 ani, avem opțiuni potrivite pentru o varietate mare de vârste.
Iată ce vei descoperi în rândurile de mai jos:
Copilul are nevoie cu adevărat de un smartphone? Așa cum probabil știi deja, cei mici tind să copieze întocmai comportamentul adulților din jur, mai cu seamă pe cel al părinților. Așa că dacă tu petreci destul de mult timp cu telefonul în mână, cel mai probabil și copilul tău va vrea să facă acest lucru.
Principiul din spatele acestui comportament este unul cât se poate de simplu - copiii percep adulții ca fiind personaje alfa ale grupului, de aceea vor prelua constant din gesturile, expresiile sau deprinderile celor mari. Dar asta nu înseamnă, neapărat, că cel mic are cu adevărat nevoie de un telefon.
Despre când ar trebui să îi cumperi un telefon copilului și ce spun psihologii despre asta am explicat într-un material anterior, unde am concluzionat că nu există neapărat o vârstă anume pentru a-i da un gadget pe mână celui mic.
Însă la întrebarea Copilul are nevoie de un telefon? există răspunsuri de ambele părți, pentru că utilizarea unui astfel de dispozitiv vine cu avantaje din două direcții. Mai exact, dacă cel mic merge la școală sau pleacă des în cantonamente, mai mult ca sigur vei vrea să știi dacă acesta este bine.
Și cum poți face asta mai eficient, dacă nu printr-un apel care te va face să-ți risipești fricile sau îndoielile legate de siguranța acestuia? Așadar, decizia sau mai degrabă nevoia de a cumpăra un telefon pentru copil poate apărea mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de des sau cât de mult obișnuiți să stați despărțiți. Nu există răspuns corect sau greșit când te întrebi când ar trebui să înceapă copilul să folosească propriul telefon.
Telefonul pe care cel mic îl va folosi va trece prin multe aventuri, aceleași pe care le va experimenta și copilul. De la aterizări forțate pe iarbă sau asfalt, până la îngropări în nisip sau chiar băi neprevăzute, gadgetul prin care vei vrea să ții legătura cu cel mic va fi greu încercat.
De aceea, folosirea telefonului împreună cu o husă rezistentă este mai mult decât necesară. Iar pentru un plus de protecție, ai face bine să investești și într-o folie de sticlă care să protejeze ecranul telefonului de eventuale accidente.
În plus, vei vrea ca bateria telefonului celui mic să fie suficient de rezistentă pentru a nu necesita mai mult de o încărcare pe zi. Desigur, și la acest capitol există nenumărate variabile de care ai putea ține cont pentru a ști ce telefon să cumperi pentru copil.
De exemplu, dacă cel mic se joacă Fortnite pe telefon, mai mult ca sigur bateria dispozitivului ar trebui să fie mai mare de 3.000 mAh, poate chiar să atingă 4.000 mAh.
Dacă micuțul e pasionat de fotografie, o opțiune bună ar fi să te orientezi către un telefon cu o capacitate de stocare mare, de la 64GB în sus. Iar dacă acesta stă mai mult decât ar trebui pe YouTube sau pe alte aplicații ori jocuri, ai face bine să folosești un program de control parental, care fie să îi oprească accesul pe anumite platforme, fie să permită navigarea acestora în anumite intervale orare pe care le vei stabili tu.
Nu în ultimul rând, e bine să ții cont de faptul că cei mici pot ține cu greu în mână un telefon de mari dimensiuni. Sigur, acesta va veni la pachet cu un display generos, dar mâinile micuțe ale copiilor nu vor putea susține un dispozitiv greoi. Așa că cel mai bine ai alege un telefon pentru copii mai mic.
Așadar, să recapitulăm. Cele mai bune telefoane pentru copii ar trebui să aibă:
- extra protecție
- o baterie rezistentă
- o aplicație de control parental
- dimensiuni reduse
Un telefon recondiționat este cea mai bună idee la care poți apela atunci când vrei să îi cumperi copilului propriul gadget. Motivele sunt ușor de intuit.
În primul rând, vorbim de un preț mult mai redus decât cel al telefoanelor noi. La Flip.ro, poți economisi până la 40% din costul unui smartphone pretins în majoritatea magazinelor din România. Suntem convinși că nu vei prefera să investești o mică avere într-un telefon pentru copii, știind că cei mici nu pun atât de mult preț pe lucrurile materiale.
Un telefon recondiționat de la Flip.ro nu vine doar cu un preț redus, ci și cu o garanție de 24 de luni de la data achiziției. În plus, ai tot dreptul să returnezi produsul comandat în 14 zile de când l-ai primit, cu promisiunea primirii banilor înapoi, dacă cel mic nu se poate obișnui cu noul său telefon sau dacă, pur și simplu, nu îi place.
Dacă ai un buget prestabilit pentru un telefon pentru copii, tot ce va trebui să faci va fi să folosești filtrele dorite pentru a ajunge la produsul care se mulează cel mai bine pe nevoile tale. Și ca să-ți fie mai ușor să alegi un telefon potrivit pentru copilul tău, ne-am gândit să îți sugerăm câteva modele, mai jos.
Așa cum îți spuneam, pe Flip.ro ai posibilitatea de a filtra ofertele, începând cu prețul telefoanelor verificate și recondiționate. De exemplu, te-ar putea interesa telefoane pentru copii până în 500 lei, până în 1.000 lei ori poate vrei să țintești ceva mai sus, la telefoane până în 1.500 lei sau, de ce nu, chiar la telefoane până în 2.000 lei. Poți alege să te încadrezi într-o marjă de preț, în funcție de bugetul tău, prin simpla selectare a unui interval.
Pentru că ne dorim să te ajutăm cu recomandări concrete, iată mai jos recomandările noastre de telefoane potrivite pentru copii, pe care le găsești pe Flip:
Samsung Galaxy A52S
Recomandarea noastră vine în urma identificării celui mai bun raport calitate-preț. Samsung Galaxy A52S este o opțiune foarte bună, la un preț accesibil. Modelul Galaxy A52S 5G Dual SIM are o baterie generoasă, de 4.500 mAh, care va rezista la ore întregi de utilizare. Acest detaliu despre Samsung Galaxy A52S 5G Dual SIM ar putea fi unul important pentru copilul tău, dacă obișnuiește să folosească telefonul ca principal device pentru streaming, jocuri, filme sau alte activități de acest tip. La fel de mult s-ar putea să te încânte și experiența ultra-rapidă de share și de download pe care modelul Galaxy A52S 5G Dual SIM de la Samsung ți le poate oferi. Caută telefonul Samsung Galaxy A52S 5G Dual SIM în oferta Flip și fii sigur că investiția ta va fi una de care vei fi mulțumit!
Xiaomi Redmi Note 11
Îți dorești un telefon bun, la un preț avantajos? Își sugerăm să dai o șansă modelului Xiaomi Redmi Note 11. Xiaomi Redmi Note 11 are un design atrăgător și minimalist. Modelul este disponibil în culorile Graphite Gray, Twilight Blue și Star Blue. Cu o grosime de 8,09 mm și o greutate de 170 de grame, Xiaomi Redmi Note 11 este ușor și portabil, pentru ca tu să-l iei cu tine peste tot. Acesta mai vine echipat cu procesor Qualcomm Snapdragon cu 8 nuclee și operează pe Android 11. Display-ul AMOLED de 6.43 inch cu rezoluție de 2400 x 1080 este destinat vizionării fără probleme a conținutului tău preferat. Printre specificațiile Xiaomi Redmi Note 11 se mai numără bateria Li-Po de 5000 mAh și nu mai puțin de 4 camere. Camera principală este de 50 de MP, pentru a te ajuta să surprinzi cele mai frumoase cadre, în timp ce camera frontală de 13 MP este perfectă pentru seflie-uri de neuitat. Comandă acum modelul Xiaomi Redmi Note 11 și lasă-ți copilul să se bucure de performanță bună la un preț rezonabil.
iPhone SE
Îți mai recomandăm să alegi un telefon foarte bun de la cel mai prestigios brand din industrie, la un preț mega avantajos! Calitatea este un atu prin care acest telefon se recomandă de la sine. În plus, dacă apreciezi designul atrăgător, iPhone SE este modelul care ți se potrivește.
Eleganța este cuvântul care descrie cel mai bine designul smartphone-ului iPhone SE. Marginile curbate, aspectul slim și liniile suple fac din SE un accesoriu pe care îți vei dori cu siguranță să îl dăruiești copilului tăui. Modelul iPhone SE este disponibil în culorile roșu, negru și alb, varianta de față fiind de culoare neagră, care simbolizează dintotdeauna rafinamentul și discreția.
Aspectul smartphone-ului este unul slim, asta pentru că iPhone SE are greutatea de doar 144 de grame și următoarele dimensiuni: 138.4 X 67.3 X 7.3 mm, caracteristici care fac din acest model unul ideal pentru copiii care preferă dispozitive mai aspectuoase.
La fel ca în cazul vârstei la care ar fi recomandat să-i cumperi copilului un telefon, nici la capitolul ore pe care cel mic le petrece cu telefonul în mână nu există un răspuns bătut în cuie.
Practic, decizia, ca părinte, îți aparține în totalitate, însă vrem să-ți reamintim că orice exces, mai ales în cazul copiilor, poate avea urmări grave la adolescență și maturitate. În materialul despre dependența de telefon pe care îl găsești tot pe blogul Flip.ro am detaliat mai multe despre cum poți motiva copilul să fie tentat și de alte activități decât de „butonat” telefonul.
- Estimarea cu acuratețe a timpului petrecut pe ecran
Studiile au demonstrat că o perioadă de timp excesivă de stat în fața ecranului poate avea efecte nefaste asupra sănătății fizice și psihice a copilului. Printr-o aplicație bună de control parental ai posibilitatea să stabilești cu exactitate limitele timpului petrecut online de copilul tău. Un stil de viață echilibrat este important în special la vârste mai mici, astfel că este nevoie să te asiguri că dispozitivele nu sunt folosite în exces, în detrimentul timpului petrecut alături de colegi, prieteni sau membri ai familiei.
- Filtrarea conținutului digital
Într-o lume în care suntem asaltați de informații mai mult sau mai puțin utile, riscul cel mai mare vine din accesarea unor surse de informare nu doar false, ci chiar potențial amenințătoare pentru siguranța psihologică sau chiar fizică a copilului. Aplicațiile de control parental ne permit să selectăm cu mai mare atenție locurile în care cel mic alege să consume conținut, precum site-uri web, platforme de jocuri sau diverse aplicații. În acest mod evităm expunerea nedorită la conținut explicit.
- Controlul asupra aplicațiilor care pot fi instalate
Dacă multe dintre pericolele din mediul digital ne sunt necunoscute, anumite aplicații sau jocuri dăunătoare ne pot fi însă familiare. Aplicațiile de control parental dau posibilitatea blocării anumitor surse de informare sau jocuri pentru a evita descărcarea acestora. Cu toate că iOS este un sistem de operare sigur, controlul este crucial pentru a ne asigura că anumite materiale nu pot fi accesate.
- Accesul la locația copilului
Posibilitatea de a cunoaște locația exactă în care se află copilul tău nu este nicidecum o funcționalitate distopică, ci o necesitate, dacă luăm în calcul toate pericolele cu care ne putem confrunta în societatea de astăzi. Mare parte dintre aplicațiile de control parental au incluse diverse funcții de urmărire a locației prin GPS pentru ca tu să ai o evidență clară a locului în care se află copilul tău la orice moment din zi.
- Monitorizarea activității pe rețelele de socializare
Bullying-ul există dintotdeauna în viețile noastre. Ce s-a schimbat este modul în care acesta poate să afecteze sănătatea mentală a copilului tău. O aplicație performantă de control parental poate să te ajute să monitorizezi activitatea de pe rețelele sociale, inclusiv mesaje, pentru a preveni situații precum bullying, agresiune sau amenințare.
Îți mulțumim că ai ajuns cu lectura până la finalul acestui articol! Dacă ți-a plăcut, te invităm să ne susții printr-un share și te invităm să ne spui într-un comentariu, mai jos - la ce vârstă i-ai făcut cunoștință copilului tău cu telefonul mobil