iPhone SE 2022 vs iPhone 13 mini - cele mai bune telefoane de buget de la Apple, comparate

iPhone SE 2022 vs iPhone 13 mini - cele mai bune telefoane de buget de la Apple, comparate

Publicat de Fadia Hirtan
pe 18.03.2022

Vrei să-ți cumperi un telefon bun, dar nu ai vrea să investești foarte mult în direcția asta? Soluția ar putea fi să alegi un smartphone de buget de la Apple, care vine cu specificații de top, demne de 2022, dar are un preț mai mult decât avantajos.

Așa că ne-am gândit să punem în oglindă cele două modele de telefoane de la Apple, să-ți fie mai ușor să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine.

Iată, așadar, o comparație între iPhone SE 2022 și iPhone 13 mini, cele mai bune telefoane de buget de la Apple.

iPhone SE 2022 vs iPhone 13 mini - preț și disponibilitate

Lansat la finalul anului trecut, iPhone 13 mini este disponibil în mai toate magazinele de profil din România. iPhone SE 2022, însă, nu a ajuns încă la noi, dar urmează să-l putem comanda cât de curând. Producătorul a anunțat că cel mai nou telefon de la Apple este deja disponibil în țări precum America, Anglia, Australia, Canada, China, Franța, Germania, India și Japonia. 

În ceea ce privește prețul celor două telefoane de la Apple, e bine să știi că există o diferență remarcabilă între modele. Mai exact, prețul de pornire, adică cel anunțat de producător, pentru un iPhone 13 mini este de 699 de dolari, la care se adaugă și comisionul fiecărui comerciant în parte. De la Flip.ro, poți cumpăra un iPhone 13 mini cu prețuri începând de la 2.963 lei.

Pe de altă parte, prețul unui iPhone SE 2022, vorbind tot de cel recomandat de Apple, va fi de 429 de dolari. Diferența de cel puțin 270 de dolari s-ar putea să cântărească mult pentru tine.

Așadar, acest model primește, din start, o „bilă albă” în fața alternativei, iPhone 13 mini.

iPhone SE 2022 vs iPhone 13 mini - display și design

Diferența dintre un iPhone SE 2022 și un iPhone 13 mini în ceea ce privește display-ul este una relativ mică. Vorbim de un ecran de 5,4 inch în cazul telefonului din seria iPhone 13 și de unul o idee mai „concentrat”, de 4,7 inch

Cât despre calitatea imaginii, e posibil să fii mai impresionat de ce are să-ți ofere display-ul unui iPhone 13 mini.  Ecranul OLED, cu rezoluția de 2340 x 1080 pixeli se remarcă în fața IPS LCD-ului unui iPhone SE 2022, care are doar 1334 x 750 pixeli și oferă o rată de refresh de doar 60Hz. 

Ambele telefoane au ecranul dintr-o sticlă rezistentă, tratată oleofobic, încadrat de o ramă ceramică, în spatele căruia se ascunde un senzor de proximitate performant. 

În ceea ce privește design-ul celor două telefoane, presupunem că vei fi mai atras de cum arată un iPhone 13 mini, decât de cum se prezintă un iPhone SE 2022. Acesta din urmă a păstrat un design ușor învechit, pe care l-am văzut și pe modelul lansat de Apple acum doi ani, adică cel al lui iPhone SE 2020

Diferența de greutate dintre cele două telefoane este insignifiantă, de doar 3 grame, la fel cum și diferența în ceea ce privește dimensiunea smartphone-urilor este aproape insesizabilă.

Totuși, s-ar putea ca pentru tine să conteze gradul de rezistență la apă. iPhone 13 mini este certificat IP68, în vreme ce iPhone SE 2022 are doar garanția IP67. Dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă aceste certificări, îți recomandăm să citești un alt material de pe blogul Flip, unde am explicat în detaliu ce înseamnă, de fapt, un telefon rezistent la apă și ce diferențe sunt între IP68 și IP67

Ce trebuie să mai știi despre iPhone SE 2022 este că păstrează senzorul de amprentă, pe care modelele mai noi de telefoane de la producătorul american l-au pierdut, pentru că Apple a renunțat la această funcție, în favoarea Face ID

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

iPhone SE 2022 vs iPhone 13 mini - camere

Ajungem și la, probabil, cel mai interesant detaliu al unui telefon - capacitatea camerelor sale. În cazul acestor două modele, vorbim de specificații diferite la acest capitol.

Pe iPhone 13 mini vei regăsi două obiective principale, a câte 12MP fiecare, cu funcții care acoperă inclusiv unghiul ultra-wide. Camera principală montată pe iPhone SE 2022 este singulară și are tot 12MP. Ambele telefoane sunt capabile să filmeze la o calitate 4K UHD în 60 fps, cu o rezoluție de 3840 x 2160. În plus, iPhone 13 mini aduce o stabilizare perfectă a imaginilor, cu posibilitatea de a filma time-lapsuri, dar și de a face poze chiar și atunci când camera e în Rec.

Camera de selfie este tot diferită de la un model la altul. iPhone 13 mini aduce o cameră secundară de 7MP, în vreme de iPhone SE 2022 se „laudă” cu un obiectiv frontal de 7MP.

iPhone SE 2022 vs iPhone 13 mini - procesor și baterie

Ambele telefoane se bucură de un cip Apple A15 Bionic de 5 nm și folosesc un procesor Hexa-core, 64-bit. Capacitatea RAM este, din nou, aceeași în cazul celor două modele de buget de la Apple, mai exact de 4GB

Diferențe se pot înregistra atunci când vorbim de capacitatea de stocare internă. Cel mai „slab” telefon iPhone SE 2022 pornește cu 64GB memorie, în vreme ce varianta cea mai ieftină de iPhone 13 mini vine la pachet cu 128GB

Cel mai bun model de iPhone SE 2022 ajunge la 256GB cu 4GB RAM, pe când cel mai performant iPhone 13 mini oferă 512GB, la 4GB RAM.

În ceea ce privește bateria unui iPhone SE 2022, deocamdată nu se cunoaște capacitatea exactă a acesteia. Totuși, testele realizate până acum au indicat că acumulatorul acestui telefon de la Apple ar rezista aproximativ 9 ore departe de încărcător. În paralel, un iPhone 13 mini are o baterie de 2.438 mAh, ceea ce i-ar permite aceleași circa 9 ore de funcționare independentă de o priză. 


Așadar, după această analiză în paralel a modelelor iPhone SE 2022 și iPhone 13 mini, tu pe care l-ai alege ca viitor telefon și de ce? Lasă-ne mai jos un comentariu cu părerea ta, suntem curioși să o aflăm! 💚

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!